La Harghita ample actiuni de Ziua Pamantului

Zeci de persoane vor participa, de joi până duminică, în Harghita, la mai multe acţiuni dedicate Zilei Pământului - 22 aprilie - şi organizate de instituţii publice sau organizaţii pentru protecţia mediului.

O acţiune de curăţare a malurilor râului Olt, de la intrarea în Miercurea Ciuc până la Băile Tuşand, se va desfăşura, în perioada 22-24 aprilie, fiind aşteptaţi numeroşi voluntari. Organizatori sunt fabrica de apă minerală din Tuşnad, Asociaţia Green Zone din Băile Tuşnad şi operatorul regional de salubritate, printre parteneri numărându-se Consiliul Local Miercurea Ciuc, precum şi Agenţia de Protecţia Mediului (APM) Harghita. Acţiunea de igienizare doreşte să sensibilizeze societatea civilă faţă de importanţa conservării şi protecţiei naturii.

Cu această ocazie, la fel ca în fiecare an, voluntarii din cadrul APM Harghita vor colecta deşeuri în zona Sâncrăieni, în Rezervaţia naturală Mlaştina Borşaroş, în perimetrul Băile Borşaroş şi pe malurile râului Olt.

Tot joi, Fundaţia pentru Parteneriat, Fundaţia Ars Topia, Asociaţia pentru Turism şi Ocrotirea Naturii, Asociaţia Microregională Pogany-Havas şi Primăria municipiului Miercurea Ciuc organizează o acţiune de curăţare şi amenajare a Băii Călugărilor, aflată în zona Şumuleu-Ciuc, la care sunt invitaţi toţi cei care pot da o mână de ajutor.

Şi angajaţii Consiliului Judeţean Harghita vor lua parte la o acţiune de împădurire, dedicată Zilei Pământului. Vineri dimineaţă, aceştia vor merge pe biciclete, la sediul composesoratului Ciuboteni, din apropierea municipiului Miercurea Ciuc, după care se vor deplasa cu tractorul în zona de împădurire. Acţiunea va dura până la ora 14,00, când urmează să se pregătească un gulaş la ceaun pentru toţi participanţii.


Ziua Pământului, celebrată la nivel internaţional încă din 1970, s-a transformat, treptat, într-o manifestare de amploare, în cadrul căreia populaţia din diferite ţări ale globului militează pentru un viitor mai bun pentru planetă. AGERPRES