Martin Scorsese va preda pentru prima dată un curs de cinematografie, ce va fi difuzat pe internet



Regizorul Martin Scorsese va preda un curs pe internet ce va fi dedicat artelor cinematografice. Inițiativa reprezintă prima incursiune a renumitului cineast american în domeniul cursurilor difuzate online, a anunțat vineri site-ul revistei Variety.

Cineastul american, câștigător al unui premiu Oscar, va debuta în calitate de profesor de arte cinematografice la începutul anului 2018 prin intermediul unui curs online difuzat de platforma educațională MasterClass. Cursul va costa 90 de dolari și va oferi studenților acces nelimitat la peste 20 de lecții video. Înscrierile au început vineri pe site-ul masterclass.com/ms.

 În cadrul acestui curs, Martin Scorsese va vorbi despre filmele sale și va oferi o serie de informații mai puțin cunoscute despre maniera în care el abordează fiecare film. Cursul va conține și lecții de storytelling, montaj și instruire a actorilor.
De asemenea, noul curs MasterClass va oferi studenților un manual ce poate fi descărcat online și care conține recapitulări ale lecțiilor predate de Martin Scorsese și materiale didactice suplimentare.

 În plus, studenții care se vor înscrie la acest curs vor avea posibilitatea de a publica pe platforma MasterClass întregistrări video conținând întrebările pe care doresc să i le adreseze lui Martin Scorsese, care, la rândul lui, va selecta unele dintre întrebări și va oferi răspunsuri în timpul lecțiilor sale.

Într-o carieră întinsă pe durata a peste 50 de ani, Martin Scorsese, originar din New York, a realizat numeroase filme deosebit de apreciate de public și de criticii de specialitate, precum "Goodfellas", "Raging Bull", "Taxi Driver", "Casino", "Cape Fear", "The Aviator" și "The Wolf of Wall Street". A fost nominalizat de opt ori la premiul Oscar pentru cel mai bun regizor și a câștigat acest trofeu prestigios în 2007 cu pelicula "The Departed", în care rolul principal a fost interpretat de actorul Leonardo DiCaprio.