Directorul spitalului CFR 2 a fost demis.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, l-a demis pe directorul Spitalului CFR 2, Constantin Tănase, din cauza managementului defectuos al instituţiei, a declarat vineri, pentru AGERPRES, Teodor Postelnicu, purtător de cuvânt al MTI.

"Ministrul l-a demis pe directorul spitalului CFR 2, Constantin Tănase", a precizat oficialul MTI.

Demiterea a fost determinată de faptul că prim-solista de la Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian" Amelia Antoniu (36 de ani) a ajuns în noaptea de marţi spre miercuri, la Secţia terapie intensivă a Spitalului Universitar, în comă.

Dr Bogdan Popescu, purtător de cuvânt al spitalului, a declarat pentru AGERPRES că pacienta a venit de la Spitalul CFR 2, iar acum se află conectată la aparate, ''starea sa fiind foarte gravă, cu insuficienţă a mai multor organe, din cauza unei infecţii, în prezent efectuându-se o evaluare a pacientei''. El a adăugat că au fost trimise analize la Institutul "Matei Balş", pentru a afla cauzele stării pacientei, iar Ministerul Sănătăţii a declanşat o anchetă.

Amelia Antoniu se internase la Spitalul CFR 2 pentru cauterizarea unei răni pe colul uterin, o intervenţie simplă în urma căreia, în mod normal, ar fi trebuit să se externeze foarte repede.

O comisie a Ministerului Transporturilor, în a cărui subordine se află Spitalul CFR 2 şi alte 14 spitale, a închis secţia de Ginecologie şi a luat probe epidemiologice din spital. Acestea au fost duse la laborator pentru a se stabili de ce natură este virusul respectiv.

Amelia Antoniu este una din cele mai importante prim-soliste ale Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" şi profesor de canto şi teatru muzical la Şcoala ''Mark Twain'' Bucureşti şi la "Center Stage" Bucureşti. Este distribuită în cele mai importante spectacole ale Teatrului Naţional de Operetă, între acestea fiind "Romeo şi Julieta" (Doamna Capulet), "Văduva veselă" (Valenciene, Sylvienne), "Contesa Maritza" (Liza), "Silvia" (Stasi), ''Odiseea Visotki'' (Lolita).

Activitatea sa artistică include, pe lângă numeroase spectacole, înregistrări audio, apariţii TV, concerte vocal-instrumentale şi turnee în ţară şi străinătate.