Prim-solista Teatrului National de Opereta “Ion Dacian” in coma

Amelia Antoniu, prim-solista Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian", este în comă, la Spitalul Municipal din Capitală, de marţi, ea suferind de septicemie, după ce a fost supusă unei intervenţii chirurgicale minore la Spitalul CFR din Bucureşti.
De asemenaea, o altă femeie care a fost supusă unei intervenţii de serclaj la Spitalul CFR 2 după ce a fost operată prim-solista Teatrului de Operetă Amalia Antoniu a fost internată în stare gravă la Spitalul Universitar de Urgenţă, familiile acestora fiind convinse că au contactat o infecţie intraspitalicească.

Paula Antoniu: Se crede că a luat o infecţie din sala de operaţie

Mama prim-solistei, Paula Antoniu, a declarat agenţiei MEDIAFAX că a aflat că secţia de la Spitalul CFR 2 în care a fost operată fiica ei şi cealaltă pacientă a fost închisă.

"Vorbesc cu fata mea continuu în speranţa că mă aude şi mă înţelege. Îi transmit să fie puternică aşa cum a fost întotdeauna pe scenă. Tot ceea ce a obţinut în viaţă a obţinut prin muncă. Sper că mă aude măcar cu sufletul. I-am spus să lupte în continuare", a spus Paula Antoniu.

Femeia a precizat că strigătul ei de disperare este un apel către autorităţi, către oamenii care se află în astfel de situaţii pentru a nu lăsa lucrurile să meargă oricum.

"Se crede că a luat o infecţie din sala de operaţie, pentru că a intrat acolo perfect sănătoasă. În loc să-şi revină după o anestezie simplă şi o operaţie uşoară, ea este acum în stare foarte gravă. Au fost afectate toate organele vitale", a mai spus mama artistei.

Niculae Gamens-Antoniu: Trebuie să-i tragem la răspundere pe cei care se fac vinovaţi

La rândul lui, soţul prim-solistei Teatrului de Operetă, Niculae Gamens-Antoniu, a spus că a mers cu soţia lui la Spitalul CFR 2 pentru intervenţia chirurgicală pe col.

"Când a plecat spre spital era sănătoasă. Zâmbea continuu, dar era foarte obosită. Asta pentru că muncea foarte mult. După operaţie, în loc să se simtă foarte bine ei i-a fost rău, din ce în ce mai rău. Trebuie să-i tragem la răspundere pe cei care se fac vinovaţi. Acum îmi doresc cel mai mult ca soţia mea să-şi revină", a mai spus Niculae Antoniu.

O altă femeie operată la Spitalul CFR 2 este internată în stare gravă

După ce prim-solista a fost scoasă din sala de operaţii, în blocul operator a fost dusă Alice Roxana Preda (35 ani), pentru o intervenţie de serclaj, fiind în a 14-a săptămână de sarcină.

Soţul acesteia, Gabriel Preda, a declarat pentru MEDIAFAX că aceasta pierduse mai multe sarcini, iar pentru familie era o nouă speranţă de a avea un copil.

"A doua zi după operaţie soţia a început să piardă lichid, a fost dusă la ecograf şi au constatat că inima fătului nu mai bate. I-au făcut chiuretaj. După chiuretaj a început o hemoragie puternică şi soţia mea a fost transportată la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Serclajul a fost efectuat luni, iar marţi chiuretajul. Îmi doresc ca soţia mea să scape cu viaţă. După aceea ne vom gândi să-i tragem la răspundere pe cei vinovaţi", a mai spus Gabriel Preda.

Ambele familii sunt convinse că femeile au contactat o infecţie intraspitalicească

"Cele două au fost operate una după cealaltă. Am aflat că ar mai fi fost şi alte cazuri înainte, dar nu avem date concrete. Vrem să fie traşi la răspundere cei vinovaţi", au mai spus membrii celor două familii.

Elena Copaciu, şeful Clinicii de anestezie-terapie intensivă de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, a spus că starea Amaliei Antoniu este în curs de stabilizare, dar aceasta respiră în continuare cu ajutorul aparatelor.

Deocamdată nu există un diagnostic, probele recoltate de la ambele paciente fiind în lucru la Institutul "Matei Balş" şi la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

"Este posibil să fi fost un toxic sau un germene extrem de agresiv. Asta vom afla după ce vom primi rezultatele. Şi starea celei de-a doua paciente este uşor stabilă şi ameliorată, dar respiră ca şi prima cu ajutorul aparatelor", a mai spus medicul Elena Copaciu.

Ministerul Sănătăţii face anchetă la Spitalul CFR 2

Directorul de relaţii publice de la Spitalul CFR 2, Cristian Codreanu, a declarat, pentru MEDIAFAX că Ministerul Sănătăţii face o anchetă la unitatea sanitară, iar secţiile de ginecologie, neonatologie şi blocul operator au fost închise de joi.

"Suntem în anchetă, au fost închise secţiile, iar pacienţii au fost trimişi pe parcurs acasă", a spus Codreanu.

El a precizat secţiile fuseseră igienizate în urmă cu două săptămâni şi că nu înţelege ce s-a întâmplat.

Codreanu a mai spus că secţia neonatologie are 20 de paturi, iar cea de ginecologie 40, dar că nu toate erau ocupate la momentul incidentului cu cele două paciente, neputând să precizeze câţi bolnavi erau în acel moment în respectivele departamente.

Berceanu l-a demis pe directorul spitalului CFR 2

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, l-a demis pe directorul spitalului CFR 2, Constantin Tănase, au declarat pentru MEDIAFAX surse din minister.

Petcu: Dicutam de mai mult timp cu ministrul Berceanu pentru schimbarea directorului Spitalului CFR 2

Liderul "Sanitas" Marius Petcu a spus că a discutat de mai multe ori cu ministrul Radu Berceanu despre schimbarea directorului Spitalului CFR 2, Constantin Tănase, după ce a primit reclamaţii de la liderii de sindicat din unitate privind abuzurile săvârşite de acesta şi condiţiile de muncă.

'"De aproape două săptămâni port discuţii cu ministrul Transporturilor în legătură cu directorul Spitalului CFR 2. Am primit numeroase sesizări de la liderii de sindicat din Spitalul CFR 2 în legătură cu comportamentul abuziv al directorului, cu condiţiile de muncă şi cu multiplele nereguli săvârşite de acesta aupra angajaţilor", a declarat Marius Petcu, pentru MEDIAFAX.

Liderul Federaţiei "Sanitas" a spus că liderul de sindicat din spital, Denisa Popovici, fusese sancţionată recent de către director pe motiv că i-ar fi încetat mandatul de lider, iar presiunile asupra salariaţilor erau frecvente.

Angajaţii din spital au reclamat pe lângă multiplele presiuni la care erau supuşi şi mizeria din spital, condiţiile de lucru şi comportamentul abuziv al directorului. '"Se comporta de parcă spitalul era propria lui feudă", a adăugat Petcu.

Amelia Antoniu este una dintre cele mai importante prim-soliste ale Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" şi profesor de canto şi teatru muzical la Şcoala "Mark Twain" Bucureşti şi la Center Stage Bucureşti. Este distribuită, în prezent, în cele mai importante spectacole ale Teatrului Naţional de Operetă, printre care "Romeo şi Julieta" (Doamna Capulet), "Văduva veselă" (Valenciene, Sylvienne), "Contesa Maritza" (Liza), "Silvia" (Stasi), Odiseea Vîsoţki (Lolita) şi altele. Activitatea sa artistică include, pe lângă numeroase spectacole, înregistrări audio, apariţii TV, concerte în ţară şi străinătate.