Premii pentru cel mai bun site sau cel mai bun blog, la Gala TNL

Premii pentru cea mai originală acţiune de campanie, cel mai bun site sau cel mai bun blog, un premiu special pentru liderul PNL Crin Antonescu, dar şi un tort pentru Cristian Ţopescu de ziua sa au fost oferite, sâmbătă, la Gala Tineretului Naţional Liberal, organizată la Palatul Parlamentului.
"Dincolo de orice alt mesaj politic, o să vă rog două lucruri, lucruri pe care, ca om bătrân deja, le repet ori de câte ori ocazia de a mă întâlni cu cei tineri. Nu uitaţi că tinereţea nu e decât, în ultimul rând, o chestiune biologică trecătoare. Aţi văzut probabil şi azi cum s-a dovedit încă odată că cel mai tânăr dintre liberali este Mircea Ionescu Quintus. În al doilea rând, dacă tinereţea nu e doar biologie, dacă tinereţea este o adevărată stare de graţie a vârstei noastre, pe care o putem apăra şi prelungi doar cu spiritul, atunci vă rog încă odată ca, în faţa perdelei de incompetenţă, de impostură, de demagogie, de mizerie care a coborât iar peste viaţa României, la nivel politic şi nu numai, faceţi lumină cu tinereţea dumneavoastră, apăraţi-vă tinereţea şi puneţi-o la treabă", le-a spus Crin Antonescu tinerilor liberali.

Anterior, Mircea Ionescu Quintus, prezentând unul dintre premii, a ţinut să-l corecteze pe unul dintre coprezentatorii evenimentului, care afirmase că preşedintele de onoare al PNL s-a înscris în partid în 1945. Mircea Ionescu Quintus a punctat că s-a înscris în partid în 1936, după care a plecat în armată şi s-a reînscris în PNL la 1 noiembrie 1945, alături de "domnişoara Viorica Mazilu", care după doi ani avea să-i devină soţie. El le-a cerut scuze, glumind, celor prezenţi pentru faptul că "domnul Mircea Ionescu Quintus nu a putut ajunge" la Gala TNL şi a ţinut un discurs despre activitatea sa în partid. La finalul cuvântului său, el a spus, spre amuzamentul tuturor, că "domnul Ionescu Quintus ar fi vorbit mai puţin".

Un alt moment care a stârnit aplauzele asistenţei a fost anunţul că senatorul Cristian Ţopescu, coprezentator al evenimentului, a împlinit vineri 73 de ani. Organizatorii i-au oferit cu această ocazie sărbătoritului un tort.

"Mulţumesc colegilor pentru acest cadou. Am împlinit o vârstă care îmi permite să fiu activ în Partidul Naţional Liberal", a spus Ţopescu, anunţând că se va retrage pentru a sărbători alături de familie şi câţiva prieteni.

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian, care a oferit premiul pentru cel mai bun site, a fost chemat pe scenă să explice de ce avea un pian în birou pe vremea când era ministru al Finanţelor, fiind întrebat de prezentator dacă acum "muza" lui este criza. Replica lui Vosganian a stârnit aplauze: "Mai bine liberali cu un pianist, decât PDL cu un ţambalagiu".

Majoritatea celor care au urcat pe scenă s-au plâns că nu pot vedea în sală din cauza unui reflector puternic, un "tun de lumină", care era amplasat la aproximativ 30 de metri de scenă.

Printre premiile oferite, sâmbătă seară, la Gala TNL V, organizată la Palatul Parlamentului, se numără "Cea mai originală acţiune de campanie", câştigată de campania "Pune mâna şi votează!", TNL Argeş, premiul special la aceeaşi secţiune a fost acordat pentru acţiunea "Crin pentru tineri", organizată de TNL Constanţa. Premiul "Cea mai activă organizaţie" a fost acordat TNL Hunedoara, iar cel mai activ tânăr liberal a fost desemnat Mircea Fechet. Cel mai bun material de campanie al TNL a fost votat "Crin Antonescu, 1 pentru România", iar secţiunea "Cel mai bun blog" a avut doi câştigători - blogatu.ro şi blogul deputatului Diana Tuşa.

Cel mai bun site a fost desemnat cel al organizaţiei TNL Sibiu, cel mai bun tânăr în administraţia centrală a fost desemnat cel mai tânăr deputat liberal, George Dumitrică, iar cel mai bun tânăr din administraţia locală - Adrian Ştef, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare.

Premiul "Mereu tânăr" a fost înmânat de Norica Nicolai "unui om a cărui acţiune contează" - Aristotel Căncescu, "cel mai tânăr senior", după cum a fost prezentat.

Evenimentul a cuprins şi momente muzicale, interpretate la vioară şi pian de copii.

Manifestarea tinerilor liberali, începută la ora 17.30, s-a încheiat în jurul orei 20.00, sub presiunea timpului, deoarece se apropia ora la care preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, anunţase că va întrerupe alimentarea cu energie electrică în Palatul Parlamentului, urmare a participării instituţiei la evenimentul "Ora Pământului". Mediafax