Apple si-a dublat profitul !

Grupul informatic american Apple a avut, în perioada ianuarie-martie 2010, cele mai bune rezultate trimestriale înregistrate vreodată, după ce profitul său net aproape s-a dublat ca urmare a vânzărilor peste aşteptări de telefoane mobile iPhone şi computere personale Macintosh, transmite AFP.

Apple a precizat că, în ultimul trimestru, profitul său net a crescut la 3,07 miliarde de dolari, cu 90 de procente mai mult comparativ cu 1,62 miliarde de dolari în perioada similară a anului trecut. Veniturile companiei s-au situat la 13,5 miliarde de dolari, cu aproape 50 de procente mai mult decât 9,08 miliarde de dolari în primul trimestru al anului trecut.

Apple a mai anunţat că în primul trimestru al acestui an a livrat 8,75 milioane telefoane mobile iPhone, 2,94 milioane computere personale Macintosh şi 10,9 milioane iPod-uri, depăşind toate estimările.

În regiunea Asia Pacific, vânzările de iPhone au crescut de aproape cinci ori (464 procente) iar în Europa s-au dublat (133 de procente) în decurs de un an.