Premiera in justita romana: Un judecator, "trimis dupa gratii" de CSM

Consiliul Superior al Magistraturii a avizat miercuri cererea DNA pentru retinerea si arestarea judecatorului Florin Costiniu, seful Sectiei Civile de la Inalta Curte, implicat in dosarul senatorului Catalin Voicu.
Plenul CSM urmeaza sa discute, in sedinta de joi, o nota a Directiei legislatie, documentare si contencios cu privire la protestul magistratilor, intitulat "Integritate si demnitate", prin care 400 de judecatori si procurori au cerut Consiliului sa ia atitudine fata de cazurile de coruptie din sistem, potrivit NewsIn, care citeaza surse judiciare.

Astfel, pe ordinea de zi a sedintei din 8 aprilie a plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se regaseste o nota a Directiei legislatie documentare si contencios privind protestul magistratilor intitulat "Integritate si demnitate", pe care membrii CSM urmeaza sa o ia in discutie.

Aceasta este prima reactie a CSM fata de protestul initiat, pe 30 martie, de trei judecatoare, printre care si presedintele Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania (UNJR), Dana Garbovan. Protestul celor trei magistrati s-a propagat rapid in sistemul judiciar, 400 de judecatori si procurori aderand la petitie in doar trei zile.
Mai multe pe www.9am.ro