Bancnota de 100 de dolari isi schimba designul.

Guvernul SUA a prezentat, miercuri, noul design al bancnotei de 100 de dolari, care conţine o serie de tehnologii avansate pentru combaterea contrafacerii, informează un comunicat de presă al Ambasadei SUA.

'Atunci când noua bancnotă de 100 de dolari va intra în circulaţia, la data de 10 februarie 2011, vechile bancnote deja în circulaţie vor rămâne legale', a precizat preşedintele Rezervei Federale, Ben S. Bernanke. 'Utilizatorii valutei americane trebuie să ştie că nu vor trebui să-şi schimbe vechile bancnote de 100 de dolari atunci când cele noi vor intra în circulaţie', a adăugat Bernanke.

Deşi mai puţin de 1/100 dintr-un procent din valoarea tuturor bancnotelor americane în circulaţie sunt falsificate, bancnota de 100 de dolari este cea mai răspândită şi cea mai des contrafăcută din afara SUA.

Noul design al bancnotei de 100 de dolari păstrează trei elemente de securitate de la vechiul design: portretul lui Benjamin Franklin, firul de siguranţă şi numărul 100 care îşi schimbă culoarea. În plus, noul design are o banda de siguranţă 3D pe care cifra '100' inscripţionată 'se mişcă' în funcţie de poziţia în care ţii bancnota.