Muzica influențează felul în care femeile sunt atrase fizic de înfățișarea unui bărbat (studiu)


Muzica influențează atracția fizică dintre persoanele de sexe diferite și face ca înfățișarea unui bărbat să devină mai atractivă pentru femeile heterosexuale, arată un studiu publicat în revista academică Plos One și preluat în ediția online de miercuri a cotidianului francez lefigaro.fr.
Despre originea muzicii s-au elaborat nenumărate teorii. Una dintre acestea spune că poate influența atracția fizică dintre persoane de sexe diferite.

O astfel de ipoteză, emisă printre alții și de Darwin în 1871 în "Originea speciilor", revine în actualitate. O echipă de cercetători de la Facultatea de Psihologie a Universității din Viena au vrut să afle dacă muzica influențează atracția sexuală și felul în care decidem că o persoană este sau nu atractivă.

 Cercetătorii au luat în calcul două mecanisme posibile: "transferul de agreabilitate", altfel spus faptul că muzica induce o stare de bine, și "atribuirea greșită a stării de excitație" care se referă la cazul în care o situație stresantă (o scenă de acțiune dintr-un film spre exemplu) pe care o trăim în prezența unei persoane de sex opus, ne face să fim atrași mai ușor de acea persoană.