Vadim Tudor da in judecata ANI

Preşedintele Partidului România Mare (PRM), Corneliu Vadim Tudor, a anunţat duminică că a dat în judecată Agenţia Naţională de Integritate (ANI) şi a formulat deja plângerea penală împotriva acestei instituţii.

"ANI este asmuţită împotriva mea de Băsescu, Blaga şi Videanu. (...) Am semnat plângerea penală împotriva celor de la ANI şi i-am dat în judecată ", a declarat preşedintele PRM.

Acesta a ţinut să explice că nu este vinovat de nimic, deoarece a procedat conform prevederilor legale în vigoare la acea dată, când a completat declaraţia de avere şi de interese.

"În Legea 144/2007 republicată în 2009 nu se arată că un europarlamentar are obligaţia să completeze declaraţiile de avere. Nu suntem prinşi în această lege. Legea nu acţionează retroactiv, când eu am semnat declaraţia era în vigoare această lege şi am procedat ca atare", a spus europarlamentarul.

CV Tudor a respins şi acuzaţiile care i se aduc în privinţa contractului de publicitate semnat cu firma T Dancor Romconstruct SRL, precizând că acesta nu are semnătura sa pe el.

Agenţia Naţională de Integritate a demarat procedura verificării declaraţiei de avere şi de interese în cazul preşedintelui Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor.

Potrivit unor surse din ANI, inspectorii de integritate îl cercetează pe Corneliu Vadim Tudor pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii.

ANI s-a autosesizat în acest caz, după ce revista "Kamikaze" a publicat un articol în care se arată că Editura Speranţa SRL, deţinută în proporţie de 95 % de Corneliu Vadim Tudor, a încheiat, pentru perioada august-decembrie 2009, un contract de publicitate cu firma T Dancor Romconstruct SRL, în valoare de 200.000 de lei.

Aceşti bani nu au apărut în declaraţia de avere depusă de Corneliu Vadim Tudor în calitate de europarlamentar.

Inspectorii de integritate verifică şi dacă europarlamentarul a primit dividende de la editură.

În plus, ANI verifică declaraţiile publice făcute de preşedintele PRM cum că ar fi primit obiecte valoroase drept cadou, însă nu le-a declarat.