Traficul aerian se normalizeaza

Spaţiul aerian european este 'practic liber' joi, cu excepţia câtorva mici zone, iar traficul se normalizează în întreaga Europă, unde s-ar putea realiza între 28.000 şi 29.000 de zboruri, informează un comunicat al Organizaţiei europene pentru securitatea traficului aerian, Eurocontrol.

'Traficul aerian ar urma să fie asigurat în mod normal în Europa, joi, cu un număr de 28.000 până la 29.000 de zboruri', asigură Eurocontrol. Potrivit organizaţiei, sunt anunţate 28.500 de zboruri.

Se aşteaptă 'un mic număr de anulări, din cauza câtorva restricţii de zbor limitate şi a unor probleme logistice întâmpinate de companiile care-şi reiau activităţile', precizează Eurocontrol.

În prezent, spaţiul aerian european este 'practic liber', cu excepţia unor restricţii în zone din sudul Finlandei, sudul Norvegiei, nordul Scoţiei şi din vestul Suediei, notează EFE.

Un număr de 22.189 din cele 28.087 de zboruri anunţate miercuri au fost efectuate.

Eurocontrol a afirmat că toate serviciile sale sunt complet mobilizate pentru a facilita reluarea tuturor operaţiunilor. Cu excepţia unei schimbări semnificative a situaţiei, Eurocontrol nu prevede actualizarea informaţiilor sale până vineri la ora 10:30 GMT, adaugă EFE.AGERPRES