Fotografie controversata: un barbat se sterge la fund cu steagul francez

captura BBC
www.bbc.co.uk

Nu mai este nevoie să răspundem la ironiile francezilor. Se descurcă de minune şi singuri. Asta demonstrează o fotografie controversată înscrisă într-o competiţie de profil.

Oficialii francezi vor să acţioneze în judecată un bărbat care a fost fotografiat în timp ce se ştergea la fund cu tricolorul francez. Aceştia au calificat gestul bărbatului drep inacceptabil şi vor ca persoanele implicate în realizarea pozei să fie pedepsite, informează BBC News.

Fotografia a fost realizată pe stradă şi prezintă un bărbat cu pantalonii
Poza buclucaşă a fost descoperită de autorităţile franceze, după ce a fost înscrisă într-un concurs de artă fotografică. Mai mult, fotografia pare a fi destul de reuşită, întrucât a primit şi un premiu la categoria "politically incorrect".

Totuşi, în urma reclamaţiilor făcute de francezi, organizatorii concursului au fost nevoiţi să elimine fotografia din competiţie. "Imediat ce am văzut că oamenii sunt indignaţi şi şocaţi de fotografie, am retras-o de pe lista câştigătorilor, cu acordul fotografului", a declarat purtătorul de cuvânt al organizatorilor competiţiei.

Cel mai probabil, fotograful şi bărbatul care a fost pozat nu vor putea fi traşi la răspundere. Potrivit legii franceze, insultarea tricolorului poate fi considerată o fărădelege numai dacă are loc într-un cadru oficial.