Alina Dumitru şi Corina Căprioriu, în semifinale la CE de judo

Sportivele Alina Dumitru şi Corina Căprioriu s-au calificat, joi, în semifinalele Campionatului European de judo, la categoriile 48, respectiv 57 de kilograme, în timp ce Dan Fâşie va lupta pentru medalia de bronz, în recalificări, la categoria 66 kilograme.
Alina Dumitru a început competiţia de la Viena prin câştigarea grupei D, în care a avut două partide, trecând de Lisa Kearnay (Irlanda) şi de Charline Van Snick (Belgia). În semifinale, campioana olimpică de la Beijing a o va întâlni pe spaniola Oiana Blanco.

Tot joi, la categoria 57 de kilograme, Corina Căprioriu a câştigat la rândul ei grupa B, după ce le-a învins pe Hannah Brueck (Germania) şi Jovana Rogici (Serbia), calificându-se în semifinale, unde va lupta cu italianca Giulia Quintavalle.

La categoria 52 kilograme, Andreea Cătună a avut ghinion încă din primul tur, fiind eliminată de albaneza Majlinda Kelmendi.

La masculin, Dan Fâşie a debutat cu două victorii în grupa C a categoriei 66 kilograme, în faţa lui Dzmitry Shershan (Belarus) şi a grecului Lavretis Alexanidis. Fâşie a fost învins apoi de ungurul Mikloş Ungvari, care a câştigat grupa, intrând în semifinale, în timp ce sportivul român va evolua în recalificări, cu letonul Deniss Kozlovs.

România va mai fi reprezentată în întrecerea masculină de Costel Dănculea (73 kg), Marian Halas (81 kg), Valentin Radu (90 kg) şi Daniel Brată (100 kg).