"Olimpiada mustatilor" la Sfantu Gheorghe

'Olimpiada mustăţilor', care va avea loc duminică în municipiul Sfântu Gheorghe, va reuni în jur de 25 de concurenţi, estimează Grubisics Levente, unul dintre organizatorii competiţiei.

Acesta a menţionat că din juriu vor face parte, printre alţii, câştigătorul Campionatului european de mustăţi, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, şi primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, care a acceptat invitaţia, deşi nu poartă mustaţă.

Tamas Sandor, cel care a avut ideea organizării olimpiadei, a declarat joi că nu va mai concura în acest an, deoarece la ediţia precedentă nu a avut succes în ciuda faptului că are o mustaţă foarte frumoasă.

La prima ediţie a concursului, desfăşurată anul trecut, au participat 19 mustăcioşi, iar premiul pentru cea mai frumoasă mustaţă i-a revenit lui Haraly Erno, în vârstă de 61 de ani, din localitatea covăsneană Zăbala, care purta o mustaţă albă, perfect arcuită în sus, ce îi conferea un aer foarte vesel şi optimist.

Premiul pentru cea mai lungă mustaţă a fost adjudecat de Zsigmond Mihaly, un bărbat în vârstă de 66 de ani din localitatea harghiteană Tuşnad, care avea la acea vreme o mustaţă lungă de 26 de centimetri, pe care nu o mai tăiase de doi ani.

Înscrierile se pot face până duminică inclusiv.