Violonistul Alexandre Dubach concertează, vineri, la Sala Radio

Violonistul de origine elveţiană Alexandre Dubach susţine, vineri, sub bagheta dirijorului chilian Francisco Rettig, un concert la Sala Radio alături de Orchestrele şi Corurile Radio.

În concert vor putea fi audiate lucrări ale compozitorilor Maurice Ravel şi Eduard Lalo, în interpretarea Orchestrei Naţionale Radio.

Repertoriul ales va purta spectatorii prin lumea sunetelor iberice: prima parte a programului va cuprinde Alborada del Gracioso de M. Ravel şi Simfonia Spaniolă, op. 21 de E. Lalo, iar partea a doua - Pavana pentru o infantă defunctă şi Daphnis şi Chloé - Suita nr. 2 de M. Ravel. Participă Corul Academic Radio, condus de Dan Mihai Goia.

Bilete se pot procura prin Eventim, la Casa de bilete a Sălii Radio, magazinele Germanos, Vodafone, librăriile Cărtureşti, Humanitas şi online pe www.eventim.ro.

Dirijorul Francisco Rettig desfăşoară o bogată activitate internaţională, dirijând până în prezent peste 60 de orchestre de pe cele cinci continente, cu un repertoriu simfonic, dar şi de operă. Este prim dirijor la Teatrul Colon din Buenos Aires şi dirijor invitat permanent la Orchestra Simfonică din Chile, la Filarmonica din Bogota (Columbia), unde a fost dirijor şef timp de 12 ani, şi la Teatrul Liric din Cagliari (Italia).

Violonistul Alexandre Dubach a absolvit Conservatorul din Fribourg şi a beneficiat de îndrumarea unor maeştri ca Yehudi Menuhin, Nathan Milstein, Ulrich Lehmann, Salvatore Accardo. A debutat ca solist la vârsta de 15 ani, cu Concertul de Mendelssohn, alături de Tonhalle Orchestra din Zürich, orchestra la care ulterior avea să activeze în calitate de concert-maestru.

A obţinut numeroase premii şi a primit recunoaşterea internaţională pentru înregistrările cu integrala celor şase concerte pentru vioară ale lui Paganini, alături de Orchestra Filarmonică din Monte-Carlo, sub bagheta lui Lawrence Foster. Alexandre Dubach a concertat pentru prima oară în România în 2007, în cadrul manifestărilor care au marcat proiectul Sibiu - Capitala Culturală Europeană 2007.