Topul Cantaretilor care au murit la doar 27 de ani

Kurt Cobain, Jim Morrison, Jimi Hendrix sau Janis Joplin se numără printre celebrităţile care au plecat prea devreme dintre noi, artiştii având numai 27 de ani. Această vârstă a devenit fatidică de-a lungul timpului, istoria muzicii putând confirma acest lucru.
Liderul trupei Nirvana, Kurt Cobain, considerat unul dintre cei mai influenţi muzicieni din toate timpurile, a fost găsit mort în 8 aprilie 1994. Avea 27 de ani.

Trupul neînsufleţit a fost găsit în casa sa din Seattle de către un electrician care venise să instaleze un sistem de securitate. Înaintea tragicului eveniment, Cobain fusese internat într-un centru de reabilitare. Soţia sa, Courtney Love, a declarat în acel moment că artistul s-a sinucis. Moartea lui Kurt Cobain rămâne însă un subiect controversat, deşi au trecut 16 ani de atunci.

Grunge-ul şi muzica alternativă nu ar mai fi fost la fel fără muzica trupei Nirvana. Piesa "Smells Like Teen Spirit" a fost desemnată Imnul Generaţiei X., Cobain fiind "purtătorul de cuvânt" al tinerilor şi adolescenţilor din anii '90.

Janis Joplin a fost găsită moartă pe 4 octombrie 1970, cântăreaţa având 27 de ani. Artista a murit din cauza unei supradoze de heroină în amestec cu alcool. În acea perioadă, Joplin lucra la un cadou pentru John Lennon, o casetă care a ajuns la acesta la o zi după moartea artistei.


Joplin este considerată unul dintre cele trei superstaruri ale generaţiei flower power, alături de Jimi Hendrix şi Jim Morrison.

Jimi Hendrix a murit pe 18 septembrie 1970 într-o cameră de hotel, artistul având vârsta de 27 de ani.

Artistul este considerat unul dintre cei mai mari chitarişti din lume. Stilul său, nou la acea vreme, de a cânta la chitara electrică, a influenţat majoritatea chitariştilor moderni. Din cauza vieţii dezordonate, Hendrix a lăsat în urma lui puţine înregistrări de calitate, multe dintre discurile sale care circulă pe piaţă fiind piratate din concerte.

Albumul "Valleys of Neptune", un "nou" material discografic semnat Jimi Hendrix, a fost lansat anul acesta, pe 8 martie, de Sony Music. Materialul discografic conţine două piese noi, "Valleys of Neptune şi "Crying Blue Rain", dar şi trei versiuni iniţiale ale unor cântece deja lansate în trecut.

În 2003, el a fost numit de revista Rolling Stone "cel mai mare chitarist al tuturor timpurilor".

Jim Morrison, vocalul trupei The Doors, a murit la vârsta de 27 de ani, în urma unei supradoze de droguri. Mormântul său a devenit un loc de "pelerinaj" pentru fanii săi, mii de oameni vizitându-l anual. Născut în Florida, Morrison s-a luptat ani de zile cu dependenţa sa de droguri înainte de a fi găsit mort în baia unui hotel din Paris, de către iubita sa, Pamela Courson, pe 3 iulie 1971.

Artistul a fost înmormântat în cimitirul Pere Lachaise, alături de alte nume faimoase, precum Oscar Wilde, Chopin, Honoré de Balzac şi Edith Piaf.

Astăzi, primul lungmetraj documentar despre trupa The Doors, intitulat "When You're Strange" şi avându-l ca narator pe Johnny Depp, va fi lansat în cinematografele din SUA, în circuit limitat, după ce a fost prezentat la festivaluri pe parcursul anului trecut. Filmul, o coproducţie Wolf Films/Strange Pictures şi Rhino Entertainment, în regia lui Tom DiCillo, se bazează aproape în întregime pe arhive care nu au mai fost făcute publice anterior.



Kristen Pfaff, cunoscută în special datorită colaborării cu Hole, a murit pe 16 iunie 1994, artista având 27 de ani. Pfaff a fost o studentă eminentă şi o activistă convinsă. În ziua în care plănuia să se mute în Minneapolis pentru un nou început, Kristen Pfaff a fost găsită moartă în cadă, în apartamentul ei, alături de ea fiind descoperit şi un ac.

Se pare că ar fi încetat din viaţă din cauza unei supradoze accidentale de heroină.

Jeremy Michael Ward, care a colaborat cu trupa The Mars Volta, a murit pe 25 mai 2003, aparent din cauza unei supradoze, la vârsta de doar 27 ani.

Cântăreţul de blues Robert Johnson a fost găsit mort pe 16 august 1938, artistul având 27 de ani. Se pare că Johnson ar fi fost otrăvit de o femeie cu care avea o aventură. Artistul era cunoscut şi din cauza unui mit voodoo, potrivit căruia acesta şi-ar fi vândut sufletul diavolului pentru a obţine succesul.