Presedintele Poloniei a murit!

Un avion Tupolev 154, la bordul căruia se afla preşedintele polonez Lech Kaczynski, s-a prăbuşit, sâmbătă, la aterizarea pe aeroportul din Smolensk, în Rusia, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului polonez de Externe, Piotr Paszkowski.Printre pasageri se aflau numeroşi demnitari polonezi, care urmau să participe la ceremonia de comemorare a 70 de ani de la masacrul de la Katin.

Guvernatorul băncii naţionale a Poloniei, Slawomir Skrzypek, se afla printre pasagerii avionului prezidenţial polonez prăbuşit sâmbătă la Smolensk, în Rusia, a declarat un purtător de cuvânt al băncii, citat de Sky News.


Anterior, presa poloneză afirma că la bordul avionului se afla inclusiv fratele geamăn al preşedintelui, Jaroslaw Kaczynski, dar pentru moment nu există nicio confirmare oficială.

Printre pasagerii avionului se numără liderul Partidului Lege şi Justiţie (PiS) şi liderii altor două partide poloneze, susţine publicaţia citată.

Nicio persoană aflată la bordul avionului prezidenţial polonez nu a supravieţuit, a anunţat guvernatorul regiunii ruse, într-o intervenţie televizată.

"Nu există supravieţuitori în această catastrofă", a declarat guvernatorul Serghei Antufiev prin telefon la postul de televiziune Vesti-24. "Potrivit informaţiilor preliminare, la bord se aflau 85 de membri ai delegaţiei şi echipajul", a adăugat el.

"Avionul a acroşat mai mulţi copaci, s-a prăbuşit şi a luat foc", a declarat Paszkowski pentru postul de televiziune polonez TVN24.

"La bordul avionului se aflau preşedintele, însoţit de soţia sa, şeful Statului Major şi ministrul adjunct al Afacerilor Externe, Andrzej Kremer", a adăugat el.

Kaczynski mergea în vizită la Smolensk pentru a marca împlinirea a 70 de ani de la masacrul de la Katin, unde trupele sovietice au ucis mii de polonezi.