"Blogul lui Medvedev" ar putea fi sters

Administratia prezidentiala rusa a trimis o cerere oficiala platformei de micro blogging Twitter cerandu-i sa stearga conturile false deschise sub numele presedintelui Dmitri Medvedev, a anuntat miercuri un purtator de cuvant al Kremlinului, informeaza Ria Novosti.
Contul blog_medvedev contine mesaje cu privire la probleme domestice si internationale, desi nu are nicio legatura cu presedintele Medvedev, din moment ce staff-ul prezidential nu a luat parte la crearea micro blog-ului, potrivit NewsIn.

Purtatorul de cuvant al Kremlinului a anuntat de asemenea ca in aceasta vara presedintele rus isi va crea un cont oficial pe serviciul de micro blogging Twitter. "Pentru ca totul sa mearga bine avem nevoie de cineva care sa se ingrijeasca de blog. Lucram la acest proiect", a declarat oficialul.

Purtatorul de cuvant a mai spus ca in viitorul apropiat, Medvedev intentioneaza sa-si deschida un cont si pe o retea internationala de socializare, insa nu a specificat pe care o va alege.

Barack Obama a fost unul dintre primii lideri de stat care si-a creat conturi oficiale pe Twitter si Facebook, iar analistii in comunicare politica considera ca succesul sau in campania electorala, s-a datorat si modului in care presedintele american a stiut sa manipuleze beneficiile de imagine pe care le aduce socializarea online.