Bravo sportivilor romani: Astazi Ninel Miculescu

Sportivul Ninel Miculescu a câştigat, miercuri, la categoria 69 de kilograme, trei medalii de aur la Campionatul European de haltere de la Minsk, la stilul smuls (153 kilograme), la stilul aruncat (180 kilograme) şi la total (333 kilograme).
La stilul smuls, Ninel Miculescu a intrat direct la 147 kilograme, reuşind din prima încercare, cu care a trecut pe primul loc. Rusul Mihail Gobeev l-a detronat apoi, cu 148 kilograme, urmat de turcul Mete Binay (149 kilograme), dar Niculescu a plusat la 150 kilograme, redevenind lider. La ultima încercare, Binay a ratat la 151 kilograme, iar medalia de aur a revenit românului, la stilul smuls, care a reuşit 153 de kilograme la ultima apariţie.

La stilul aruncat, Ninel Miculescu a început direct la 170 kilograme, cu o reuşită, în competiţie cu acelaşi Gobeev, din Rusia, 171 kilograme la prima încercare. Miculescu a ridicat apoi 175 kilograme, trecând din nou pe primul loc, dar rusul a ripostat cu o reuşită la 178 kilograme. Halterofilul român a ridicat 180 de kilograme, câştigând foarte sigur pe el medalia de aur şi la stilul aruncat, mai ales că Gobeev a cedat la ultima încercare.

Cele două performanţe din ambele stiluri i-au adus halterofilului român şi medalia de aur la total, cu 333 kilograme, singura care punctează la nivel olimpic.

Marţi, în cea de-a doua zi de competiţie de la Minsk, Antoniu Buci a cucerit două medalii la 62 de kilograme, aurul la stilul aruncat (165 kg) şi argintul la total (300 kg). Florin Veliciu s-a clasat pe locul şapte la total (276 kg).

În prima zi de concurs, Gabriel Olaru a ratat la categoria 56 de kilograme, reuşind o singură încercare (100 kg la proba smuls).

La CE de la Minsk participă 227 de sportivi din 32 de ţări. România va mai fi reprezentată joi de Roxana Cocoş, la categoria 63 kilograme. Obiectivul tricolorilor, câştigarea a patru medalii, din care două la total, a fost îndeplinit după trei zile de concurs.
mediafax.ro