Ziua Pamantului pe 22 aprilie

La 22 aprilie, în fiecare an, se sărbătoreşte Ziua Plantei Pământ, manifestare ce se vrea a fi un semnal de alarmă pentru un mediu înconjurător mai curat şi nepoluat.

Ziua Plantei Pământ este o sărbătoare celebrată în multe ţări vorbitoare de limbă engleză. A fost iniţiată de senatorul american Gaylord Nelson ca zi de luptă împotriva poluării. Simbolul ales pentru această sărbătoare este litera grecească teta de culoare verde pe fundal alb.

Momentul iniţial al acestei sărbători este 22 aprilie 1970, când aproximativ 20 de milioane de americani au participat la manifestaţii anti-poluare pe întreg teritoriul Statelor Unite, manifestaţii reunite sub numele de 'Ziua pământului'. Efectul acestei demonstraţii de amploare a fost covârşitor, aducând în atenţia opiniei publice poluarea ca una dintre cele mai mari probleme ale omenirii.

Ca urmare a acestor manifestaţii, senatorul american Nelson a reuşit să convingă politicienii de adoptarea unei legislaţii corespunzătoare pentru protecţia mediului înconjurător: legea aerului curat, a controlului substanţelor toxice, a calităţii apei etc.AGERPRES