Imaginile video arată că şoferul din Craiova l-a bătut de două ori pe bărbatul care traversa strada

Primăria Craiova a furnizat, joi, Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj o casetă cu înregistrarea video a incidentului în care un şofer a bătut un pieton pe motiv că traversa strada prea încet, pe imagini putându-se vedea cum bărbatul este lovit în două rânduri, iar la scurt timp leşină.

O cameră de supraveghere a Primăriei Craiova, amplasată pe unul dintre stâlpii de iluminat public din aproprierea unui sens giratoriu din cartierul Brazda lui Novac, a surprins momentul în care Cosmin Drăgan l-a bătut pe Pavel Rentea, care traversa strada alături de nepoata sa în vârstă de şase ani.

Pe imagini se poate vedea cum tânărul îl loveşte pe pieton, după care, la câteva minute, Cosmin Drăgan se întoarce şi îl mai loveşte o dată. Victima îşi continuă drumul, alături de fetiţa de şase ani, merge câteva zeci de metri, după care este abordată de un alt şofer care se interesează de starea sa.

La scurt timp după discuţia cu şoferul, bărbatul se aşează pe o platformă de ciment aflată într-o intersecţie, după care leşină, nepoata sa aflându-se în tot acest timp lângă el.

Imaginile au intrat, joi dimineaţă, în posesia procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj.

"Astăzi (joi - n. r.), am intrat în posesia unor imagini de pe camera de supraveghere a Primăriei Craiova în care se observă cum s-a petrecut incidentul. Procurorii continuă cercetările pentru infracţiunea de lovituri cauzatoare de moarte", a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, procurorul Magda Bădescu.

Pavel Rentea, în vârstă de 62 de ani, a ajuns, vinerea trecută, în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, după ce a fost bătut de Cosmin Drăgan (22 ani), care se afla la volanul unui autoturism BMW şi care s-a enervat pentru că bărbatul ar fi traversat prea încet strada. În urma incidentului, tânărul a fugit de la faţa locului, abandonându-şi victima în stradă.

Medicii de la SMURD ajunşi la faţa locului l-au găsit bărbat în stop cardio-respirator şi l-au transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, acesta decedând din cauza complicaţiilor, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Cosmin Drăgan a fost arestat, miercuri, de magistraţii Judecătoriei Craiova, pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Craiova, Cristina Crăciunoiu, a declarat că în rezoluţia procurorilor Parchetului Tribunalului Dolj prin care s-a cerut arestarea preventivă a lui Drăgan este specificat că acesta este recidivist, el fiind condamnat, în 8 aprilie 2009, de Judecătoria Târgu Jiu, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la furt calificat.