Bucurestenii sunt invitati sa planteze copaci !

Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti /APMB/, Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Bucureşti /ARPMB/ şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Ilfov /APMI/, invită bucureştenii la acţiunea de plantare arbori care va avea loc în perimetrul agenţiilor, din zona Lacul Morii, cu ocazia "Zilei Internaţionale a Pământului".
Evenimentul se va desfăşura cu începere de la ora 11.00.

'Ziua Pământului' a fost lansată, pentru prima dată, în anul 1970, la iniţiativa senatorului american Gaylord Nelson, acel moment fiind considerat debutul mişcării ecologiste. Atunci, peste 20 de milioane de americani au ieşit în stradă şi au demonstrat paşnic pentru conservarea resurselor naturale ale lumii.

În urma acelor manifestaţii, senatorul Nelson a reuşit să convingă politicienii de necesitatea adoptării unei legislaţii corespunzătoare pentru protecţia mediului înconjurător: legea aerului curat, a controlului substanţelor toxice, a calităţii apei etc.

Tot joi, peste 4.000 de organizaţii neguvernamentale, alături de 700 de milioane de oameni din 170 de ţări, vor lua parte la manifestările legate de sărbătorirea "Zilei Pământului".