Alina Dumitru a castigat aurul la Europene !

Alina Dumitru a câştigat medalia de aur la Campionatele Europene de judo de la Viena, în urma victoriei obţinute joi în faţa unguroaicei Eva Csernoviczki, prin ippon, în finala categoriei 48 kg.
Corina Căprioriu a devenit campioană europeană la categoria 57 kg, în urma victoriei obţinute joi în finală în faţa austriecei Sabrina Filzmoser

În semifinale, Alina Dumitru, campioană olimpică la această categorie, a învins-o prin ippon pe spaniola Oiana Blanco, după ce în turul II dispusese, tot prin ippon, de irlandeza Lisa Kearney, iar în sferturi câştigase, prin yuko, în faţa belgienei Charline van Snick.

După numai 2 ore de la medalia de aur a Alinei Dumitru la categ. 48 kg (al 6-lea titlu european al campioanei olimpice), delegaţia României a mai repurtat un mare succes la Campionatele europene de judo de la Viena, Corina Căprioriu devenind campioană europeană la categoria 57 kg, în urma victoriei obţinute joi în finală în faţa austriecei Sabrina Filzmoser.

Corina Căprioriu a dominat clar lupta pe tatami, punctând de două ori prin waza-ari şi o dată prin yuko. În semifinale, sportiva româncă s-a impus prin yuko în faţa italiencei Giulia Quintavalle, în această fază a competiţiei ajungând după ce a învins-o prin ippon pe germana Hannah Brueck, iar în sferturi, tot prin ippon, pe sârboaica Jovana Rogic.