EXCLUSIV: Carduri cu reduceri la filme, magazine, restaurante pentru noii membri PSD



Preşedintele PSD, Victor Ponta, va oferi, pe 2 Mai, de Ziua Tineretului, la sediul central al partidului, carduri de membru noilor înscrişi în PSD, cu care aceştia pot obţine reduceri la teatre, filme, restaurante, magazine, evenimente organizate pe litoral.

Surse din apropierea liderului PSD, Victor Ponta, au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că discount-urile oferite de cardurile de nou membru PSD pot fi obţinute datorită formării unei reţele de parteneri - teatre, cinematografe, magazine, restaurante.

Aceşi parteneri vor acorda respectivele discount-uri în momentul în care se va prezenta cardul de nou membru PSD, în baza unui sistem electronic la care toţi aceşti parteneri sunt parte, au explicat sursele citate.

"Există un sistem informatic prin care diferiţi parteneri - teatre, cinematografe, magazine, restaurante - acordă reduceri posesorilor de card de nou membru PSD. Aceasta este inovaţia în politică a lui Ponta. Reprezintă un alt mod de a face politică. Este o inovaţie, nu s-a mai făcut aşa ceva până în momentul de faţă", au precizat, pentru MEDIAFAX, sursele citate.

Aceleaşi surse au arătat că pe 2 Mai, la sediul central al PSD, din Şoseaua Kiseleff, se va organiza un eveniment special, unde preşedintele PSD, Victor Ponta, va oferi cardurile de nou membru celor proaspăt înscrişi în partid.

Sursele citate au mai arătat că PSD a pregătit 3.000 de astfel de carduri, care vor fi oferite noilor membri ai partidului şi în organizaţiile locale ale partidului, nu numai la nivel central.

Aceleaşi surse au mai arătat că de la sediul central al partidului posesorii de carduri de nou membru PSD se vor îndrepta, în marş, către Palatul Parlamentului.

Cardurile de nou membru PSD sunt de culoare roşie, au sigla PSD şi adresa de site www.psd.ro, conţin înscrisul "Victor Ponta - preşedinte PSD" şi semnătura olografă a acestuia.

De asemenea, pe aceste carduri mai scrie: "Membru PSD, nr. ....", "Vreau Viaţă prosperă, România corectă, Sprijin pentru cei slabi, străzi, spitale, şcoli moderne, respect pentru cei în vârstă". Pe verso scrie "Luptăm împotriva nedreptăţii, mizeriei, corupţiei, abuzurilor, sărăciei".

Surse din PSD au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că, în 2 Mai, PSD va organiza, la sediul din Şoseaua Kiseleff, o acţiune în care noilor înscrişi în partid li se vor înmâna carnetele de membru al formaţiunii.



Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a declarat, marţi, că a trimis Camerei Deputaţilor propunerile de modificare a legii câinilor fără stăpân, printre acestea fiind şi posibilitatea eutanasierii atât a câinilor grav bolnavi, a celor agresivi, cât şi a celor care nu sunt adoptaţi în şapte zile.
"Am trimis Camerei Deputaţilor propunerile de modificare a legislaţiei pentru câinii fără stăpân în urma discuţiilor purtate cu reprezentanţii administraţiei locale şi a datelor statistice de la Institutul «Matei Balş» pe ultimii patru ani", a spus Mihai Atănăsoaei.

Potrivit prefectului Capitalei, propunerile de lege respectă legislaţia europeană şi încearcă rezolvarea problemelor provocate de cei aproximativ 40.000 de câini fără stăpân din Capitală, aşa cum arată datele ONG-urilor sau a celor aproximativ 100.000 de câini fără stăpân din Capitală, aşa cum arată datele administraţiei locale.

În anul 2009 în Capitală au fost muşcate de câini şi au beneficiat de servicii medicale, 11.436 de persoane din care 7.571 au fost muşcate de câini fără stăpân şi 3.865 de câini cu stăpân. În primul trimestru al anului 2010 au fost muşcate de câini 2.813 persoane, din care 2.175 de câini fără stăpân şi 768 de câini cu stăpân.

Potrivit datelor de la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş", costurile serviciilor medicale pentru tratarea pacienţilor muşcaţi de câini au fost în 2009 de aproximativ 400.000 de euro (1.658.040 lei). În perioada 2006-2009 costurile serviciilor medicale pentru persoanele muşcate de câini au fost de aproximativ 1,3 milioane de euro (5.537.333 de lei).

Din datele statistice transmise de Administraţia pentru Supravegherea Câinilor fără Stăpân (ASCS) Bucureşti rezultă că pentru un câine întreţinut în adăposturile publice se cheltuie aproximativ 300 de lei în fiecare lună.

"Presupunând că numărul total al câinilor comunitari din Bucureşti este cel estimat de ONG-uri, adică 40.000, atunci costurile de întreţinere a acestor animale pe perioada unui an ar fi de 144 de milioane de lei, adică aproximativ 34 de milioane de euro", a declarat prefectul Capitalei.

În privinţa propunerilor aduse la noua lege, prefectul Capitalei a arătat că "este încurajată adopţia câinilor fără stăpân care va fi făcută cu responsabilitate şi spirit civic".

În acest sens, cetăţeanul care va dori adoptarea a mai mult de doi câini va trebui să facă dovada resurselor materiale pentru întreţinerea animalelor, a acordului vecinilor sau a asociaţiei de proprietari în cazul în care locuieşte la bloc, a achitării taxelor de sterilizare, microcipare şi tratare de boli, dar şi a spaţiului prevăzut de legislaţia europeană pentru îngrijirea câinilor.

Şi eutanasierea animalelor va fi permisă, aceasta urmând a avea loc în două faze.

Într-o primă fază, câinii strânşi de pe domeniul public vor fi consultaţi şi examinaţi, vor fi recuperate exemplarele clinic sănătoase şi neagresive, iar câinii fără stăpân, care sunt grav bolnavi incurabili şi irecurabili, şi câinii agresivi vor fi eutanasiaţi cu respectarea prevederilor legislaţiei sanitare veterinare în vigoare.

"În situaţia în care cei din adăposturile administraţiei publice locale rămaşi după examinarea medicului veterinar sănătoşi şi neagresivi nu sunt adoptaţi într-o perioadă de şapte zile este permisă eutanasierea şi a acestor animale", a spus Atănăsoaei.

Potrivit prefectului Capitalei, reprezentanţii administraţiei publice a sectoarelor vor fi obligaţi să înfiinţeze adăposturi în 30 de zile dacă legea va fi adoptată, în cazul în care acest lucru nu se va întâmpla aceştia urmând să fie amendaţi de Prefectură.

"Deşi există legislaţie care îi obligă pe primari să înfiinţeze adăposturi pentru câinii fără stăpân, pentru că nu existau sancţiuni, doar o parte din primăriile de sector au înfiinţat aceste adăposturi", a mai spus Atănăsoaei.

Noile modificări legislative vor aduce şi obligaţia tuturor deţinătorilor de câini de rasă comună de a-i steriliza şi microcipa.

"Pentru că din 2012 legislaţia europeană ne obligă să microcipăm toţi câinii de rasă comună, am urmărit un pas înainte şi încercăm să facem acest lucru mai devreme pentru că este în interesul cetăţeanului ca animalul să fie uşor identificat în cazul în care acesta se pierde sau este furat", a mai spus Atănăsoaei.

Totodată, propunerea de lege are în vedere şi crearea unei baze de date cu trei registre de evidenţă pentru câinii fără stăpân, pentru cei cu stăpân şi pentru câinii cu regim special.

O altă noutate a propunerii legislative are în vedere existenţa amenzilor atât pentru cei care adoptă un câine şi apoi îi dau drumul pe stradă, cât şi pentru cei care hrănesc în locuri publice câinii fără stăpân, pentru cei care nu îşi înregistrează animalele în registrele speciale sau cei care nu-şi sterilizează câinii de rasă- comună.

Valoarea amenzilor poate ajunge de la 1.000 la 5.000 de lei. Un exemplu în acest sens este amenda care va fi aplicată persoanelor care vor hrăni animalele în parcuri sau alte locuri publice care poate varia de la 2000 la 5000 lei. Aceeaşi amendă vor primi şi cei care, după ce adoptă un câine, îi dau drumul înapoi pe stradă.

Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.155/2001 privind gestionarea câinilor fără stăpân a fost iniţiat de liderul PRM Marius Marinescu. Acesta prevede obligaţia autorităţile locale să sterilizeze toţi câinii comunitari şi a fost adoptat în unanimitate de Senat, pe 12 decembrie 2007, în prezent fiind la Comisia pentru administraţie publică a Camerei Deputaţilor.

Totodată, Marius Marinescu este iniţiatorul Legii 9/2008 privind protecţia animalelor, prin care a fost abrogată eutanasierea acestora.

Conform acestui act normativ, care a modificat Legea 205/2004, constituie infracţiune deţinerea şi comercializarea de animale sălbatice, cu excepţia grădinilor zoologice, folosirea animalelor pentru cerşetorie, omorârea animalelor, organizarea de lupte între animale sau cu animale, maltratarea şi schingiuirea acestora, despărţirea puilor de mamă până la vârsta de minimum opt săptămâni, precum şi interventiiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative.

Actul normativ prevede pedepse care pot merge pâna la amenzi penale de 2.000 lei sau închisoare de pâna la un an.

Aeroporturile islandeze din nou inchise !

Principalele aeroporturi islandeze au fost din nou închise marţi, doar la o zi după ce au fost redeschise traficului internaţional, ca urmare a unui nor de cenuşă vulcanică ce continua să survoleze ţara, a anunţat un responsabil al aviaţiei civile.

"Se pare că pentru toate aeroporturile internaţionale, nu vor fi nici aterizări şi nici decolări în această seară", a declarat purtătoarea de cuvânt a aviaţiei civile, Hjordis Gudmundsdottir, citată de AFP. Aeroportul principal, Keflavik, a fost închis la 7.00 GMT ca urmare a unei puternice concentraţii de cenuşă. Cel de la Reykjavik, mai mic, a fost închis la scurt timp după aceea, a indicat ea.
Ea a adăugat că închiderea aeroporturilor ar putea fi de scurtă durată, responsabilii aviaţiei sperând să redeschidă Keflavik la începutul zilei de miercuri.
Intrat în erupţie la 14 aprilie, vulcanul Eyjafjallajökull era încă activ marţi dimineaţă dar nu mai arunca decât o cantitate redusă de cenuşă.

Jucătorii la Loto 6/49 vor câştiga şi cu trei numere, din mai



Compania Naţională Loteria Română introduce, începând din luna mai, cea de-a patra categorie de câştig la Loto 6/49, iar jucătorii vor putea câştiga şi cu trei numere la cel mai popular joc al Loteriei Române.




Începând din data de 2 mai, plata tuturor câştigurilor la jocurile tip loto a căror valoare nu depăşeşte suma de 600 de lei se va face în orice agenţie loto, indiferent de locul unde a fost jucat biletul câştigător.

Jocul Loto 6/49 a fost introdus sub actuala formă în portofoliul de produse al Loteriei Române la începutul anului 1993 şi este cel mai popular joc din România, care oferă anual câştiguri deosebit de atractive. Numai în anul 2009 la jocul Loto 6/49 s-au acordat 102.305 câştiguri în valoare totală de 188.846.669 lei.

Conform legislaţiei în vigoare, o cotă de minimum 60 la sută din profitul realizat în cursul unui an de Loteria Română este destinată finanţării construcţiei de locuinţe sociale şi săli de sport. AGERPRES

Fiorentina ii taie drastic salariul lui Mutu

Clubul Fiorentina a confirmat oficial informaţiile apărute în presa italiană conform cărora a înjumătăţit salariul atacantului român Adrian Mutu, după ce acesta a fost suspendat 9 luni pentru dopaj.
Formaţia din Florenţa a cerut Colegiului Arbitral o ''semnificativă reducere a salariului atacantului cu începere din data de 19 aprilie 2010, data anunţării sentinţei, până la încheierea suspendării'', la sfârşitul lunii octombrie.

Fiorentina plătise integral salariul lui Mutu - de 2,2 milioane euro lunar, conform presei italiene - din ianuarie, de la data depistării sale pozitive şi până în prezent. Mutu, depistat pozitiv la sibutramină, pe 10 şi 20 ianuarie, a fost suspendat 9 luni şi va reveni pe terenurile de fotbal la sfârşitul lunii octombrie. AGERPRES

Prima femeie care a escaladat cele 14 varfuri ale lumii.



O alpinistă din Coreea de Sud, Oh Eun-Sun, a deveni prima femeie care a reuşit să escaledeze cele mai mai înalte 14 piscuri montane ale lumii, după ce a cucerit marţi vârful Annapurna din Himalaya.


În vârstă de 44 ani, Oh a urcat pe Annapurna, al 10-lea ca înălţime din lume (8.091 m), fără mască de oxigen, reuşind să înfigă steagul sud-coreean în vârf la 13 ore şi 16 minute de la plecarea din ultima tabără.

Ea este singura femeie din lume care a cucerit cele mai înalte 14 vârfuri ale lumii, ce depăşesc 8.000 m, toate aflate în masivul Himalaya.

O altă alpinistă, spaniola Edurne Pasaban (36 ani), era foarte aproape de realizarea acestei peformanţe. Săptămâna trecută, Pasaban a reuşit să urce pe Annapurna şi mai avea de escaladat un singur vârf, al 14-lea, Shisha Pangama (8.027 m) din Tibet, pe care speră să-l cucerească în următoarele zile.

O a trei concurentă, austriaca Gerlinde Kaltenbrunner (39 ani), mai are de escaladat încă două vârfuri, K2 (8.611 m), situat la frontiera dintre China şi Pakistan, precum şi flancul nordic al Everestului (8.848 m), pe care se află în prezent.

Oh Eun-Sun declarase recent că, dacă va câştiga pariul, se va simţi "incredibil de mândră". "Nu doar pentru mine, ci pentru ţara mea şi întreaga Asie", a adăugat sud-coreeanca, citată de AFP.

"Nu ştiu de ce nicio femeie nu a mai reuşit până acum această performanţă. Presupun că motivul l-a reprezentat locul femeii în lume, care nu a fost întotdeauna la nivelul bărbaţilor", a adăugat Oh Eun-Sun.

Primul om din lume care a cucerit cele 14 vârfuri montane de peste 8.000 m a fost italianul Reinhold Messner, în 1986.

"Basescu radea ca un nesimtit !" Crin Antonescu



Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, aseară, că preşedintele Traian Băsescu a sfidat opinia publică la consultările de luni cu partidele politice. Liderul liberal spune că Băsescu a râs "ca un nesimţit" pe seama unei "măgării" pe care a făcut-o, legat de casa din Mihăileanu.




"Eu nu-l sfidez, nu am de ce şi pe cine şi nu sunt în poziţia, nu sunt soldat şi dânsul comandant să-l sfidez, nu-s elev şi dânsul diriginte. Eu cred însă că dacă e vorba de sfidare şi de nesimţire maximă, totală, am văzut un preşedinte care cu nesimţire sfidează opinia publică. Povestea asta cu Mihăileanu despre care exigenţii partizani ai ANI şi anatomişti ai cazului Voicu îl ignoră şi spun că nu e un capăt de ţară, o cunoaşte toată ţara", a spus Crin Antonescu, într-o emisiune la postul de televiziune Antena 3.
"Cum este posibil ca în vreme ce tu doreşti să te legitimezi ca omul care păzeşti cu severitate, cu rigoare maximă, atitudinea la centimă a demnitarului public, să râzi ca un nesimţit pe seama unei măgării pe care ai făcut-o, în conflict de interse, în dispreţul legii, în orice? Acest tip de tupeu care i-a adus mult câştig domnului Băsescu, e în continuare cultivat, nimeni nu a comentat despre asta, a comentat cât de rău cât şi orbraznic şi leneş este Antonescu că nu s-a dus la întâlnire", a mai spus preşedintele liberalilor.

Studiu de piaţă despre mărcile care au câştigat încrederea românilor

Cel mai important studiu de piaţă realizat asupra consumatorului din Europa arată că, la categoria automobile, Dacia a trecut pe primul loc în topul încrederii românilor, loc ocupat anul trecut de Mercedes - Benz.

Studiul, realizat de Reader's Digest pentru al zecelea an, îşi propune să identifice şi să premieze mărcile care au reuşit să câştige încrederea europenilor în acest an. Rezultatele "Trusted Brands" din România au evidenţiat schimbări la nivel de percepţie şi încredere faţă de anii precedenţi.

La categoriile bancă, automobile, cameră foto sau companie de asigurări s-au schimbat liderii, în timp ce la alte categorii - electrocasnice, benzinării, cosmetice - ocupanţii locului întâi şi-au întărit poziţia prin procente mai mari, comparativ cu anii trecuţi. Una dintre marile surprize ale studiului din acest an a fost revenirea în forţă a unor branduri româneşti.

Trusted Brands 2010 s-a desfăşurat concomitent în 16 ţări europene, printre care şi România, respondenţii având la dispoziţie pentru a alege 20 de categorii de branduri comune celor 16 ţări şi maximum 18 categorii locale. România a înregistrat cea mai mare rată de răspuns la nivel european, după Finlanda - 14,1%.

Între mărcile care au câştigat încrederea românilor se află: Dacia, Dell, Nokia, Vodafone, Canon, Paralela 45, BCR, Visa, Asirom, RCS & RDS, Petrom, Eurovita, Nurofen, Algocalmin, Head & Shoulders, Nivea, Ariel, Nestle. La categoriile locale, mărcile care au câştigat au fost Vel Pitar, Ceresit, Cris-Tim, Fuchs, Borsec, Medlife, Walmark, Danone, Carrefour, etc. AGERPRES

Cristian Boureanu a demisionat de la conducerea PDL Argeş

Deputatul Cristian Boureanu şi-a anunţat marţi demisia din funcţia de preşedinte al PDL Argeş, după ce săptămâna trecută Biroul Permanent Naţional al partidului a decis desemnarea unui grup condus de Sulfina Barbu care să se ocupe de reorganizarea filialei.

Boureanu a precizat că se va implica în continuare în activitatea organizaţiei judeţene, în calitate de deputat de Argeş şi vicepreşedinte PDL la nivel naţional, doar "în măsura în care BPN va considera necesar".

BPN al PDL a decis, pe 19 aprilie, desemnarea unui grup format din preşedintele organizaţiei de femei a PDL, Sulfina Barbu, şi preşedinţii PDL Dâmboviţa şi Ilfov, Florin Popescu şi Cristache Rădulescu, care să se ocupe de reorganizarea filialei din Argeş.

Heinz Fischer îşi învinge detaşat contracandidata de extremă dreapta în alegerile pentru preşedinţia Austriei

Preşedintele Austriei şi-a asigurat duminică cu uşurinţă un nou mandat de şef al statului, surclasând-o detaşat pe contracandidata sa de extremă dreaptă, care a şocat, printre altele, prin denunţarea legii antinazism.

Heinz Fischer, un social democrat, a câştigat 78,9% din sufragii, Barbara Rosenkranz (Partidului Libertăţii - FPOe), a fost votată de 15,6% din austrieci, iar Rudolf Gehring, reprezentantul Partidului creştin austriac, a primit 5,4% din voturi.

Prezenţa la vot a fost de 49,2%. Rezultatele scrutinului, care nu includ voturile prin corespondenţă, au fost anunţate de ministrul de interne, Maria Fekter.

'Sunt extrem de fericit şi mulţumesc populaţiei Austriei că a avut atât de multă încredere în mine', a declarat Fischer într-un comentariu difuzat în direct de televiziunea naţională.

Barbara Rosenkranz, pe de altă parte, a spus că ea şi familia ei au fost victime ale unei 'vânători de vrăjitoare' în timpul campaniei electorale.

Fischer, în vârstă de 71 de ani, este cunoscut pentru prudenţa şi diplomaţia sa. A deţinut demnitatea de ministru al ştiinţei şi numeroase poziţii politice în cadrul partidului său, înainte de a obţine primul mandat de preşedinte al Austriei, la 25 aprilie 2004.

Rosenkranz, pe de altă parte, a provocat o controversă afirmând că legea austriacă care interzice glorificarea nazismului nu respectă constituţia şi încalcă libertatea de expresie. Recent însă, ea a afirmat că sprijină totuşi această lege.

În vârstă de 51 de ani şi mamă a zece copii, Barbara Rosenkranz a spus că aprecierile sale privind legea antinazism au fost interpretate greşit de presă şi de adversarii săi.

Ferdinand Karlhofer, şeful departamentului de ştiinţe politice al universităţii din Innsbruck, a precizat că rezultatul obţinut reprezintă o lovitură pentru FPOe, care spera să obţină o bună poziţionare pentru alegerile locale din toamnă.

Liderul Partidului libertăţii, Heinz-Christian Strache, care îşi doreşte să devină primarul Vienei, a prezis iniţial un scor de 35% al Barbarei Rosenkranz, dar ulterior s-a distanţat de această estimare. AGERPRES

Andreea Marin Bănică a câştigat medalia de aur la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva

Andreea Marin Bănică a câştigat medalia de aur la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva pentru body-ul extensibil pentru copii pe care l-a inventat, după cum scrie vedeta de televiziune pe blogul său."Nu e puţin lucru pentru mine, cu atât mai mult cu cât nu sunt decât un «inventator ocazional», ideea simplă şi foarte utilă pentru copiii aflaţi în primii ani de viaţă fiindu-mi inspirată de o nevoie a fiicei mele când avea doar câteva luni. Între timp, produsul «Body cu chiloţel extensibil Violet by Andreea Marin Bănică» a devenit foarte popular în România", scrie vedeta, pe blogul personal, despre premiul obţinut la Geneva.

Andreea Marin Bănică a lansat, împreună cu designerul Irina Schrotter, pe 1 decembrie 2009, brandul "Violet by Andreea Marin", o linie de îmbrăcăminte pentru bebeluşi, care cuprinde body-ul extensibil şi hăinuţe pentru botez.


Totodată, Andreea Marin Bănică scrie pe blogul său că românca Raluca-Ioana van Staden a obţinut anul acesta "cea mai importantă distincţie" la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva, pentru o inovaţie la care a lucrat în echipă împreună cu soţul său, Jacobus Frederick van Staden: Trofeul de Aur al Organizaţiei Mondiale pentru Proprietate Intelectuală pentru "Cea Mai Bună Femeie Inventator", după ce echipa sa obţinuse şi un premiu special pentru proiect.

Raluca-Ioana van Staden spune, într-un interviu acordat Andreei Marin Bănică şi postat pe blogul acesteia, că dispozitivul inventat este "un senzor care determină existenţa cancerului în corpul uman, la nivel molecular, direct din sânge, printr-o procedură simplă care poate să-ţi spună acest lucru în mai puţin de 6 minute".

"Interesant este că acest lucru poate fi determinat înainte de a avea simptomele bolii, ceea ce e un mare avantaj: descoperit la timp, cancerul poate fi tratat cu succes. Noi am făcut experimente deja pe diverse tipuri de cancer: ovarian, la sân, gastrointestinal, de prostată. În momentul în care dispozitivul nostru ar fi produs pe scară largă, el ar fi foarte uşor de utilizat de către orice medic sau asistent medical, dar chiar şi de către oamenii fără o pregătire în domeniu, pentru că modul de utilizare este la fel de uşor ca în cazul glucometrului. Proiectul nostru are loc în unicul laborator de tehnologie analitică de proces din România, PATLAB, aflat în Institutul de Electrochimie şi Materie Condensată Timişoara", spune Raluca-Ioana van Staden.



Pe de altă parte şi un tânăr în vârstă de 32 de ani din Deva, Corneliu Birtok-Băneasă, a obţinut medalia de aur la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva pentru un dispozitiv dinamic de transfer al aerului care scade consumul de carburant şi emisiile poluante, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Invenţia mea este un dispozitiv dinamic de transfer al aerului care ar trebui să folosească în industria auto. Se aşează pe filtrele de aer ale autoturismului şi ajută la îmbunătăţirea transferului de aer din afara compartimentului motor pe filtrul de aer. Ajută transferul de aer prin filtru, fără ca aerul să fie reţinut, mai ales pe timp de vară, când cresc performanţele motorului şi nu se încălzeşte aşa de repede, ceea ce duce la un consum scăzut de carburant şi la o reducere a emisiilor poluante", a declarat Corneliu Birtok-Băneasă.

Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva s-a desfăşurat între 21 şi 25 aprilie. Lista celor premiaţi la ediţia din acest an a Salonului Internaţional de Invenţii de la Geneva nu este încă publicată pe site-ul oficial al evenimentului.

Teo Trandafir a castigat alegerile in colegiul 19!

Candidatul PDL Teo Trandafir a obţinut 53,59% din voturi - 6.473, iar contracandidata sa de la PSD-PC Liliana Mincă a fost votată de 46,41% din alegătorii Colegiului 19, adică 5.605, potrivit rezultatelor anunţate de Biroul Electoral după numărarea voturilor la 50 din cele 61 de secţii.
Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Municipal, Iulian Ivan, a declarat că mai sunt de centralizat rezultatele de la 11 secţii de votare, iar rezultatul final al alegerilor parlamentare parţiale din Colegiul 19 va fi anunţat luni, la ora 12.00.

Potrivit lui Ivan, numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne a fost de 12.263.

Numărătoarea paralelă făcută de democrat-liberali a indicat că Teodora Trandafir a câştigat alegerile pentru un mandat de deputat în Colegiul 19, obţinând 8.154 de voturi, reprezentând 54,03% , iar candidatul PSD-PC, Liliana Mincă, a primit 6.639 voturi, respectiv 45,97% .

Prezenţa la vot a fost de 14,65%.

În cazul alegerilor parlamentare parţiale, rezultatul votului se stabileşte din primul tur, câştigător fiind candidatul cel mai bine clasat.

Sergiu Nicolaescu internat in urma unei cazaturi

Regizorul Sergiu Nicolaescu a fost internat, sâmbătă seară, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, după ce a căzut şi s-a lovit la cap.

Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al spitalului, a precizat că, în urma căzăturii, maestrul Sergiu Nicolaescu are o rană uşoară la frunte, dar nu şi-a pierdut cunoştinţa. Sergiu Nicolaescu se află în prezent în sala de operaţii, unde medicii îi suturează plaga.

Opriţa a precizat că Sergiu Nicolaescu va rămâne internat cel puţin 24 de ore.
În luna mai a anului trecut, Sergiu Nicolaescu a fost internat pentru câteva zile în Spitalul Elias din Capitală, din cauza unor probleme
digestive.

În luna ianuarie 2008, regizorul Sergiu Nicolaescu a suferit două intervenţii chirurgicale pe creier, din cauza unui hematom la cap, care îi apăruse cu două luni înainte, în urma unei căzături pe scări. La câteva zile de la intervenţiile chirurgicale, regizorul a ajuns din nou spital din cauza unor tulburări de ritm cardiac. La sfârşitul lunii ianuarie 2008, regizorul Sergiu Nicolaescu şi-a revenit.

Sergiu Nicolaescu este unul dintre cei mai prolifici regizori, actori şi scenarişti din lumea filmului. Printre peliculele semnate de el se numără "Carol" (2009), "Supravieţuitorul" (2008), "Mircea" (1989), "Noi, cei din linia întâi" (1986), "Duelul" (1981) - din seria "Comisarul Moldovan", "Ultima noapte de dragoste" (1980).
Antena 3

Un barbat s-a sinucis, sarind de pe terasa sediului Parlamentului german !

Un bărbat s-a sinucis sărind de pe terasa Reichstag, sediul Parlamentului german şi importantă atracţie turistică din Berlin, a anunţat sâmbătă Bundestagul, într-un comunicat citat de AFP.

"Este un fenomen rarisim", a afirmat un purtător de cuvânt al poliţiei berlineze, care nu exclude posibilitatea de a fi un caz fără precedent.
Vizitatorul, în vârstă de 45 de ani, care se afla pe terasa de pe acoperişul clădirii, recunoscută prin impozanta sa cupolă de sticlă construită de britanicul Norman Foster, s-a sinucis în cursul după-amiezii sărind în curtea interioară, potrivit comunicatului Parlamentului german.

Conform poliţiei, care exclude ipoteza unui accident, bărbatul ar fi un german care nu era originar din Berlin. Turiştii aflaţi la faţa locului au fost evacuaţi şi cupola închisă pe parcursul intervenţiei poliţiei.

Terasa de pe acoperişul Reichstag, simbol al Germaniei reunificate, oferă o privelişte impresionantă asupra capitalei. Bundestagul s-a mutat în sediul renovat din Reichstag în vara
lui 1999, în momentul mutării Guvernului german de la Bonn la Berlin.
antena3.ro

Alegeri prezidentiale si parlamentare in Europa

Alegeri în mai multe state europene. Cetăţenii cu drept de vot din Ungaria participă duminică la cel de-al doilea scrutin al parlamentarelor. Şi austriecii sunt implicaţi într-un proces electoral. Alegătorii din această ţară trec pe la urne pentru a-şi alege preşedintele.

Două milioane şi jumătate de alegători sunt asteptaţi la urne pentru cel de-al doilea tur al alegerilor legislative din Ungaria.

Potrivit sondajelor de opinie, favorit este partidul conservator Fidesz, care ar obţine două treimi din mandate. De altfel, Fidesz a câştigat primul tur din 11 aprilie, cu 52,8% din voturi.

Marii învinşi în primul tur au fost social-democraţii, aflaţi la guvernare, care au obţinut mai puţin de 20% din sufragii. Primul tur de scrutin a fost declarat valid în 119 din cele 176 de circumscripţii electorale.

De aceea, oamenii votează acum doar în 57 de circumscripţii, în care niciunul dintre candidaţi nu a reuşit să obţină peste 50% din voturi.

Şi în Austria
sunt alegeri. Votanţii decid cine va fi şeful acestui stat. Favorit este actualul preşedinte, social-democratul Heinz Fischer, el fiind creditat cu peste 80% din intenţiile de vot. Fischer este urmat la mare distanţă de candidata de extremă-dreapta, Barbara Rosenkranz, care ar putea fi votată de numai 15% din cetăţenii cu drept de vot.

Preşedintele austriac are în special un rol onorific, dar este singurul lider ales direct
de cetăţeni.
Antena 3

Scrisoarea a III a tradusa, in premiera, in limba turca

Scriitorul turc Ali Narçýn va traduce, pentru prima dată în limba turcă, poezia 'Scrisoarea III' a marelui poet român Mihai Eminescu.

Acesta a declarat, pentru AGERPRES, că, în ciuda criticilor pe care Eminescu le aduce în poezie Imperiului Otoman, poporul turc are dreptul de a cunoaşte opera eminesciană.

'Scrisoarea III a criticat mult Imperiul Otoman. Nu cred că va stârni reacţii ostile, pentru că va apărea sub numele meu', a declarat Ali Narçýn, care intenţionează să intituleze volumul 'Eminescu şi Imperiul Otoman'.

Cartea urmează să apară până la sfârşitul acestui an şi va cuprinde toate 'scrisorile' lui Eminescu.

Ali Narçýn este la al doilea volum de poezii ale lui Eminescu traduse în limba turcă, după ce, în 2009, a lansat cartea 'Poetul legendar al versului românesc: Mihai Eminescu', care cuprinde 60 de poezii. De altfel, lucrarea, care a apărut la Editura Ozan din Istanbul, va fi lansată oficial în România pe 13 iunie 2010, în cadrul manifestărilor dedicate comemorării a 121 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu.

Guvernul britanic cere scuze Vaticanului

Ministerul britanic de Externe a prezentat scuze Vaticanului după publicarea unui document oficial în care Papa era îndemnat să lanseze o marcă proprie de prezervative, în cursul vizitei sale în Regatul Unit din septembrie.

Documentul în acest sens, publicat duminică de Sunday Telegraph, îi recomanda totodată lui Benedict al XVI-lea să-şi dea binecuvântarea căsătoriilor homosexuale şi să deschidă o clinică de avorturi.

MAE britanic nu a întârziat să ceară scuze Vaticanului pentru textul pe care îl califică drept 'stupid', precizând că nu este vorba în niciun caz de o poziţie oficială a guvernului şi că tânărul funcţionar responsabil de redactarea lui a fost transferat.

Vizita lui Benedict al XVI-lea în Marea Britanie din septembrie va fi prima vizită oficială papală în această ţară. Ioan Paul al II-lea a efectuat o vizită pastorală în Marea Britanie în 1982. AGERPRES

Gregorian Bivolaru a fost achitat

Procesul penal al lui Gregorian Bivolaru, liderul spiritual al MISA, s-a încheiat, vineri, la Tribunalul Sibiu, unde instanţa a decis achitarea acestuia în legătură cu unele infracţiuni, în timp ce altele s-au prescris, a declarat judecătoarea Laura Popa, purtătoarea de cuvânt a Tribunalului

Tribunalul Sibiu s-a pronunţat, vineri, în legatură cu dosarul înaintat de Tribunalul Bucureşti - secţia I penală la data de 13 ianuarie 2005, urmare a admiterii cererii de strămutare formulată de inculpatul Bivolaru Gregorian.

Instanţa a dispus încetarea procesului penal ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale pentru săvârşirea infracţiunilor de corupţie sexuală, act sexual cu un minor, ambele în forma continuată, şi trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României.

Pentru infracţiunile de perversiune sexuală în forma continuată, două infracţiuni de act sexual cu un minor în forma continuată şi două infracţiuni de trafic de minori, Gregorian Bivolaru a fost achitat.

În cazul inculpaţilor Farkas Ferenc Zsolt şi Farcasi Maria Mirona instanţa a dispus încetarea procesului penal ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la infracţiunea de trafic de migranţi şi respectiv săvârşirea infracţiunii de corupţie sexuală în formă continuată.

Decizia Tribunalului Sibiu nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Ecaterina Andronescu a primit titlul Doctor Honoris Causa

Fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a primit, vineri, titlul de Doctor Honoris Causa, acordat de Universitatea Valahia din Târgovişte, în cadrul unei ceremonii organizate la Centrul Internaţional de Conferinţe al instituţiei de învăţământ superior.

''Pentru comunitatea academică din Târgovişte este un prilej fericit de a omagia personalitatea profesorului Ecaterina Andronescu, cu tot respectul pentru multiplele sale calităţi de pedagog, om de ştiinţă, organizator, mentor şi tutore, coleg şi prieten şi, nu în ultimul rând, de ministru al educaţiei'', a menţionat Rectorul Universităţii Valahia Târgovişte, Ion Cucui.

Profesorul universitar Ecaterina Andronescu a semnat, în calitate de autor şi coautor, peste 270 de lucrări ştiinţifice publicate sau prezentate la conferinţe ştiinţifice în România şi în străinătate, şase cărţi, patru cursuri universitare, trei îndrumare de laborator, are un brevet de invenţie şi a încheiat 80 de contracte de cercetare cu finanţare naţională şi internaţională

Ceremonii in toata tara cu ocazia Zilei Fortelor Terestre

România a sărbătorit, vineri, Ziua Forţelor Terestre, al căror patron spiritual este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe - Purtătorul de Biruinţă. În ţară au fost organizate mai multe ceremonii militare şi au fost depuse coroane şi jerbe de flori.

PRAHOVA

Ziua Forţelor Terestre a fost marcată, vineri, la Brigada Logistică Ploieşti printr-o expoziţie de tehnică militară, pe care vizitatorii au putut să o vadă în cadrul ''Zilei Porţilor Deschise'', organizată cu acest prilej.

A fost prezentată tehnica militară cu care sunt dotate structurile din cadrul Garnizoanei Ploieşti, cuprinzând un atelier cu armament de infanterie, un alt atelier cu tehnică de artilerie, precum şi unul cu tehnică de logistică.

De asemenea, a fost prezentat şi un spital de campanie, de ultimă generaţie, în concordanţă cu standardele NATO, aflat în dotarea Bazei 2 Logistice, care va fi predat altei categorii de forţe militare, în funcţie de solicitări.

Unitatea militară a organizat, de asemenea, o serie de manifestări culturale, seminarii şi colocvii, având ca temă însemnătatea Zilei Forţelor Terestre.

MARAMUREŞ


Ziua Forţelor Terestre a fost marcată, vineri, şi la unitatea militară 01354 din municipiul Baia Mare, manifestarea fiind de interes mai ales pentru copii, care au dorit să vadă dotarea Armatei Române.

Potrivit comandantului Batalionului 612 Artilerie Antitanc din cadrul UM 01354, lt. col. Mircea Fechete, elevi de toate vârstele au fost interesaţi de funcţionarea staţiilor radio, de mânuirea armelor şi de modul de funcţionare a tunurilor de artilerie.

"Am dorit foarte mult ca elevii şcolilor şi liceelor din municipiul Baia Mare şi localităţile apropiate să ne viziteze şi să ne cunoască activităţile militare. A fost un moment unic pentru noi prin faptul că le-am explicat elevilor şi am răspuns la întrebările lor privind rolul fiecărei arme pe câmpul de luptă", a spus lt. col. Mircea Fechete.


BOTOŞANI
Peste 800 de copii din municipiul Botoşani şi din localităţile de pe raza judeţului au vizitat, vineri, muzeul din incinta unităţii militare 1251, de Ziua Forţelor Terestre.

Copiii au putut vedea armamentul, echipamentele, uniformele militare, fotografiile şi documentele oficiale care atestă istoria militarilor botoşăneni de la Primul Război Mondial până în prezent.

''Am deschis poarta tuturor celor curioşi să afle ceea ce face Armata în Botoşani, tehnica, activităţile care se execută şi, nu în ultimul rând, muzeul, singurul care este foarte bine pus la punct şi care este singurul din zonă cu armament şi echipamente militare'', a declarat, pentru AGERPRES, şeful unităţii militare, locotenent colonelul Lucian Sandu.

IAŞI

Sute de copii şi adulţi au fost prezenţi, vineri, la Batalionul 151 Infanterie ''Lupii Negri'' din Iaşi, cu prilejul Zilei Forţelor Terestre.

Copiii, elevi ai Şcolii nr. 22 din Iaşi şi ai Şcolii din comuna Cotnari, au vizitat muzeul unităţii, prilej cu care au aflat informaţii despre activităţile pe care le desfăşoară militarii, precum şi despre tehnica unităţii. Ei au putut vedea mai multe exerciţii ale militarilor, însă au fost cu adevărat impresionaţi de demonstraţia ''mascaţilor'' de la trupele de intervenţie rapidă din cadrul IPJ.

ARAD

Militarii Batalionului 191 Infanterie ''col. Radu Golescu'' au marcat, vineri, Ziua Forţelor Terestre. Cu acest prilej, a fost organizată Ziua Porţilor Deschise în Cetatea Aradului - cazarma Batalionului 191 Infanterie.

Arădenii au putut vedea aici o expoziţie de armament şi tehnică de luptă, iar militarii au prezentat şi două exerciţii tactice.

HARGHITA

Aproximativ 50 de copii de la grădiniţa ''Liviu Rebreanu'' din Miercurea Ciuc au vizitat, vineri, Brigada 61 Vânători de Munte "gen. Virgil Bădulescu', de Ziua Forţelor Terestre.

Responsabilul cu relaţii publice al unităţii, mr. Laurenţiu Andriesei, a fost cel care le-a explicat micuţilor, pe înţelesul lor, cum este echipat un soldat pentru luptă, dar şi ce tehnică folosesc vânătorii de munte. Copiii au fost extrem de încântaţi, mai ales băieţii, care le-au adresat ofiţerilor zeci de întrebări.

Tot cu ocazia Zilei Forţelor Terestre au fost programate mai multe întreceri sportive: minifotbal, tenis de masă şi de câmp, şah şi volei.AGERPRES

Onoua terapie pentru SIDA.

Un nou medicament pentru tratamentul SIDA - Etravirina - este disponibil de acum în România.

Noul medicament este recomandat pacienţilor care sunt infectaţi cu virus rezistent la alte tratamente, oferindu-le posibilitatea acestora de a reduce virusul din sânge până la nivel nedetectabil fiind scopul tratamentului anti-HIV.

În România sunt înregistrate aproximativ 10.041 pacienţi cu HIV/SIDA, cea mai răspândită modalitate în România în prezent fiind contactul sexual neprotejat.

Prezent la lansare, prof. dr. Jonathan Shapiro, una dintre personalităţile remarcabile pe plan mondial în domeniul HIV/SIDA, a apreciat modul în care este gestionată problematica acestei maladii în România.

Noul medicament lansat are efect antiviral la pacienţii cu virus rezistent, el se prezintă sub formă de tablete care pot fi administrate şi dizolvate într-un pahar cu apă.

Medicamentul a mai fost aprobat în Elveţia, Rusia, Argentina, Canada, Coreea de Sud şi SUA.

Etravirina nu vindecă infecţia cu HIV sau SIDA şi nu previne transmiterea HIV.

Cele mai frecvente reacţii adverse care au fost înregistrate în urma studiilor efectuate au fost erupţiile cutanate, diareea şi greaţa. AGERPRES

S-a realizat prima grefa totala de fata !

La cinci ani de la efectuarea primei grefe de faţă în Franţa, o echipă de chirurgi spanioli a realizat un transplant total de faţă.

Unui spaniol i s-a făcut în luna martie o grefă totală de faţă, a anunţat joi un oficial al spitalului Vall d'Hebron din Barcelona, unde s-a efectuat operaţia.

Omul, un fermier de 30 de ani, avea faţa deformată de cinci ani, după de s-a împuşcat din greşeală.

În locul gurii şi nasului nu mai avea nimic, nu putea respira singur, nici mânca sau vorbi normal. Intervenţia chirurgicală de refacere a feţei a durat peste 20 de ore.

Treizeci de chirurgi, anestezişti şi asistente medicale au participat la operaţie.

Pentru a reface faţa pacientului, medicii i-au grefat toată pielea şi muşchii, nasul, buzele, maxilarul superior, dinţii, palatul, pomeţii şi mandibula.

Totul a fost prelevat de la un singur donator, care se afla în moarte cerebrală.

Numai ochii şi limba pacientului n-au avut nevoie de organe donate. 'Nu sunt grefe, sunt transplanturi totale, a explicat dr Barret, şeful echipei de chirurgi.

o nouă faţă, care nu seamană deloc cu cea a donatorului.' Este o precizare care are importanţa ei, pentru că acest tip de operaţii dă naştere la tot felul de speculaţii.

Prima grefă de faţă, parţială, a fost realizată de o echipă franceză, în 2005.

Era vorba de un transplant de nas, buze şi bărbie la o femeie, Isabelle Dinoire, desfigurată de câinele său.

De atunci au mai avut loc câteva operaţii, în Franţa, dar şi în China, Statele Unite sau Spania.

La o săptămână de la operaţie, tânărul spaniol a cerut o oglindă. 'A reacţionat cu calm, satisfacţie şi a scris că este foarte recunoscător', a declarat dr Barret.

În următoarele săptămâni, pacientul, care n-a dat semne de respingere a grefelor sau de infecţie, ar putea să înceapă să vorbească şi să mănânce neasistat

Campionatul Naţional de skandenberg

Palatul Copiilor din Bucureşti, va găzdui în perioada 24-25 aprilie 2010, Campionatul Naţional de skandenberg, ediţia 2010.

Asociaţia Română de skandenberg ''Braţ de Fier'' organizează această competiţie, după următorul program: sâmbătă, 24 aprilie 2010, braţul stâng şi duminică, 25 aprilie 2010, braţul drept.

Preliminariile transmise live pe internet (www.kombat.ro) vor începe la ora 12,00, iar întrecerile finale, transmise live pe postul de televiziune sport.ro încep la ora 19,00 în fiecare zi de concurs.

Intrarea spectatorilor este liberă

Ford Motor Co va rechema la service 33.000 de vehicule, în SUA

Producătorul auto american Ford Motor Co va rechema la service aproximativ 33.000 de vehicule de dimensiune medie şi SUV-uri în Statele Unite pentru probleme la scaunul cu spătar rabatabil din faţă.

Rechemările afectează unele versiuni din 2010 ale modelelor 2010 Ford Fusion, Explorer, Explorer Sport Trac şi 2010 Mercury Milan şi Mountaineer , ale căror scaune se rabatează manual. Vehiculele au fost construite în perioada decembrie 2009 - februarie 2010.

În luna septembrie 2009, uzina Ford de la Craiova a demarat producţia utilitarei uşoare Ford Transit Connect. Grupul american Ford a devenit acţionar majoritar la Automobile Craiova în septembrie 2007, când a achiziţionat 72,4 la sută din companie de la statul român, suma plătită fiind de 57 de milioane de euro.

Directorul spitalului CFR 2 a fost demis.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, l-a demis pe directorul Spitalului CFR 2, Constantin Tănase, din cauza managementului defectuos al instituţiei, a declarat vineri, pentru AGERPRES, Teodor Postelnicu, purtător de cuvânt al MTI.

"Ministrul l-a demis pe directorul spitalului CFR 2, Constantin Tănase", a precizat oficialul MTI.

Demiterea a fost determinată de faptul că prim-solista de la Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian" Amelia Antoniu (36 de ani) a ajuns în noaptea de marţi spre miercuri, la Secţia terapie intensivă a Spitalului Universitar, în comă.

Dr Bogdan Popescu, purtător de cuvânt al spitalului, a declarat pentru AGERPRES că pacienta a venit de la Spitalul CFR 2, iar acum se află conectată la aparate, ''starea sa fiind foarte gravă, cu insuficienţă a mai multor organe, din cauza unei infecţii, în prezent efectuându-se o evaluare a pacientei''. El a adăugat că au fost trimise analize la Institutul "Matei Balş", pentru a afla cauzele stării pacientei, iar Ministerul Sănătăţii a declanşat o anchetă.

Amelia Antoniu se internase la Spitalul CFR 2 pentru cauterizarea unei răni pe colul uterin, o intervenţie simplă în urma căreia, în mod normal, ar fi trebuit să se externeze foarte repede.

O comisie a Ministerului Transporturilor, în a cărui subordine se află Spitalul CFR 2 şi alte 14 spitale, a închis secţia de Ginecologie şi a luat probe epidemiologice din spital. Acestea au fost duse la laborator pentru a se stabili de ce natură este virusul respectiv.

Amelia Antoniu este una din cele mai importante prim-soliste ale Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" şi profesor de canto şi teatru muzical la Şcoala ''Mark Twain'' Bucureşti şi la "Center Stage" Bucureşti. Este distribuită în cele mai importante spectacole ale Teatrului Naţional de Operetă, între acestea fiind "Romeo şi Julieta" (Doamna Capulet), "Văduva veselă" (Valenciene, Sylvienne), "Contesa Maritza" (Liza), "Silvia" (Stasi), ''Odiseea Visotki'' (Lolita).

Activitatea sa artistică include, pe lângă numeroase spectacole, înregistrări audio, apariţii TV, concerte vocal-instrumentale şi turnee în ţară şi străinătate.

Prim-solista Teatrului National de Opereta “Ion Dacian” in coma

Amelia Antoniu, prim-solista Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian", este în comă, la Spitalul Municipal din Capitală, de marţi, ea suferind de septicemie, după ce a fost supusă unei intervenţii chirurgicale minore la Spitalul CFR din Bucureşti.
De asemenaea, o altă femeie care a fost supusă unei intervenţii de serclaj la Spitalul CFR 2 după ce a fost operată prim-solista Teatrului de Operetă Amalia Antoniu a fost internată în stare gravă la Spitalul Universitar de Urgenţă, familiile acestora fiind convinse că au contactat o infecţie intraspitalicească.

Paula Antoniu: Se crede că a luat o infecţie din sala de operaţie

Mama prim-solistei, Paula Antoniu, a declarat agenţiei MEDIAFAX că a aflat că secţia de la Spitalul CFR 2 în care a fost operată fiica ei şi cealaltă pacientă a fost închisă.

"Vorbesc cu fata mea continuu în speranţa că mă aude şi mă înţelege. Îi transmit să fie puternică aşa cum a fost întotdeauna pe scenă. Tot ceea ce a obţinut în viaţă a obţinut prin muncă. Sper că mă aude măcar cu sufletul. I-am spus să lupte în continuare", a spus Paula Antoniu.

Femeia a precizat că strigătul ei de disperare este un apel către autorităţi, către oamenii care se află în astfel de situaţii pentru a nu lăsa lucrurile să meargă oricum.

"Se crede că a luat o infecţie din sala de operaţie, pentru că a intrat acolo perfect sănătoasă. În loc să-şi revină după o anestezie simplă şi o operaţie uşoară, ea este acum în stare foarte gravă. Au fost afectate toate organele vitale", a mai spus mama artistei.

Niculae Gamens-Antoniu: Trebuie să-i tragem la răspundere pe cei care se fac vinovaţi

La rândul lui, soţul prim-solistei Teatrului de Operetă, Niculae Gamens-Antoniu, a spus că a mers cu soţia lui la Spitalul CFR 2 pentru intervenţia chirurgicală pe col.

"Când a plecat spre spital era sănătoasă. Zâmbea continuu, dar era foarte obosită. Asta pentru că muncea foarte mult. După operaţie, în loc să se simtă foarte bine ei i-a fost rău, din ce în ce mai rău. Trebuie să-i tragem la răspundere pe cei care se fac vinovaţi. Acum îmi doresc cel mai mult ca soţia mea să-şi revină", a mai spus Niculae Antoniu.

O altă femeie operată la Spitalul CFR 2 este internată în stare gravă

După ce prim-solista a fost scoasă din sala de operaţii, în blocul operator a fost dusă Alice Roxana Preda (35 ani), pentru o intervenţie de serclaj, fiind în a 14-a săptămână de sarcină.

Soţul acesteia, Gabriel Preda, a declarat pentru MEDIAFAX că aceasta pierduse mai multe sarcini, iar pentru familie era o nouă speranţă de a avea un copil.

"A doua zi după operaţie soţia a început să piardă lichid, a fost dusă la ecograf şi au constatat că inima fătului nu mai bate. I-au făcut chiuretaj. După chiuretaj a început o hemoragie puternică şi soţia mea a fost transportată la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Serclajul a fost efectuat luni, iar marţi chiuretajul. Îmi doresc ca soţia mea să scape cu viaţă. După aceea ne vom gândi să-i tragem la răspundere pe cei vinovaţi", a mai spus Gabriel Preda.

Ambele familii sunt convinse că femeile au contactat o infecţie intraspitalicească

"Cele două au fost operate una după cealaltă. Am aflat că ar mai fi fost şi alte cazuri înainte, dar nu avem date concrete. Vrem să fie traşi la răspundere cei vinovaţi", au mai spus membrii celor două familii.

Elena Copaciu, şeful Clinicii de anestezie-terapie intensivă de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, a spus că starea Amaliei Antoniu este în curs de stabilizare, dar aceasta respiră în continuare cu ajutorul aparatelor.

Deocamdată nu există un diagnostic, probele recoltate de la ambele paciente fiind în lucru la Institutul "Matei Balş" şi la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

"Este posibil să fi fost un toxic sau un germene extrem de agresiv. Asta vom afla după ce vom primi rezultatele. Şi starea celei de-a doua paciente este uşor stabilă şi ameliorată, dar respiră ca şi prima cu ajutorul aparatelor", a mai spus medicul Elena Copaciu.

Ministerul Sănătăţii face anchetă la Spitalul CFR 2

Directorul de relaţii publice de la Spitalul CFR 2, Cristian Codreanu, a declarat, pentru MEDIAFAX că Ministerul Sănătăţii face o anchetă la unitatea sanitară, iar secţiile de ginecologie, neonatologie şi blocul operator au fost închise de joi.

"Suntem în anchetă, au fost închise secţiile, iar pacienţii au fost trimişi pe parcurs acasă", a spus Codreanu.

El a precizat secţiile fuseseră igienizate în urmă cu două săptămâni şi că nu înţelege ce s-a întâmplat.

Codreanu a mai spus că secţia neonatologie are 20 de paturi, iar cea de ginecologie 40, dar că nu toate erau ocupate la momentul incidentului cu cele două paciente, neputând să precizeze câţi bolnavi erau în acel moment în respectivele departamente.

Berceanu l-a demis pe directorul spitalului CFR 2

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, l-a demis pe directorul spitalului CFR 2, Constantin Tănase, au declarat pentru MEDIAFAX surse din minister.

Petcu: Dicutam de mai mult timp cu ministrul Berceanu pentru schimbarea directorului Spitalului CFR 2

Liderul "Sanitas" Marius Petcu a spus că a discutat de mai multe ori cu ministrul Radu Berceanu despre schimbarea directorului Spitalului CFR 2, Constantin Tănase, după ce a primit reclamaţii de la liderii de sindicat din unitate privind abuzurile săvârşite de acesta şi condiţiile de muncă.

'"De aproape două săptămâni port discuţii cu ministrul Transporturilor în legătură cu directorul Spitalului CFR 2. Am primit numeroase sesizări de la liderii de sindicat din Spitalul CFR 2 în legătură cu comportamentul abuziv al directorului, cu condiţiile de muncă şi cu multiplele nereguli săvârşite de acesta aupra angajaţilor", a declarat Marius Petcu, pentru MEDIAFAX.

Liderul Federaţiei "Sanitas" a spus că liderul de sindicat din spital, Denisa Popovici, fusese sancţionată recent de către director pe motiv că i-ar fi încetat mandatul de lider, iar presiunile asupra salariaţilor erau frecvente.

Angajaţii din spital au reclamat pe lângă multiplele presiuni la care erau supuşi şi mizeria din spital, condiţiile de lucru şi comportamentul abuziv al directorului. '"Se comporta de parcă spitalul era propria lui feudă", a adăugat Petcu.

Amelia Antoniu este una dintre cele mai importante prim-soliste ale Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" şi profesor de canto şi teatru muzical la Şcoala "Mark Twain" Bucureşti şi la Center Stage Bucureşti. Este distribuită, în prezent, în cele mai importante spectacole ale Teatrului Naţional de Operetă, printre care "Romeo şi Julieta" (Doamna Capulet), "Văduva veselă" (Valenciene, Sylvienne), "Contesa Maritza" (Liza), "Silvia" (Stasi), Odiseea Vîsoţki (Lolita) şi altele. Activitatea sa artistică include, pe lângă numeroase spectacole, înregistrări audio, apariţii TV, concerte în ţară şi străinătate.

George W. Bush, Colin Powell şi şeful de campanie al lui Obama vin la Bucureşti la lansarea unei televiziuni de ştiri

Fostul secretar de Stat american Colin Powell şi David Plouffe, şeful de campanie al lui Barack Obama, ar urma să vină la Bucureşti, alături de George W. Bush, la lansarea televiziunii de ştiri care va face parte din acelaşi trust cu ziarul Puterea, a declarat pentru MEDIAFAX Adrian Thiess.
Conform lui Adrian Thiess, coordonatorul proiectului de televiziune, alături de Colin Powell şi David Plouffe, la Bucureşti, la lansarea noului post TV, vor fi prezenţi şi jurnaliştii Bob Woodward şi Carl Bernstein, precum şi fostul prim-ministru spaniol José María Aznar López.

Colin Powell a fost secretar american de Stat în administraţia lui George W. Bush, în timp ce strategul politic american David Plouffe a fost şeful de campanie al preşedintelui american Barack Obama, în 2008.

Jurnaliştii Bob Woodward şi Carl Bernstein sunt doi dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti de investigaţie americani. În prezent, Woodward este editorialist la The Washington Post, iar Bernstein este editorialist la Vanity Fair. Aceştia au lucrat pentru cotidianul american The Washington Post în 1972 şi sunt doi dintre jurnaliştii care au participat la izbucnirea scandalului Watergate, ce a dus la investigaţii guvernamentale şi la demisia preşedintelui american de la acea dată, Richard Nixon.

José María Aznar López a fost prim-ministru al Spaniei în perioada 1996 - 2004. În prezent, el face parte din boardul de directori al conglomeratului media News Corporation.

La evenimentul de lansare a noii televiziuni de ştiri ar urma să vină şi fostul preşedinte american George W. Bush, după cum a declarat Adrian Thiess, pentru paginademedia.ro.

"Chiar în această seară (vineri, n.r.) am vorbit cu echipa fostului preşedinte american, care mi-a confirmat că va veni în România", a declarat Adrian Thiess. El a spus că proiectul viitoarei televiziuni de ştiri este în lucru şi că acest post TV va fi condus de "un actual şef de la una dintre televiziunile importante din România".

George W. Bush a mai vizitat România în aprilie 2008, când a participat la summit-ul NATO de la Bucureşti.

Noua televiziune, pentru a cărei lansare fostul preşedinte american ar urma să vină din nou în Capitală, aparţine aceluiaşi grup de media din care face parte şi cotidianul Puterea.

"Decizia de a implementa acest proiect a fost luată chiar în această seară. Avem finanţarea necesară pentru doi ani. Există finanţarea şi există discuţii pentru managementul acestui post TV, care va fi în acelaşi trust cu ziarul Puterea. Avem în vedere inclusiv o reţea naţională de radio", a mai spus Adrian Thiess.

Thiess nu exclude, în cazul noii televiziuni, un joint venture cu CNN, pe modelul după care funcţionează CNN în Turcia (în parteneriat cu trustul Dogan).

"Este un proiect pe care îl voi coordona personal", a spus Thiess, care a precizat că se află la Moscova, pentru un eveniment privat la care a fost invitat, dar care nu are nicio legătură cu televiziunea care urmează să fie lansată în România.

Adrian Thiess a mai spus că noul post TV de ştiri va fi "complet detaşat de orice chestiune părtinică editorial". "Va fi o televiziune credibilă, liberă de orice presiune politică. Avem finanţarea necesară pentru doi ani, care oferă un confort financiar în care postul poate să demonstreze că e credibil", a spus Thiess.

"După 2009, când am văzut cum pot fi folosite posturile de ştiri în favoarea unui candidat, era loc pentru un postul de ştiri echilibrat", a mai afirmat Adrian Thiess, care nu a făcut public acţionariatul postului TV.

Ziarul Puterea a fost lansat în 15 aprilie, în cadrul unui eveniment care l-a avut ca invitat special pe fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov.

Publisherul ziarului Puterea este News&Media Investment Limited, cu sediul în Anglia, Adrian Thiess fiind reprezentantul companiei în România. Potrivit primului număr al ziarului, conţinutul editorial este furnizat de societatea Cutezătorii Media Content, cu Virgil Antonescu în funcţia de director general.

La piata vor fi case de marcat si chitantiere

La piaţă ca la supermarket. Comercianţii din pieţele româneşti vor fi obligaţi să aibă firmă şi casă de marcat. În plus
, pentru toate produsele se vor elibera bonuri fiscale. În caz contrar, producătorii nu mai au ce căuta în pieţe.

Nu toţi comercianţii au fost înştiinţaţi de această decizie, dar cei care au aflat îşi fac deja griji. Ce acte le trebuie? Ce costuri vor trebui să suporte ca urmare a acestei măsuri şi cum îşi vor acoperi cheltuielile? Răspunsul e unul simplu: totul se va regăsi în preţul de vânzare al produselor. Acest lucru îi va dezavantaja în primul rând pe clienţi care vor plăti mai mult pentru kilogramele de legume şi fructe de pe lista de cumpărături. Mai mult, micii comercianţi şi producători spun că, prin această măsură, vor fi siliţi să renunţe la taraba din piaţă pentru că oricum vând produse
sezoniere, autohtone şi la preţuri mici, deci nu îşi vor permite să pună în aplicare această decizie şi să aibă propria lor casă de marcat.

Mergeti la Targul Angajatorilor de top !

Târgul de joburi Angajatori de top se va deschide vineri, la Sala Palatului din Bucureşti.

Cele 1.600 de oportunităţi de carieră se adresează profesioniştilor cu experienţă, dar şi studenţilor şi absolvenţilor.

Evenimentul va fi deschis vineri, în intervalul 10.00 - 18.00, şi sâmbătă, între 10.00 şi 17.00.

Companiile care oferă locuri de muncă activează în domeniile IT&C, contabilitate, finanţe, bănci, inginerie, client service, vânzări, achiziţii & logistică, marketing, juridic, administrativ, asigurări, consultanţă, resurse umane.

În cadrul târgului, un spaţiu special va fi destinat consilierii în carieră a vizitatorilor - Career Zone.
Cei care vizitează această secţiune vor afla cum să îşi îmbunătăţească CV-ul pentru a atrage atenţia angajatorilor, cum să se pregătească pentru procesul de selecţie şi care sunt recomandările pentru planificarea carierei. Secţiunea este susţinută de specialişti în resurse umane de la Microsoft, TeamNet, Nobel România, Catalyst Recruitment Solutions, Dacia Groupe Renault, Renault Technologie Roumanie, PwC, BCR, Michelin şi HP.

Târgul Angajatori de Top este organizat de Catalyst Recruitment Solutions, companie specializată în dezvoltarea de soluţii pentru atragerea şi recrutarea de tineri talentaţi din rândul absolvenţilor, tinerilor profesionişti şi specialiştilor.

Adriean Videanu lansează un concurs naţional:"Cine imi gaseste averea nedeclarata, i-o donez"

Adriean Videanu lansează un concurs naţional: "Dacă cineva poate demonstra că am un leu în plus faţă de ceea ce este în declaraţia de avere, donez tot, oricui din această ţară".

Declaraţia făcută într-un interviu pentru Gândul vine în contextul sumelor vehiculate că le-ar deţine unul dintre cei mai bogaţi miniştri ai celui mai înstărit guvern din ultimii 20 de ani. "Toţi spun: Videanu are 200 de milioane de euro. Nu am nici măcar un milion de euro", susţine ministrul Economiei, aducând şi o precizare: "În viaţa mea nu am luat un leu şpagă, de la nimeni".

De asemenea, spune că nu a simţit recent nicio răceală din partea preşedintelui şi descrie procedura la care poate recurge Traian Băsescu: "Dacă vrea capul cuiva, i-o spune în faţă. Dacă ar avea o problemă cu ministrul Videanu, n-ar avea niciun fel de problemă să-l remanieze mâine dimineaţă". Presedintele a avut, însă, un reproş. "A fost nemulţumit" de faptul că şeful Economiei l-a numit consilier la Paris pe logodnicul Elenei Băsescu.

Fotografie controversata: un barbat se sterge la fund cu steagul francez

captura BBC
www.bbc.co.uk

Nu mai este nevoie să răspundem la ironiile francezilor. Se descurcă de minune şi singuri. Asta demonstrează o fotografie controversată înscrisă într-o competiţie de profil.

Oficialii francezi vor să acţioneze în judecată un bărbat care a fost fotografiat în timp ce se ştergea la fund cu tricolorul francez. Aceştia au calificat gestul bărbatului drep inacceptabil şi vor ca persoanele implicate în realizarea pozei să fie pedepsite, informează BBC News.

Fotografia a fost realizată pe stradă şi prezintă un bărbat cu pantalonii
Poza buclucaşă a fost descoperită de autorităţile franceze, după ce a fost înscrisă într-un concurs de artă fotografică. Mai mult, fotografia pare a fi destul de reuşită, întrucât a primit şi un premiu la categoria "politically incorrect".

Totuşi, în urma reclamaţiilor făcute de francezi, organizatorii concursului au fost nevoiţi să elimine fotografia din competiţie. "Imediat ce am văzut că oamenii sunt indignaţi şi şocaţi de fotografie, am retras-o de pe lista câştigătorilor, cu acordul fotografului", a declarat purtătorul de cuvânt al organizatorilor competiţiei.

Cel mai probabil, fotograful şi bărbatul care a fost pozat nu vor putea fi traşi la răspundere. Potrivit legii franceze, insultarea tricolorului poate fi considerată o fărădelege numai dacă are loc într-un cadru oficial.

Andrei Gheorghe a scapat de inchisoare.

Andrei Gheorghe a scăpat de închisoare în cazul accidentului din februarie. Procurorii au închis dosarul în lipsa unei plângeri a victimei din accident. Fostul consilier al ministrului Finanţelor a rănit uşor o femeie, într-o tamponare. Andrei Gheorghe a refuzat atunci recoltarea probelor biologice şi s-a ales cu suspendarea permisului de conducere
.
Andrei Gheorghe a susţinut atunci că, deşi accidentul nu s-a soldat cu victime, poliţia a decis să pornească cercetarea penală împotriva sa. El şi-a justificat refuzul de a merge la INML pentru i se recolta probe biologice prin faptul că, din principiu, nu este de acord ca trupul său "să stea la dispoziţia statului".

Gheorghe a povestit la vremea respectivă cum s-a petrecut întregul incident. Potrivit acestuia, a fost vorba de o tamponare banală, soluţionată amiabil, dar pe care Poliţia a transformat-o în accident cu victime.

Accidentul în care a fost implicat s-a produs
la începutul lunii februarie, în zona Piaţa Presei Libere. Andrei Gheorghe a lovit atunci din spate o maşină care staţiona la stop. În urma accidentului, poliţiştii i-au ridicat permisul, iar pe numele
său a fost deschis un dosar după ce a fost reclamat pentru vătămare corporală din culpă.

Antena3.ro

Alta piesa, aceiasi actori: CSM si DNA...

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, joi seară, încuviinţarea reţinerii prim-procurorului Nelu Carpen de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea.

Potrivit unor surse judiciare, el ar fi audiat, joi seară, de procurori.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au cerut, în aceeaşi zi, Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii încuviinţarea reţinerii prim-procurorului Nelu Carpen de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, cercetat pentru acte de corupţie în activitatea sa de magistrat. AGERPRES

Violonistul Alexandre Dubach concertează, vineri, la Sala Radio

Violonistul de origine elveţiană Alexandre Dubach susţine, vineri, sub bagheta dirijorului chilian Francisco Rettig, un concert la Sala Radio alături de Orchestrele şi Corurile Radio.

În concert vor putea fi audiate lucrări ale compozitorilor Maurice Ravel şi Eduard Lalo, în interpretarea Orchestrei Naţionale Radio.

Repertoriul ales va purta spectatorii prin lumea sunetelor iberice: prima parte a programului va cuprinde Alborada del Gracioso de M. Ravel şi Simfonia Spaniolă, op. 21 de E. Lalo, iar partea a doua - Pavana pentru o infantă defunctă şi Daphnis şi Chloé - Suita nr. 2 de M. Ravel. Participă Corul Academic Radio, condus de Dan Mihai Goia.

Bilete se pot procura prin Eventim, la Casa de bilete a Sălii Radio, magazinele Germanos, Vodafone, librăriile Cărtureşti, Humanitas şi online pe www.eventim.ro.

Dirijorul Francisco Rettig desfăşoară o bogată activitate internaţională, dirijând până în prezent peste 60 de orchestre de pe cele cinci continente, cu un repertoriu simfonic, dar şi de operă. Este prim dirijor la Teatrul Colon din Buenos Aires şi dirijor invitat permanent la Orchestra Simfonică din Chile, la Filarmonica din Bogota (Columbia), unde a fost dirijor şef timp de 12 ani, şi la Teatrul Liric din Cagliari (Italia).

Violonistul Alexandre Dubach a absolvit Conservatorul din Fribourg şi a beneficiat de îndrumarea unor maeştri ca Yehudi Menuhin, Nathan Milstein, Ulrich Lehmann, Salvatore Accardo. A debutat ca solist la vârsta de 15 ani, cu Concertul de Mendelssohn, alături de Tonhalle Orchestra din Zürich, orchestra la care ulterior avea să activeze în calitate de concert-maestru.

A obţinut numeroase premii şi a primit recunoaşterea internaţională pentru înregistrările cu integrala celor şase concerte pentru vioară ale lui Paganini, alături de Orchestra Filarmonică din Monte-Carlo, sub bagheta lui Lawrence Foster. Alexandre Dubach a concertat pentru prima oară în România în 2007, în cadrul manifestărilor care au marcat proiectul Sibiu - Capitala Culturală Europeană 2007.

Michael Bolton revine in Romania

Cântăreţul de origine americană Michael Bolton revine în România pentru a susţine un concert pe 17 iulie, la Constanţa.

Concertul face parte dintr-un turneu mondial de promovare a ultimului său CD, "One World One Love", la realizarea căruia şi-a adus aportul şi Lady Gaga, melodia "Murder My Heart" fiind compusă de Michael împreună cu aceasta.

Locul de desfăşurare a evenimentului şi data punerii în vânzare a biletelor vor fi comunicate în curând de International Creative Artists, organizatorul evenimentului.

Câştigător al mai multor premii Grammy pentru "Cel mai bun cântăreţ" şi posesor al unei stele pe Walk of Fame din Hollywood, Bolton a vândut, de-a lungul carierei, peste 53 de milioane de albume şi a cântat alături de celebrităţi precum Luciano Pavarotti şi Ray Charles, a scris cântece împreună cu Bob Dylan, a compus hit-uri pentru Barbra Streisand şi Kiss, a cântat la chitară cu B.B. King, iar fragmente ale melodiilor lui s-au regăsit şi pe un album al hip-hop-erului Kanye West.

Michael Bolton s-a născut în 1953, într-o familie de evrei din statul american Connecticut şi a devenit celebru la începutul anilor '90.

Artistul a mai concertat în România în 2005, 2007 şi 2009. AGERPRES

"Olimpiada mustatilor" la Sfantu Gheorghe

'Olimpiada mustăţilor', care va avea loc duminică în municipiul Sfântu Gheorghe, va reuni în jur de 25 de concurenţi, estimează Grubisics Levente, unul dintre organizatorii competiţiei.

Acesta a menţionat că din juriu vor face parte, printre alţii, câştigătorul Campionatului european de mustăţi, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, şi primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, care a acceptat invitaţia, deşi nu poartă mustaţă.

Tamas Sandor, cel care a avut ideea organizării olimpiadei, a declarat joi că nu va mai concura în acest an, deoarece la ediţia precedentă nu a avut succes în ciuda faptului că are o mustaţă foarte frumoasă.

La prima ediţie a concursului, desfăşurată anul trecut, au participat 19 mustăcioşi, iar premiul pentru cea mai frumoasă mustaţă i-a revenit lui Haraly Erno, în vârstă de 61 de ani, din localitatea covăsneană Zăbala, care purta o mustaţă albă, perfect arcuită în sus, ce îi conferea un aer foarte vesel şi optimist.

Premiul pentru cea mai lungă mustaţă a fost adjudecat de Zsigmond Mihaly, un bărbat în vârstă de 66 de ani din localitatea harghiteană Tuşnad, care avea la acea vreme o mustaţă lungă de 26 de centimetri, pe care nu o mai tăiase de doi ani.

Înscrierile se pot face până duminică inclusiv.

Monica Iacob-Ridzi a devenit mamica!

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului, deputatul Monica Iacob-Ridzi (PDL), a dat naştere unui băieţel. Ea a născut, joi, într-o clinică din Viena.

''Suntem foarte fericiţi. Copilul este sănătos, iar acum se află într-un incubator'', a declarat tatăl băieţelului, Tiberiu Iacob-Ridzi, care se află la Viena, alături de soţia sa, Monica.

Băieţelul se numeşte Andrei Carol şi este primul copil al familiei Iacob-Ridzi. AGERPRES

Alina Dumitru a castigat aurul la Europene !

Alina Dumitru a câştigat medalia de aur la Campionatele Europene de judo de la Viena, în urma victoriei obţinute joi în faţa unguroaicei Eva Csernoviczki, prin ippon, în finala categoriei 48 kg.
Corina Căprioriu a devenit campioană europeană la categoria 57 kg, în urma victoriei obţinute joi în finală în faţa austriecei Sabrina Filzmoser

În semifinale, Alina Dumitru, campioană olimpică la această categorie, a învins-o prin ippon pe spaniola Oiana Blanco, după ce în turul II dispusese, tot prin ippon, de irlandeza Lisa Kearney, iar în sferturi câştigase, prin yuko, în faţa belgienei Charline van Snick.

După numai 2 ore de la medalia de aur a Alinei Dumitru la categ. 48 kg (al 6-lea titlu european al campioanei olimpice), delegaţia României a mai repurtat un mare succes la Campionatele europene de judo de la Viena, Corina Căprioriu devenind campioană europeană la categoria 57 kg, în urma victoriei obţinute joi în finală în faţa austriecei Sabrina Filzmoser.

Corina Căprioriu a dominat clar lupta pe tatami, punctând de două ori prin waza-ari şi o dată prin yuko. În semifinale, sportiva româncă s-a impus prin yuko în faţa italiencei Giulia Quintavalle, în această fază a competiţiei ajungând după ce a învins-o prin ippon pe germana Hannah Brueck, iar în sferturi, tot prin ippon, pe sârboaica Jovana Rogic.

Videanu cel curat ca lacrima...

Ministrul Economiei, Adriean Videanu se declară curat ca lacrima şi cu o avere de nici 2 milioane de euro, nu de 200 milioane cum este acreditat de presă. La videochat-ul ziarului "Gândul" de joi, ministrul a susţinut că "în viaţa lui nu a luat un leu şpagă de la nimeni" şi i-a criticat pe politicienii care se ascund în spatele "soacrei sau cumnatului" pentru a-şi scăpa averile de controlul autorităţilor.

"Vreau să afirm aici, în faţa tuturor: în viaţa mea nu am luat un leu şpagă de la nimeni şi oricine are posibilitatea să confirme sau să infirme acest lucru", a declarat Videanu, întrebat dacă a luat şpagă.

Ministrul Economiei a susţinut totodată că toată averea sa este cea din declaraţia de avere şi că nu are nici 2 milioane de euro, el infirmând informaţiile vehiculate în presă că ar avea 200 de milioane de euro.

"Sunt foarte deranjat de ce apare fie în Capital, fie în lista celor mai bogaţi români din România. M-ar crede cineva să spun că nu am, nu 200 milioane euro, nu 20 de milioane de euro, 2 milioane de euro nu am în momentul de faţă? Dar, la ce bun să fac tot acest exerciţiu când ar fi penibil că nimeni nu ar crede", a explicat Videanu.

Ministrul pDL a mai spus că oamenii au această percepţie pentru că aşa au fost informaţi prin mass-media. "Din păcate, nu totdeana lucrurile sunt adevărate în tot ceea ce se spune. Toţi spun că ŤVideanu are 200 milioane de euroť. Pot să conving eu pe cineva atât timp cât mass-media a spus că am?", a adăugat ministrul Economiei.

El a susţinut că tot ceea ce figurează în declaraţia sa de avere şi în cea de interese este real, neexistând nimic ascuns.

"Toată averea mea este în declaraţia de avere. (...) Afirm că nu am nimic altceva decât ce este scris în declaraţia de avere. Dacă cineva, şi este angajamentul meu public, poate demonstra că am un leu în plus faţă de ce este în declaraţia de avere, donez tot ce se poate demonstra oricui din această ţară", a precizat Videanu, la întrebarea cât i-a crescut averea în ultimii cinci ani.

Videanu s-a lăudat că este unul dintre puţinii politicieni care să poată justifica fiecare leu din averea personală şi are toate taxele şi impozitele plătite la fiecare leu şi i-a criticat pe politicienii care se ascund în spatele "soacrei sau cumnatului".

"Tot timpul am avut, în mod transparent, publicată atât în declaraţia de avere, cât şi public, afacerea pe care am avut-o. Nu sunt de acord cu politicienii care se ascund în spatele soacrei, în spatele cumnatului şi au, în momentul de faţă, averi pentru care nu pot justifica nici provenienţa banilor şi nici taxele şi impozitele aferente averii", a adăugat ministrul Economiei.

De altfel, pentru a-şi întări afirmaţiile, primvicepreşedintele PDL a propus un "exerciţiu public" de a vedea averile tuturor politicienilor, provenienţa banilor şi taxele şi impozitele plătite.

Potrivit declaraţiei de avere publicate în 28 decembrie 2009, ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, avea patru conturi deschise la Raiffeisen Bank, în care avea 64.066 de lei. De asemenea, ministrul avea în două conturi 4.552 de euro, precum şi 30 de dolari.

Videanu deţine două apartamente în Bucureşti şi o casă în construcţie la Snagov, precum şi bijuterii, ceasuri, tablouri şi obiecte de artă în valoare de 220.000 euro. Casa aflată în construcţie este amplasată în satul Ciofliceni, pe un teren concesionat pentru 99 de ani.

Ministrul Economiei şi soţia sa, Mioriţa Videanu, sunt proprietarii a două apartamente în Bucureşti, cumpărate în anul 1993. Videanu mai deţine un teren intravilan de 1.808 metri pătraţi în localitatea Cinciş, judeţul Hunedoara, cumpărat în 2003 împreună cu soţia.

Ministrul Economiei avea plasamente, investiţii şi împrumuturi acordate de 145.219 lei la compania Titan Mar, de 66.640 lei la firma Secon, de 171.640 lei la firma Pecon, de 396.000 lei la Equity Invest, 1.500 lei la Ada Promotion Dev., de 11.061 lei la Auto Marcus Group şi de 260 lei la firma Marmosim.

Ministrul Economiei nu deţinea autovehicule şi nu avea datorii. El împrumutase o persoană fizică, Gheorghe Ionescu, cu 393.750 lei.

Antena3.ro

Top 50 medicamente vandute pe piata locala

Cele mai vândute 50 de medicamente de pe piaţa locală, top în care domină medicamentele pentru inimă şi pentru cancer, este condus de Neorecormon (folosit în insuficienţa renală şi pentru cancer) şi Pegasys (pentru hepatită), liderii ultimilor trei ani, potrivit unei analize ZF pe baza datelor companiei de analiză şi studii de piaţă Cegedim România.
Pentru perioada următoare se prefrigurează schimbări însă doar în eşalonul doi, liderii fiind greu de zdruncinat.

"Sunt medicamente în care s-a investit mult (primele zece în top- n.red.), produse de firme cu putere (financiară-n.red.). Sunt convins că piaţa va fi determinantă şi că se vor schimba ierarhii", a spus Ioan Nani, directorul general al producătorului Antibiotice Iaşi.

Heather Locklear a fost arestata !!

Heather Locklear a fost arestată, miercuri, de poliţia din Los Angeles, actriţa americană fiind acuzată că a fugit de la locul accidentului minor pe care l-a provocat, sâmbătă, în apropiere de reşedinţa ei din Westlake Village, informează accesshollywood.com.
Potrivit departamentului de poliţie din Ventura County, probele prelevate de pe autoturismul BMW de culoare neagră al starului din serialul "Melrose Place" se potrivesc cu cele descoperite în dreptul semnului de circulaţie "Parcarea interzisă", care a fost găsit doborât pe trotuar, în apropiere de zona în care locuieşte Heather Locklear.

Poliţia americană nu a oferit pentru moment alte detalii despre acest caz.

Incidentul nu a fost raportat poliţiei locale până sâmbătă, la ora 7.48 p.m. Potrivit autorităţilor, un rezident din acea zonă a auzit cu o noapte înainte zgomotul produs de acest accident, însă a descoperit abia în ziua următoare semnul de circulaţie doborât pe trotuar.

Heather Locklear a primit o citaţie din partea poliţiei, însă nu a fost încarcerată. Actriţa va trebui să se prezinte la tribunal pe 17 mai.

Acesta nu este primul incident în care este implicată actriţa americană. În septembrie 2008, Heather Locklear a fost arestată în oraşul Montecito, la 150 de kilometri la nord-vest de Los Angeles. Poliţia a găsit maşina actriţei parcată pe marginea autostrăzii, blocând parţial una dintre benzi. Testele la care a fost supusă actriţa au relevat prezenţa în sânge a unor medicamente eliberabile doar pe bază de reţetă medicală.

Detalii concert Ozzy Osbourne la Bucuresti

Biletele pentru concertul pe care cântăreţul american Ozzy Osbourne urmează să îl susţină la Bucureşti, pe 2 octombrie, au preţuri cuprinse între 125 şi 500 de lei, în funcţie de perioada de achiziţionare a acestora şi de poziţia faţă de scenă, au anunţat, joi, organizatorii.

Biletele pentru concertul de pe 2 octombrie se pun în vânzare pe 23 aprilie şi sunt disponibile la mai multe categorii de preţ. Astfel, biletele achiziţionate în perioada 23 aprilie - 30 iunie sunt disponibile la 125 de lei (Normal Circle), 220 de lei (Golden Circle) şi 450 de lei (VIP). De asemenea, biletele achiziţionate în perioada 1 iulie - 2 octombrie sunt disponibile la preţuri de 150 de lei (Normal Circle), 250 de lei (Golden Circle) şi 500 de lei (VIP).

Biletele sunt disponibile prin reţeaua Eventim.

Legendarul cântăreţ Ozzy Osbourne, fostul solist al trupei Black Sabbath, concertează, pe 2 octombrie, la Bucureşti, la Zone Arena (str. Barbu Văcărescu, nr 164).

Concertul face parte din turneul mondial de promovare a noului album "Scream", ce va fi lansat pe 15 iunie.

La sfârşitul lui 2009, Osbourne a anunţat lansarea albumului "Scream". Renumitul rocker britanic a anunţat atunci titlurile a trei piese care vor fi incluse pe noul album: "Let It Die", "Diggin' Me Down" şi "Soul Sucka".

Produs de Ozzy Osbourne şi de Kevin Churko, acesta este primul material discografic pe care apare Gus G., noul chitarist al trupei lui Osbourne.

Trupa Black Sabbath, înfiinţată în Birmingham, Marea Britanie, în 1968, a vândut peste 100 de milioane de albume la nivel mondial. Membrii fondatori ai trupei sunt Ozzy Osbourne (solist vocal), Tony Iommi (chitară), Geezer Butler (bas) şi Bill Ward (tobe şi percuţie). Printre cele mai cunoscute albume ale trupei se numără "Paranoid" (1970), "Master of Reality" (1971), "Sabotage" (1975), "Heaven and Hell" (1980), "Born Again" (1983), "Tyr" (1990) şi "Cross Purposes" (1994).

Albumul solo "No More Tears", lansat de Ozzy Osbourne în 1991, a primit patru discuri de platină în Statele Unite ale Americii şi a avut parte de o primire călduroasă din partea publicului şi a criticilor de specialitate.

Alina Dumitru şi Corina Căprioriu, în semifinale la CE de judo

Sportivele Alina Dumitru şi Corina Căprioriu s-au calificat, joi, în semifinalele Campionatului European de judo, la categoriile 48, respectiv 57 de kilograme, în timp ce Dan Fâşie va lupta pentru medalia de bronz, în recalificări, la categoria 66 kilograme.
Alina Dumitru a început competiţia de la Viena prin câştigarea grupei D, în care a avut două partide, trecând de Lisa Kearnay (Irlanda) şi de Charline Van Snick (Belgia). În semifinale, campioana olimpică de la Beijing a o va întâlni pe spaniola Oiana Blanco.

Tot joi, la categoria 57 de kilograme, Corina Căprioriu a câştigat la rândul ei grupa B, după ce le-a învins pe Hannah Brueck (Germania) şi Jovana Rogici (Serbia), calificându-se în semifinale, unde va lupta cu italianca Giulia Quintavalle.

La categoria 52 kilograme, Andreea Cătună a avut ghinion încă din primul tur, fiind eliminată de albaneza Majlinda Kelmendi.

La masculin, Dan Fâşie a debutat cu două victorii în grupa C a categoriei 66 kilograme, în faţa lui Dzmitry Shershan (Belarus) şi a grecului Lavretis Alexanidis. Fâşie a fost învins apoi de ungurul Mikloş Ungvari, care a câştigat grupa, intrând în semifinale, în timp ce sportivul român va evolua în recalificări, cu letonul Deniss Kozlovs.

România va mai fi reprezentată în întrecerea masculină de Costel Dănculea (73 kg), Marian Halas (81 kg), Valentin Radu (90 kg) şi Daniel Brată (100 kg).

Tokes: Scopul vizitei lui Dalai Lama este unul ecumenic, nu politic

Europarlamentarul Laszlo Tokes afirmă că vizita în ţara noastră a liderului spiritual tibetan Dalai Lama "nu pune sub semnul întrebării principiul unei singure Chine, acceptat de România", deoarece scopul vizitei este ecumenic, ci nu politic, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Biroul de presă al europarlamentarului Laszlo Tokes a transmis un comunicat prin care răspunde Ministerului Afacerilor Externe al României în legătură cu vizita lui Dalai Lama în România.

"În privinţa poziţiei Ministerului de Externe, se cunoaşte că aproape toate ţările adoptă o poziţie similară în privinţa vizitelor lui Dalai Lama în statele lor. La rândul lui, şi preşedintele Statelor Unite l-a primit pe conducătorul spiritual al Tibetului într-un cadru neoficial", se arată în documentul citat.

Laszlo Tokes spune că "România respectă integritatea teritorială şi suveranitatea Republicii Populare Chineze" şi se declară convins că vizita lui Dalai Lama "nu pune sub semnul întrebării principiul unei singure Chine, acceptat de România", în condiţiile în care vizita liderului spiritual tibetan este una de natură ecumenică, nu politică.

"Fiind conştient de rolul pe care îl au religiile lumii, în spiritul european al ecumeniei interreligioase", eurodeputatul consideră "deosebit de importantă colaborarea bisericilor creştine şi a celorlalte religii mondiale".

Din acest motiv, europarlamentarul îi mulţumeşte lui Dalai Lama pentru acceptarea invitaţiei de a vizita România.

"Prin consecvenţa asiduă a poporului tibetan în manifestarea dorinţei sale de libertate, precum şi prin lupta nonviolentă dusă pentru democraţie, personalitatea şi devotamentul lui Dalai Lama s-au dovedit a fi un exemplu în opinia publică a lumii. Conducătorul spiritual al Tibetului aflat în exil este purtătorul nu numai al drepturilor propriului popor, ci totodată al libertăţii şi drepturilor omului şi al tuturor popoarelor asuprite. Primirea Sfinţiei Sale în Parlamentul European şi întâlnirea de la începutul acestui an cu preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a fost semnul recunoaşterii acestora", se mai arată în comunicatul transmis de Tokes.

Europarlamentarul Laszlo Tokes a anunţat că a primit confirmarea din partea liderului spiritual tibetan Dalai Lama privind o vizită a acestuia în România, în cursul lunii septembrie, în aceeaşi perioadă în care acesta va face o vizită şi la Budapesta.

Tokes a informat, într-un comunicat transmis duminică presei, că a lansat invitaţia către Dalai Lama la începutul lunii decembrie 2008, când liderul spiritual tibetan, împreună cu premierul Guvernului tibetan în exil, profesorul Samdong Rinpoche, s-au aflat la Bruxelles. Cu acea ocazie, liderul spiritual al Tibetului a fost primit de către membrii intergrupului Tibet al Parlamentului European, din care face parte şi europarlamentarul Laszlo Tokes.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a comunicat, marţi, că autorităţile române nu au formulat invitaţii către Dalai Lama sau reprezentanţii săi pentru a vizita România, iar Bucureştiul recunoaşte existenţa unei singure Chine, din care face parte şi Tibetul.

MAE preciza că România "recunoaşte principiul existenţei unei singure Chine, suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Populare Chineze şi apartenenţa Tibetului la aceasta".

Potrivit MAE, orice contacte ale oficialităţilor române cu reprezentanţi ai Regiunii Autonome Tibet sunt convenite pe canale diplomatice, în cadrul relaţiilor dintre România şi Republica Populară Chineză.

Asa ne vad francezii.





``România contribuie la problema finlandeză cu romii``

După intrarea României în UE, mulţi romi români au plecat în Finlanda. În felul acesta Finlanda are o nouă problemă cu romii, după ce în anii '70 ai secolului XX mulţi romi s-au stabilit în această ţară, consideră tabloidul finlandez "Iltalehti" din 20 aprilie 2010.

"Gazeta Wyborcza" redă un fragment din publicaţia finlandeză: "Cerşetorii care au pus stăpânire pe străzile noastre ne atrag atenţia că suntem în Uniunea Europeană... Când Slovacia şi Ungaria au vrut să intre în UE, li s-a spus permanent că trebuie să îmbunătăţească condiţiile de viaţă ale minorităţii rome. Problema romilor în UE a explodat sub ochii noştri odată cu aderarea României şi Bulgariei...Interesul neobişnuit al mediilor pentru cerşetorii români l-a iritat pe ambasadorul român în Finlanda. Bineînţeles că răspunderea pentru această problemă o poartă câteva persoane, dar în Finlanda lucrează mulţi români, care plătesc impozite. Mulţi din ei s-au integrat şi constituie o parte a vieţii noastre culturale. Ambasadorul român ar trebui însă să fie necăjit de faptul că politica nedemnă faţă de minorităţile din ţara lui dăunează opiniei României în toată Europa".

( GAZETA WYBORCZA, Polonia )

Site-ul cotidianului Le Monde, piratat de hackeri români

După ce au atacat şi piratat două rubrici ale site-ului cotidianului britanic The Daily Telegraph, hackerii români care s-au autointitulat "Securitatea Naţională Română" au piratat şi site-ul cotidianului Le Monde. Pe 19 aprilie, în locul unor anumite pagini ale site-ului cotidianului parizian, putea fi văzut, relatează Jurnalul Naţional, drapelul românesc însoţit de aceste fraze:

"Aceasta nu este o mişcare de rezistenţă, de protest sau de revoltă. [...] Ţiganii nu sunt români. Nu ei ne-au scris istoria. Când vorbiţi despre compatrioţii noştri, încetaţi să-i mai numiţi «ţigani romani». Noi v-am respectat Franţa, respectaţi şi voi România".
Aceste atacuri informatice intervin într-un context delicat pentru imaginea românilor în străinătate. Întreaga presă română a reluat pe 20 aprilie, după ziarul Gândul, un fragment din emisiunea lui Laurent Ruquier difuzată de postul de televiziune France 2, pe 17 aprilie. Umoristul Jonathan Lambert a prezentat noul salut românesc, imitând un român care cerşeşte în Franţa. Ambasada României la Paris a trimis o scrisoare postului France 2, în care îi solicita acestuia să-şi prezinte scuze. ( COURRIER INTERNATIONAL )

O radiografie pulmonară a lui Marilyn Monroe va fi scoasă la licitaţie

Fanii lui Marilyn Monroe vor avea ocazia să-şi extindă colecţia lor de articole legate de cea mai renumită blondă din America şi cu o radiografie pulmonară a acesteia. Licitaţia cu obiecte care au aparţinut actriţei va avea loc pe 26 şi 27 iunie, la Las Vegas. Cei care doresc să intre în posesia radiografiei trebuie să fie pregătiţi să aloce un minimum de 12.000 de dolari. Acesta a fost făcută în anul 1954, când actriţa a fost supusă unei intervenţii chirurgicale, într-un spital din Los Angeles. La licitaţie se vor găsi, de asemenea, o pereche de schiuri cu iniţialele MM estimată la 800 de dolari şi o sticlă de parfum Chanel 5 în ambalajul original, estimată la 1.200 de dolari. După cum relatează mass-media străine, fanii lui Marilyn Monroe vor putea licita şi pentru o fotografie din 1962 făcută pentru revista "Life" în anul în care ea a murit, al cărei preţ este de 4.000 de dolari, două bluze din mătase, estimate fiecare la 4.000 de dolari, cecuri cu semnătura ei şi alte obiecte care au aparţinut vedetei.
( RTS )

Recensământ prin satelit al pinguinilor












Dr. Philip Trathan, ecologist la British Antarctic Survey, va realiza primul recensământ complet al pinguinilor. Împreună cu colegii săi, profesorul Philip Trathan va scana fotografiile de rezoluţie înaltă făcute prin satelit cu pinguinii din Antarctica, similar analiştilor militari care caută amplasamente ale rachetelor iraniene.Imagistica lor de precizie provine de la US National Geospatial Intelligence Agency, iar fotografiile fac parte din imaginile cumpărate de agenţie în fiecare lună cu 25 de milioane de dolari pentru folosinţa CIA şi a Departamentului Apărării. "Putem număra exemplarele unul câte unul", spune dr. Trathan.

Recensământul pinguinilor, care va fi finalizat anul acesta, este ultima aplicaţie a tehnicilor de cartografiere prin satelit şi permite schimbarea percepţiilor despre Antarctica. "Până anul trecut, aveam hărţi mai bune pentru Marte decât pentru Antarctica", spune Paul Morin, director la Centrul de informaţii geospaţiale antarctic al Universităţii din Minnesota, finanţat de US National Science Foundation pentru a utiliza imagistica de spionaj neclasificată în proiecte ştiinţifice precum studiul pinguinilor. "Acum putem vizualiza unul din cele mai inaccesibile locuri de pe Pământ, la cerere", spune dl Morin.

( THE WALL STREET JOURNAL )

Imnul Campionatului Mondial de Fotbal 2010 va fi interpretat de Shakira












Imnul oficial al Campionatului Mondial de Fotbal din această vară, care se va desfăşura în Africa de Sud, va fi piesa "Time for Africa", pentru interpretarea căreia au fost alese cântăreaţa columbiană Shakira şi trupa Freshlyground, informează AFP.Shakira şi muzicienii din Cape Town vor cânta împreună, live, în cadrul unui concert grandios, care va avea loc pe data de 10 iunie, în Soweto, în deschiderea Campionatului Mondial de Fotbal 2010, pe stadionul "Orland" din Johannesburg şi înaintea finalei din 11 iulie. Piesa "Time for Africa" va fi lansată, săptămâna aceasta, pe posturile de radio, iar din 26 aprilie, va putea fi descărcată de pe internet.

( Agenţia RADOR )

Siria este primul stat arab în care se interzice fumatul în spaţiile publice

Siria a devenit primul stat arab care a pus în aplicare un proiect de lege prin care se interzice fumatul în spaţiile publice, precum cafenelele şi restaurantele. Noua lege care a intrat în vigoare miercuri propune amenzi usturătoare pentru cei care o încalcă. În Siria fumatul este un obicei întâlnit la o scară largă, neexistând statistici oficiale despre impactul tutunului asupra sănătăţii publice. Prin noul proiect de lege se interzice şi consumul de narghilea în cafenele. ( BBC SERVICIUL MONDIAL )