Ne vom lua mai usor permisul auto

Permisul de conducere ar putea fi mai uşor de obţinut. Senatorii au aprobat o modificare ce le permite celor care au picat proba practică să repete examenul fără a
le fi testate cunoştinţele teoretice din nou.

Dacă aţi picat proba de traseu pentru permisul auto, reprogramarea s-ar putea face fără să mai susţineţi din nou şi examenul teoretic. Examenul teoretic promovat este valabil doar un an.
Chiar şi aşa însă cei care nu au promovat examenul practic trebuie să efectueze un nou curs
de pregătire, redus la jumătate ca număr de ore.

Iniţiativa legislativă a fost deja semnată de 78 de senatori. Decizional însă, în ceea ce priveşte acest proiect de lege
, este votul Camerei Deputaţilor.

Antena3.ro

Tineri dansatori români, la San Remo

Cu toţii vor participa la San Remo, în Italia, între 21 şi 25 aprilie, la The World Festival of Creativity in Schools, festival de teatru, muzică şi dans dedicat copiilor, la care au fost selecţionaţi cu trei dansuri: "Baba", "Un ideal" şi "Character". "Interesant e că unul dintre dansurile cu care ne-am calificat este ţigănesc. Şi asta ţinând cont de problemele pe care românii de etnie romă le au în Italia", ne-a spus Alina Cimpoieru, coregrafa trupei.

Trupa activează de doar trei ani, dar a bifat mai multe competiţii de gen, de la care nu s-a întors fără măcar un premiu important. Anul trecut, de exemplu, la Festivalul Internaţional Ghiocelul de Argint de la Arad a obţinut trei premii I, la trei categorii de dans. Iar în 2008 au urcat pe scena Cerbului de Aur, alături de solistul Alin Văduva. În iulie vor reprezenta România la Festivalul Euroasia de la Istanbul. "Voi lua legătura şi cu cei de la Cupa Mondială a Dansului pentru a participa la anul la ediţia de la Paris", adaugă Alina.

Până atunci, copiii din Dance World şi coregrafa lor încearcă să găsească banii necesari pentru aceia dintre ei care nu au posibilitatea să suporte în Italia cheltuielile pentru cazare şi masă.

"Ca să facem rost de aceşti bani, o să organizăm un spectacol la Teatrul Masca, la 11 aprilie, de la ora 17:00. Deocamdată, pentru Italia, o mămică o să ne ajute cu un rând de costume, pentru că lucrează la o fabrică de confecţii, iar dl Sorin Oprescu ne va sponsoriza cu transportul... Noi vom intra în concurs, pe scena Teatrului Ariston, pe care se desfăşoară şi celebrul festival de muzică, la 23 aprilie. La San Remo ni se va pune la dispoziţie şi un stand pe care o să-l decorăm româneşte, cu ştergare de pe la bunici ori cu funii de usturoi."

Ancheta la Moscova: Se cauta "vaduvele negre"

Atmosfera tensionată de la Moscova a continuat şi ieri în a doua zi de doliu. Sute de ruşi au aprins ieri lumânări în cele două staţii de metrou aruncate în aer luni de două femei sinucigaşe. Tot ieri, în cursul după-amiezii, autorităţile au primit o alertă cu bombă privind principala catedrală ortodoxă din Moscova. Conform procedurilor, zona a fost imediat evacuată.

Potrivit presei britanice, care citează surse apropiate anchetei desfăşurate în capitala rusă, cele două femei-kamikaze care au luat viaţa a 39 de persoane aparţin unui grup de 30 de terorişti sinucigaşi antrenaţi de un cunoscut lider al rebelilor ceceni. Pe pagina de internet a cotidianului britanic The Times se arată că serviciile de securitate ruse analizează ipoteza conform căreia "Văduvele negre", care aveau între 18 şi 25 de ani şi părul închis la culoare, au fost trimise pentru a răzbuna moartea liderului unei grupări din Caucazul de Nord, Aleksandr Tihomirov, cunoscut şi sub numele de Said Buriaţki.

Potrivit FSB, Tihomirov este "personajul" suspectat de implicare în deraierea trenului Nevski Expres în 2007. Garnitura care circula pe ruta Moscova - St. Petersburg a fost scoasă de pe şine de explozia unei bombe: 26 de persoane au fost ucise şi peste 100 rănite. Tihomirov a fost împuşcat mortal ulterior, alături de alţi cinci "colegi de cauză", în timpul unei operaţiuni a poliţiei în Inguşetia.

Dată fiind anvergura investigaţiei, anchetatorii nu exclud varianta existenţei unei serii de atentate aflate în pregătire de membri în viaţă ai grupării teroriste din care făceau parte cele două femei. Potrivit paginii de internet a RIA Novosti, preşedintele Inguşetiei, Iunus-Bek Ievkurov, a ordonat marţi interogarea apropiaţilor militanţilor ucişi în operaţiunile recente de pe teritoriul acestei republici.

Profesorul Petre Brătilă: "Există viaţă după cancer"

În premieră, azi, profesorul doctor Petre Brătilă efectuează o intervenţie chirurgicală prin care o femeie, operată de cancer de col uterin, aduce pe lume o fetiţă, prin operaţie cezariană.

Această sarcină a fost posibilă, întrucât intervenţia chirurgicală pentru cancer de col uterin, realizată tot de profesorul Brătilă printr-o metodă originală, i-a permis femeii conservarea elementelor necesare procreării.
JURNALUL.RO

Mama are 39 de ani, este din Bucureşti şi mai are două fetiţe. Femeia a fost operată în 2008 de cancer de col uterin stadiul A1-A2. Spre surprinderea ei, dar şi a medicilor, ea a rămas gravidă şi a dorit să ducă sarcina la termen: "Dacă Dumnezeu mi-a dat acest copil, eu nu-l pot da afară", a spus femeia.
Ea a reuşit să ducă sarcina până la perioada optimă de naştere prin operaţie cezariană.

ELIMINAREA ORGANELOR GENITALE
Pentru cancerul de col uterin operabil, în momentul de faţă, în România şi în multe alte ţări, singura soluţie este hirestectomia radicală, care înseamnă scoaterea organelor genitale interne, a unei părţi din vagin şi a ganglionilor pelvici. Este una dintre cele mai mari operaţii din ginecologie, care invalidează definitiv femeia (rămâne fără menstruaţie, fără posibilitatea de a procrea). Incidenţa cancerului de col uterin este foarte mare în ţara noastră, situându-ne pe locul doi în Europa.

Astfel, această boală traumatizează puternic femeia în general, femeia activă sexual, care doreşte să-şi conserve uterul, statusul hormonal etc. La începutul anilor '50, în ţara noastră, profesorul Eugen Aburel a pus la punct o metodă de tratament conservativ, cu păstrarea uterului şi a ovarelor în cazul femeii diagnosticate cu cancer de col uterin.

Operaţia se realiza exclusiv pe cale abdominală prin tehnica chirurgicală clasică. Metoda nu a avut o popularitate foarte mare. Dar la mijlocul anilor '90, profesorul doctor Daniel D'Argent, din Lyon, a preluat tehnica românului Aburel - fără a ezita să recunoască acest lucru -, perfecţionând-o, în sensul că operaţia este efectuată pe cale vaginală, mai puţin invazivă. Mai mult, a adăugat la operaţia în sine scoaterea ganglionilor pe cale laparoscopică.

Astfel, metoda D'Argent, constând în combinarea laparoscopiei cu chirurgia vaginală, oferă un avantaj imens femeii, în sensul restabilirii imediate postoperatoriu.

METODA D'ARGENT
În 2002, profesorul D'Argent a venit în România şi împreună cu profesorul Brătilă au efectuat la Spitalul Militar Central o intervenţie chirurgicală aplicând noua metodă. "Abia în 2007, la Spitalul Euroclinic, am putut să folosesc, în premieră, această metodă cu echipa mea", spune profesorul Brătilă.

"Din 2007 până acum, aici, prin această metodă, au fost operate 22 de femei sub 37 de ani, rezultatele fiind comunicate atât pe plan naţional, cât şi internaţional. În lume, de la inventarea acestei metode şi până în prezent s-au efectuat între 800 şi 1.000 de asemenea intervenţii. Tehnica se bucură de o mare popularitate în Franţa şi Canada şi este în plin proces de extindere în SUA, deoarece rezultatele se pot evalua deja, fiind peste 15 ani de când este folosită.

Astfel, prin această operaţie se obţin rezultate similare chirurgiei radicale. Cu avantajul imens că femeia rămâne femeie, că există viaţă după cancer", precizează profesorul doctor Petre Brătilă.

Directorul de marketing şi business al Microsoft România a demisionat

"Împreună cu managementul local şi cel regional am agreat că voi rămâne în Microsoft până la 30 aprilie pentru a preda toate responsabilităţile şi a asigura o tranziţie cât mai uşoară. Va fi deschis procesul de recrutare pentru succesorul meu, dar este greu de estimat cât de repede se va închide", a declarat, azi, Dan Bulucea, citat de Mediafax.

Pentru viitor, Dan Bulucea are în vedere conducerea unei afaceri în zona IT&C, însă nu exclude şi alte domenii.
Directorul de marketing şi business al Microsoft România, Dan Bulucea, a demisionat din funcţie, dar va rămâne în companie până la 30 aprilie, compania urmând să recruteze o altă persoană pentru această poziţie.
"Privesc destul de deschis opţiunile care le am în faţă. Mai mult ca sigur va fi legat de managementul unui business, probabil tot în zona tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, datorită dinamismului acestei industrii şi experienţei pe care am câştigat-o, dar evaluez oportunităţi şi din cu totul alt domeniu", a mai spus Bulucea.

Dan Bulucea a fost numit în funcţia de director de marketing şi business al Microsoft România, reprezentanţa locală a producătorului american de software, în 2006, după ce a ocupat, pentru trei ani, funcţia de Senior Platform Strategy Manager la Centrul Microsoft pentru Europa Centrală şi de Est din Germania.
sursa

Mielul cu punga in cap. Fotografie

În prima zi de vânzare, oierii adunaţi în Piaţa Ceair din Piteşti îşi aranjează mieii ca la expoziţie, se fălesc cu marfa lor proaspătă şi se ţin de glume. "Suntem mai mulţi noi decât clienţii", spune ştirb unul dintre ei şi râde cu gura până la urechi. Planul la care visează este să îşi dea toţi mieii pregătiţi pentru vânzare, iar preţul să crească odată cu apropierea Paştilor.
Continuarea pe JN

Bill Gates vrea un reactor nuclear la scară redusă

O companie susţinută de miliardarul Bill Gates şi Toshiba negociază pentru construirea unui reactor nuclear de dimensiuni mici.

Gigantul electronicii japoneze vrea să bată palma cu TerraPower pentru a crea împreună o nouă generaţie fr reactoare compacte, capabile să producă energie ecologică, fără emisii nocive, pe o perioadă de până la 100 de ani, fiind realimentate la câţiva ani o dată, scrie cotidianul economic Nikkei. Noua generaţie de reactoare nucleare de dimensiuni reduse se va numi Traveling-Wave Reactor (TWR). Combustibilul folosit de acestea va fi uraniul sărăcit.

Spre deosebire de actualele reactoare gigantice, de viitoarea generaţie a "uzinelor minione" de energie vor putea beneficia direct oraşele sau statele mici, precum şi ţările în curs de dezvoltare.
Jurnalul.ro

România se întrece cu alte ţări din Europa într-un concurs pe Facebook


Pe  17 martie, România se afla pe locul trei, cu aproape 33.800 de membri.


Un concurs de pe platforma de socializare Facebook pune la încercare capacitatea românilor de a se mobiliza. Ideea competiţiei este care ţară ajunge prima să aibă 1 milion de susţinători pe Facebook.

România a intrat în cursă pe 24 februarie, alături de alte 26 ţări din comunitatea europeană. Pe 8 martie, România se afla pe locul şase din 27 cu doar 633 de fani virtuali. Pe 15 martie, ţara noastră era pe locul trei, cu aproape 28.000 de membri.

Pe primele locuri se află Polonia cu peste 111 .000 de fani şi Ungaria cu peste 91.ooo de voturi. În România sunt aprope 650.000 de utilizatori ai platfomei de socializare Facebook. Ca să adune un milion de fani, ţara noastră trebuie să atragă utilizatori şi de peste hotare.

Cine doreşte să susţină România, se poate înscrie pe pagina ţării noastre pe Facebook.

Obiceiuri neobişnuite din satele româneşti.


Paşte este una dintre cele mai importante sărbători din an pentru credincioşii ortodocşi. Dincolo de latura religioasă şi tradiţionalele ouă roşii, pască şi miel, obiceiurile pascale capătă semnificaţii diferite în funcţie de fiecare regiune geografică în parte.











  • Preoţii îi îndeamnă pe credincioşi ca în Săptămâna Mare să se spovedească şi să ţină post

  • O delegaţie a Patriarhiei Române va aduce Lumina Sfântă de la Ierusalim



Creştinii ortodocşi celebrează de aproape  2.000 de ani, evenimentul care a deschis o nouă epocă în viaţa creştină a omenirii, Învierea lui Iisus Hristos. Tradiţiile şi obiceiurile legate de această sărbătoare au fost transmise din generaţie în generaţie, unele au suferit modificări, iar altele s-au adaptat societăţii consumeriste din zilele noastre.

Etnologul Ciprian Voicilă a explicat pentru REALITATEA.NET că "strămoşii noştri ştiau să trăiască mult mai complex evenimentele importante ale vieţii, iar orizontul lor de semnificaţii era mult mai larg decât al nostru". Citându-l pe fondatorul etologie, Konrad Lorenz, acesta a completat că "prin tradiţie moştenim de la predecesorii noştri acel set de comportamente care ne ajută să dăm răspunsuri la provocările existenţiale".

"Ţăranul a îmbogăţit importanţa sărbătorii Paştelui. Iniţial au existat două categorii de ouă. Celor roşii cărora li se spunea merişoare, iar a doua categorie erau cele încondeiate, care mai erau numite chinuite sau muncite, pentru că solicita o muncă suplimetară înroşirii lor. De asemenea, se făceau ouă încondeiate pentru cei care au trecut pe lumea cealaltă, ca să simtă şi ei venirea Paştelui".

În Bucovina, în noaptea de Paşte, există obiceiul aprinderii "focurilor de veghe". Localnicii se adună în jurul unor focuri puternice şi povestesc întamplari din viaţa lui Iisus Hristos, iar băieţii sar pe deasupra flăcărilor, pentru a îndeparta duhurile rele.

Tot în Bucovina, se obişnuieşte ca în noaptea de Înviere, fetele să urce în clopotniţa bisericii şi să spele limba clopotului cu "apa neîncepută", adică apa scosă din fântână pe lângă care nu s-a vorbit până când aceasta este folosită la spălatul clopotului. Apoi, în zorii zilei de Paşte, fetele se spală cu această apă ca să fie frumoase şi atrăgătoare tot anul.

În Transilvania, a doua zi de Paşte, tinerele fete sunt stropite cu parfum de către bărbaţii îmbrăcaţi în haine tradiţionale. Acestea, la rândul lor, le oferă de băut şi mici daruri. Se spune că acele fete vor avea noroc tot anul, iar bărbaţii care uita de acest obicei, vor fi urmăriţi de ghinion. Mai demult, obiceiul era ca fetele să fie stropite cu apă de fântână.

În ţara Moţilor, în noaptea de Paşte, toaca de la biserică este dusă în cimitir, unde trebuie să fie păzită de către feciorii din sat. Dacă nu reuşesc să o păstreze în siguranţă şi este furată, paznicii care au dat greş vor oferi, a doua zi, o masă bogată. Dacă aceia care au încercat să fure toaca nu au reuşit, vor fi gazdele ospăţului.

În Banat, în dimineaţa zilei de Paşte, copiii se spală pe faţă cu apă proaspătă de la fântâna în care s-au pus un ou roşu şi fire de iarbă verde. Masa tradiţională se serveşte doar după ce bucatele au fost tămâiate.

Tot în Banat, dar şi în Muntenia, există obiceiul ca tinerele fete să păstreze în casă lumânarea aprinsă în noaptea de Înviere. Lumânarea respectivă este apoi aprinsă pentru câteva momente, atunci când are loc un eveniment fericit. Cine urmează datina, se spune că va avea noroc în viaţa personală.

În regiunea Sibiului, există obiceiul ca de Paşte să fie împodobit un pom de dimensiuni reduse, asemănător cu cel de Crăciun. Doar că, de data aceasta, în locul globurilor se agaţă ouă vopsite, golite de conţinut. Pomul poate fi aşezat într-o vază şi păstrat ca şi podoabă a casei.

În Maramureş, tradiţia spune ca în prima zi de Paşte, este bine ca prima persoană care intră în casă să fie un bărbat. Altfel, va fi discordie în casa în acel an. Dimineaţa devreme, copiii merg la prieteni şi la vecini ca să anunţe Învierea Domnului, iar gazda îi întâmpină cu ouă încondeiate.

În nordul Sucevei se pregătesc diferite dulciuri speciale cum ar fi "babele", simbolul vieţii cumpătate. Prăjitura este făcută din nucă, rahat şi stafide, asemenea cozonacului, doar că această compoziţie se toarnă în forme speciale.

REALITATEA.NET

Guvernul grec a împrumutat şapte miliarde de dolari de pe pieţele financiare internaţionale

Guvernul grec a reuşit să împrumute aproape şapte miliarde de dolari de pe pieţele financiare mondiale, dar la o rată ridicată a dobânzii, de aproximativ 6%, dublu faţă de rata pe care ar trebui să o plătească o ţară precum Germania. Este primul împrumut după ce, săptămâna trecută, guvernele statelor din zona euro au convenit să împrumute bani Greciei, dacă acest lucru nu va fi posibil, pe pieţele comerciale. ( Radio România Actualităţi )

România este, după China, ţara din care se lansează cele mai multe atacuri informatice

România este, după China, ţara din care se lansează cele mai multe atacuri informatice, conform unui studiu al multinaţionalei de securitate informatică Symantec, preluat de cotidianul Gândul.

Până la 21% dintre încercările de a obţine date din alte calculatoare îşi au originea în această ţară din estul Europei.
Infractorii "cibernetici" români îşi concentrează majoritatea eforturilor în fraude comerciale, şi au reuşit să-şi situeze ţara înaintea puterilor din sectorul informatic precum Marea Britanie, SUA sau Taiwan. "Piraţii" informatici din România au faima de a fi cei mai buni din lume, din cauza numărului mare de informaticieni din ţară.

În România, oraşul Timişoara este considerat 'Silicon Valley a Europei de Est', datorită multiplelor campanii de dezvoltare de programe informatice care s-au stabilit acolo.
Multe companii au ajuns acolo atrase de bunele prestaţii ale profesioniştilor şi de salariile scăzute deoarece România este, alături de Bulgaria, ţara cu salariile cele mai mici din Uniunea Europeană.

În cadrul unei vizite a lui Bill Gates la Bucureşti, în 2007, preşedintele român Traian Băsescu a declarat de faţă cu fondatorul Microsoft că "un lucru rău precum 'piratarea' de programe a fost în definitiv o investiţie în educaţia generaţiilor tinere din România".
( EL MUNDO )

Ministrul educaţiei declară că ministerul are bani suficienţi pentru plata salariilor cadrelor didactice

Ministerul Educaţiei are bani suficienţi pentru plata salariilor cadrelor didactice - a declarat ministrul de resort, Daniel Funeriu. El s-a referit şi la situaţia de la Buzău, unde profesorii se află în a treia săptămână de grevă. Funeriu a spus că situaţia de criză din acest judeţ a fost creată de modul eronat de încadrare salarială. Profesorii din acest judeţ solicită acordarea salariilor pe luna trecută şi a celor 33 de procente reprezentând majorări salariale câştigate în justiţie. La Bucureşti au fost organizate pichete în faţa Ministerului Educaţiei, iar la Timişoara, în faţa primăriei. ( Radio România Actualităţi )

Sassu - demis de la conducerea TVR

Raportul de activitate pe anul 2008 al Televiziunii Române a fost respins, marţi, de plenul reunit al Parlamentului, cu 195 voturi "pentru", 78 - "împotrivă" şi 3 - "abţineri", votul negativ al parlamentarilor echivalând cu demiterea lui Alexandru Sassu din fruntea TVR.
Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit, marţi, în şedinţă comună, pentru a dezbate raportul de activitate pe 2008 al Societăţii Române de Televiziune (SRTv). La Parlament este prezent şi Alexandru Sassu, preşedintele-director general al TVR.

Raportul a fost respins, ceea ce implică faptul că întregul Consiliu de Administraţie al TVR, condus de Alexandru Sassu, va fi înlocuit. Articolul 46, alin. 7 din Legea 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea SRTv prevede că "respingerea de către Parlament a raportului anual atrage demiterea, de drept, a consiliului de administraţie respectiv".

Raluca Turcan, deputat PDL şi preşedintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor, a spus că, potrivit legii de funcţionare, actualul preşedinte-director general al TVR, Alexandru Sassu, "asigură interimatul pe perioada de 15 zile în care se fac demersurile pentru numirea unui nou CA ".

Totodată, Parlamentul a respins, marţi, o propunere de prelungire a mandatului CA al SRTv până la numirea altui Consiliu de Administraţie, făcută de deputatul PSD Florin Iordache, care a susţinut că această măsură este necesară pentru aprobarea unui raport de activitate şi a unui bilanţ financiar contabil.

Discutiile din educatie se amana pana dupa Paste

Proiectul Legii educaţiei naţionale nu va fi discutat miercuri în şedinţa de Guvern, iar seria de dezbateri publice iniţiate de MECTS pe tema proiectului va continua şi după ce actul va ajunge în Parlament, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al MECTS, Melania Vergu.
" Din cauza Sărbătorilor de Paşte termenul se prelungeşte. Aş vrea să se înţeleagă foarte clar: dezbaterile publice privind proiectul Legii Educaţiei Naţionale vor continua, potrivit programului anunţat de MECTS. Oricine doreşte poate avea un dialog cu secretarii de stat şi cu mine. Suntem toţi în minister şi aşteptam partenerii de dialog. Sindicatele au spus că nu pot veni astăzi pentru că nu s-au pregătit", a mai spus Vergu.

Potrivit purtătorului de cuvânt, până vineri probabil, la MECTS vor fi centralizate toate propunerile primite în acest interval.

În 8 aprilie va avea loc o altă dezbatere, discuţii urmând să aibă loc la METCS şi când proiectul va ajunge în Parlament.

Purtătorul de cuvânt al MECTS a reluat invitaţia la dialog lansată de ministrul Educaţiei celor care au lipsit până acum la dezbateri.

"Ministrul Educaţiei a spus ieri (luni - n.r.), la dezbaterea din Parlament, că absenţii nu au niciodată dreptate, dar noi îi aşteptăm în continuare să dezbată această lege care, din punctul nostru de vedere, este un pas înainte important pentru România şi am dorit să înscriem această dezbatere sub semnul acestui pas înainte", a mai spus Melenia Vergu, care a conchis că proiectul de lege respectă şi pune în practică principiile asumate de către toate forţele politice şi sindicate prin semnarea Pactului Naţional pentru Educaţie.

Guvernul ia în calcul să amâne adoptarea Legii educaţiei cu o săptămână, până după Sărbătorile de Paşte, interval în care să analizeze propunerile primite pentru modificarea actului şi să decidă care dintre acestea pot fi incluse în documentul final, au declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX surse ministeriale.

"Propunerile primite pentru modificarea proiectului de lege vor fi adunate şi analizate, înainte ca actul normativ să fie introdus în şedinţa de Guvern spre aprobare. Nu cred că vom avea posibilitatea să analizăm toate propunerile până la următoarea şedinţă de uvern şi, în acest caz, momentul adoptării de către Executiv va fi amânat cu încă o săptămână, până după Paşte", au arătat sursele citate.

După şedinţa din 17 martie, premierul Emil Boc a anunţat că proiectul de lege privind educaţia naţională a fost discutat şi avizat de Guvern, într-o primă lectură, urmând să fie prezentat în dezbatere publică pentru o perioadă de două săptămâni, la finalul căreia va fi dezbătut din nou în Guvern în vederea aprobării finale.

Termenul stabilit pentru avizul Guvernului expiră în această săptămână.

Executivul ar urma să se reunească în şedinţă miercuri seara, după vizita pe care premierul Boc o va efectua la Chişinău.
sursa

ICCJ a decis arestarea senatorului Cătălin Voicu

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, marţi, arestarea preventivă pentru 30 de zile a senatorului Cătălin Voicu, decizia putând fi atacată cu recurs de cel vizat.
Decizia magistraţilor instanţei supreme poate fi atacată cu recurs în termen de cinci zile de la pronunţare, ea urmând a fi însă pusă în aplicare începând de marţi.

Hotărârea a fost pronunţată de un magistrat asistent al instanţei supreme în şedinţă publică, la câteva ore după încheierea audierilor în cazul cererii de arestare a lui Voicu.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a solicitat instanţei supreme arestarea preventivă a lui Cătălin Voicu, cererea survenind avizului Senatului de încuviinţare a măsurii preventive.
Senatorul Cătălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii, în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată.

Cătălin Voicu ar fi uzat de influenţa sa, în schimbul unor foloase, în dosare în care erau interesaţi Costel Căşuneanu, senatorul PSD Alexandru Mazăre, omul de afaceri Marius Locic, Marian Oprişan, Maria Schultz, vicepreşedinta organizaţiei PSD Dolj, notarul Manuela Mitrea, liderul PNL Ludovic Orban.

Potrivit anchetatorilor, în perioada iulie - septembrie 2009, Cătălin Voicu, prevalându-se de prerogativele ce derivă din calitatea sa de senator, a primit de la omul de afaceri Costel Căşuneanu, în două tranşe, sumele de 250.000 de lei (echivalentul a 60.000 euro) şi 200.000 de euro, în schimbul intervenţiei pe lângă magistraţi din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în vederea adoptării unei soluţii favorabile societăţii comerciale la care omul de afaceri era asociat.
Mediafax

Primul hotel urban 100 % ecologic

Viena, oras pitoresc cu o istorie arhitecturala uluitoare, gazduieste primul hotel urban din lume, care este 100% ecologic. Boutiquehotel Stadthalle este impresionant atat prin serviciile sale, cat si prin design si indemnurile sale la un mod de viata ecologic.
Energie produsa de hotel
Hotel primitor, Boutiquehotel Stadthalle este primul hotel din lume 100% ecologic.

Energia pe care hotelul o utilizeaza este produsa de acesta, prin intermediul pompelor de caldura, panourilor cu celule fotovoltaice, panourilor solare, cat si al celor trei turbine eoliene. Astfel se asigura o atmosfera confortabila, cu amprenta de CO2 nula.

Apa de ploaie este folosita pentru uzul menajer si pentru mentinerea gradinii.
Acoperis verde
O alta dovada a faptului ca acest hotel este unul ecologic este faptul ca, pentru a evita folosirea aerului conditionat, acoperisul a fost transformat intr-unul verde, prin plantarea de lavanda si trandafiri.

Prin intreprinderea acestor actiuni, Hotelul Boutique Stadthalle se afla pe primul loc in topul hotelurilor autonome din Europa, avand 81 de camere amenajate si mobilate individual.
Reduceri
Pe langa componenta sa ecologica, hotelul ofera o reducere a tarifelor pentru adeptii stilului de viata eco. Astfel, cei care au calatorit pana la destinatie cu trenul sau bicicleta vor beneficia de preturi mai mici la cazare.

De asemenea, hotelul se mandreste cu una dintre cele mai frumoase gradini din oras.
Suc din melissa cultivata in gradina
Asadar, s-a dorit o constructie pasiva, realizata din beton armat, ce utilizeaza energia prin intermediul pompelor de caldura, a carei aerisire se face cu ajutorul unitatii centrale de control si care incurajeaza mersul pe bicicleta.

Hotelul pune la dispozitie clientilor sai suc din melissa cultivata in gradina proprie si ofera, drept suvenir, ulei de levantica si produse pentru baie.

Sursa: Condo.ro

Ricky Martin: "Sunt un homosexual fericit !"

Dupa ani de menţinere a linistii despre viaţa sa personală, starul pop Ricky Martin a anunţat că este homosexual.

"Sunt mândru să spun că eu sunt un norocos homosexual", Ricky a declarat într-un mesaj postat pe site-ul său oficial . "Sunt foarte binecuvântat să fiu cine sunt acum."

In varsta de 38 de ani starul s-a hotarat sa faca publica apartenenta sa sexuala, mai ales ca din spusele sale rezulta ca i-ar fi fost foarte greu sa tina acest secret atata timp. Ricky mai adauga ca traieste clipe fericite si asta e ste momentul vietii lui.

Ford da in judecata statul roman

Compania Ford România solicită, într-un dosar înregistrat în 4 martie la Tribunalul Dolj, anularea unui act administrativ prin care a plătit, în perioada noiembrie 2007 - noiembrie 2008, 11 milioane de lei (3,5 milioane dolari) reprezentând taxe vamale pentru piese şi subansamble importate din Coreea .

Directorul coordonator al Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (DRAOV) Craiova, Mircea Matei, a declarat că importurile şi exporturile sunt supuse unor regimuri vamale, iar Ford putea solicita scutirea de la plată a taxelor vamale.

"La acea vreme fosta Daewoo, actuala Ford, a făcut importuri de piese pentru care s-au plătit 3,5 milioane de dolari taxe vamale. Toate importurile, ca şi exporturile sunt supuse unor regimuri vamale. La acea dată ei au solicitat import definitiv, pentru care s-au plătit taxe. Ei aveau la îndemână şi posibilitatea de a solicita scutirea de la plată a taxelor vamale. Sigur, cu îndeplinirea unor formalităţi", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, directorul coordonator al Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (DRAOV) Craiova, Mircea Matei.

11 septembrie rusesc


11 septembrie rusesc: Atentate teroriste în lanţ la metroul din Moscova. O nouă bombă găsită pe calea ferată. Putin îi ameninţă cu "nimicirea" pe terorişti


14.58 Poliţia a mai găsit o bombă pe o cale ferată din regiunea Moscovei

Poliţiştii care inspectau calea ferată din apropiere de staţia Paliha (la 180 de kilometri de Moscova) au descoperit un dispozitiv exploziv amplasat între şine, a anunţat luni o purtătoare de cuvânt a poliţiei transporturilor feroviare, Tatiana Agapova, citată de RIA Novosti, în pagina online.

"Circulaţia trenurilor a fost întreruptă, iar geniştii urmează să ajungă", a declarat Agapova.

14.47 Putin promite "nimicirea" "teroriştilor"

Premierul rus, Vladimir Putin, a declarat spus că "teroriştii" responsabili de atentatele de la metroul din Moscova vor fi "nimiciţi".

"Sunt sigur că serviciile de poliţie şi justiţie vor face totul pentru găsirea şi pedepsirea criminalilor", a declarat Putin în cadrul unei vizite la Krasnoiarsk, în Siberia, citat de agenţia Interfax. "Teroriştii vor fi nimiciţi", a adăugat el.

Şeful serviciilor speciale ruse (FSB), Aleksandre Bortnikov, declarase anterior că aceste atentate, care au provocat moartea a 37 de persoane, potrivit unui nou bilanţ, au fost comise de "grupări teroriste" care ar avea legături cu regiunea Caucazului de Nord.

13.12 Panică în rândul locuitorilor din Moscova

Cetăţenii din Moscova se află în stare de şoc în urma dublului atentat sinucigaş comis la metroul din capitala rusă, relatează AFP.

Sute de locuitori ai Moscovei au ieşit din metrou şocaţi, unii dintre ei plângând. Un bărbat a încercat să-şi spele sângele de pe faţă cu o sticlă cu apă, a precizat un corespondent AFP aflat în faţa staţiei Park Kulturi, unde a avut loc cea de-a doua explozie declanşată de una dintre cele două femei kamikaze. "Sunt în stare de şoc", a spus un student în vârstă de 21 de ani, care a ieşit de la staţia de metrou Park Kulturi. El se afla într-o garnitură de metrou care se îndrepta spre Park Kulturi chiar după producerea exploziei, însă trenul său s-a oprit în tunel. "Când mergi la muncă nu te aştepţi la astfel de lucruri", a adăugat el.

Aceleaşi scene se desfăşoară la câţiva kilometri distanţă, în faţa staţiei Lubianka, din centrul istoric al Moscovei, în apropiere de Kremlin. Circulaţia pe magistrala unde a avut loc explozia a fost suspendată "din motive tehnice", în timp ce staţiile de pe celelalte magistrale de metrou funcţionează în continuare. Poliţia şi-a intensificat controalele asupra bagajelor călătorilor în restul reţelei de metrou.

10.48 Camerele de supraveghere de la metrou au surprins imagini cu exploziile

Experţii ruşi studiază înregistrările camerelor de supraveghere de la metroul din Moscova, care au capturat imagini cu exploziile produse luni dimineaţa, a declarat o sursă din cadrul agenţiilor de securitate, citată de Itar-Tass, relatează postul de radio Vocea Rusiei, în pagina electronică.

Procurorul general al Rusiei, Iuri Ceaika, a preluat personal controlul investigaţiei de la metroul din Moscova.

10.20 Poliţia a intrat în stare de alertă

Un reprezentant al Ministerului rus al Afacerilor Interne a anunţat că poliţia din Moscova acţionează în condiţii de urgenţă din cauza celor două explozii.

"Din cauza celor două explozii la metroul din Moscova, poliţia a intensificat controalele în metrou, staţii şi zone aglomerate, identificarea persoanelor se face, de asemnea, mai strict", a declarat şeful administraţiei din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Viktor Biriukov.

Pe de altă parte, Mihail Grişankov, vicepreşedintele Comisiei pentru Securitate din cadrul Dumei (Camera inferioară a Parlamentului rus) a avertizat că posibilul atac terorist de la metroul moscovit riscă să destabilizeze Rusia, potrivit publicaţiei Vocea Rusiei.

10.19 Exploziile de la Moscova au avut echivalentul a două kilograme de TNT

Exploziile care s-au produs luni dimineaţa la metroul din Moscova au fost provocate de explozibil având echivalentul a două kilograme de TNT fiecare, a declarat procurorul Iuri Siomin, citat de RIA Novosti, în pagina electronică.

09.33 Autorităţile au deschis o anchetă pentru terorism

Autorităţile ruse au deschis o anchetă pentru "terorism" după exploziile produse luni dimineaţa în două staţii de metrou din Rusia, soldate cu moartea a cel puţin 34 de persoane şi rănirea altor 27.

Două teroriste sinucigaşe din Cecenia s-au aruncat în aer, ucigând 35 de oameni şi rănind alţi 73

"Cele două explozii au fost comise de femei kamikaze", a confirmat biroul de presă al serviciului de securitate rus (FSB), iar un bilanţ de ultimă oră indică 35 de morţi şi 73 de răniţi.
Dintre aceştia din urmă, 62 se află în spital, câţiva fiind în stare gravă, potrivit Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă de la Moscova. Victimelor propriu-zise ale atentatelor li se adaugă circa 50 de persoane care s-au prezentat la spitalele moscovite din cauza şocului suferit la aflarea ştirilor.

Vestea unei a treia explozii a fost infirmată, dar, preventiv, circulaţia metroului - care înregistrează nouă milioane de călătorii zilnice - a fost oprită, iar autorităţile încearcă să ferească oraşul de sufocare prin reorganizarea transportului public de suprafaţă.

La operaţiunile de salvare a victimelor de la staţiile de Lubianka şi Parcul Culturii participă circa 400 de membri ai serviciilor de urgenţă, cu 180 de autovehicule de intervenţie.
Atacurile sinucigaşe din dimineaţa de luni (în jurul orei locale 08:40, cu o oră mai devreme la Bucureşti) sunt primele din ultimii şase ani la Moscova, care a cunoscut mai multe astfel de atentate în ultimele decenii.

Gandul.info

Oamenii zambareti, traiesc mai mult !

Oamenii care zâmbesc mai mult trăiesc mai mult, afirmă cercetătorii americani, care au analizat 230 de fotografii ale unor jucători din Liga de baseball americană, realizate în 1952, studiul acestora fiind publicat în revista Psychological Science.
În funcţie de expresiile din fotografii, sportivii americani au fost grupaţi în trei categorii: "niciun zâmbet" - pentru cei cu feţe impasibile, "zâmbet parţial" - pentru cei care se mulţumeau să îşi contracteze doar muşchii din jurul gurii şi "zâmbet larg" - pentru cei care zâmbeau cu toată gura, aveau ochii pe jumătate închişi şi muşchii obrajilor contractaţi.

Cercetătorii de la Universitatea Wayne State au constatat astfel că sportivii din prima categorie au decedat, în medie, la vârsta de 72,9 ani, cei din a doua categorie, la vârsta medie de 75 de ani şi cei din a treia categorie, la vârsta medie de 79,9 de ani.

"Rezultatele acestui studiu sunt în concordanţă cu altele care au demonstrat că emoţiile au o relaţie pozitivă cu sănătatea mintală, forma fizică şi longevitatea", au afirmat autorii cercetării.

"Tot mai multe studii demonstrează că emoţiile de bază, precum fericirea sau tristeţea, generează o serie de reacţii care influenţează bunăstarea fizică sau mintală şi longevitatea", au adăugat cercetătorii americani.
Andreea Marin Bănică va juca rolul unei poştăriţe în emisiunea "Aş vrea eu", difuzată sâmbătă, 3 aprilie, de la ora 20.15, la Pro TV, în timp ce Busu va fi măcelar, Smiley - vânzător de pâine, iar Pavel Bartoş - vânzător de lenjerie intimă, informează postul de televiziune.
Românii care intră la poştă, să trimită o scrisoare, sau la magazin, să cumpere o pâine pot da nas în nas nu cu o poştăriţă sau cu un vânzător, ci chiar cu o vedetă. Îmbrăcată la fel ca toţi angajaţii din locul respectiv, vedeta stârneşte tot felul de reacţii haioase din partea clienţilor, care par că îşi dau seama cu cine au de-a face, dar tot testează posibila vedetă ca să-şi dea seama de adevăr.

Andreea Marin Bănică, Smiley, Florin Busuioc, Pavel Bartoş şi Andra sunt vedetele care se joacă de-a meseriile în faţa românilor deloc naivi şi a unei camere ascunse , sâmbătă seară, la Pro TV.

Toate reacţiile lor năstruşnice sunt înregistrate, iar rezultatul se poate vedea printre hohote de râs sâmbătă, 3 aprilie, de la ora 20.15, la Pro TV, în emisiunea specială "Aş vrea eu".

Un oficiu poştal din Bucureşti şi mulţi clienţi interesaţi de scrisori, timbre, plata telefonului sau abonamente la ziare, cărora nici prin gând nu le-a trecut că vor avea, poate, întâlnirea vieţii. La ghişeu, o doamnă îmbrăcată în uniforma Poştei Române, foarte amabilă, le pare tuturor că seamănă cu Andreea Marin Bănică. "Eeee, aş vrea eu", spune cu accent moldovenesc doamna de la ghişeu ca replică la reacţiile precise ale persoanelor care-i spun că este Andreea Marin Bănică. Una dintre doamnele venite să cumpere un plic se minunează că au pus-o pe Andreea Marin Banică directoare la poştă.

Înainte de a pleca "pe Marte", aşa cum spune în noul lui hit, Smiley trece puţin pe la magazinul de pâine. "Aş vrea eu" spune vânzătorul de pâine plin de invidie pe Smiley, care se pare că este iubit, recunoscut şi plăcut de toată lumea. Că în loc de pâine cu cartofi, el dă o pâine albă şi o pungă de cartofi sau că mai gustă din când în când dintr-o brioaşă sau dintr-un covrig cu mac, clienţii ba îl taxează, ba îl ceartă, ba îşi dau seama că de fapt are voie, că doar este Smiley.

Florin Busuioc va vorbi despre vreme direct dintr-o măcelărie, printre hălci de carne şi şiraguri de cârnaţi. El nu va scăpa "netaxat" nici acolo şi i se va cere socoteală în legătură cu prognoza prezentată de el în fiecare zi, la Pro TV. Degeaba se ascunde după o şapcă imaculată, timbrul vocal şi zâmbetul îl dau de gol pe actorul Florin Busuioc, care oricât ar nega că nu este el vinovatul care aduce ştirile despre vreme la Pro TV, nimeni nu-l crede. Ba mai mult, cu toţii insistă să-şi facă poze cu "Busu de la măcelărie".

În schimb, actorul Pavel Bartoş este responsabil de vânzările dintr-un magazin de lenjerie intimă. Deşi clientele îl suspectează ca el este actorul din "Aniela", Pavel susţine sus şi tare că el este un specialist în lenjerie intimă şi recomandă sutienele cu push-up pe care, pentru a fi mai convingător, le şi probează în văzul tuturor.
mediafax.ro

Romanii vor pedeapsa cu moartea. Voi ce spuneti?

Românii ar vota, într-o majoritate covârşitoare, pentru pedeapsa cu moartea, pentru pedepsirea penală a celor care critică religia ortodoxă sau pentru retragerea cetăţeniei romilor infractori şi a cetăţenilor care cer autonomia ţinutului secuiesc, relevă un studiu al Asociaţiei ProDemocraţia (APD).
Conform cercetării, în cazul în care ar fi consultaţi printr-un referendum, 94 la sută dintre români ar opta pentru retragerea cetăţeniei romilor care comit infracţiuni în străinătate.

Un procent aproape similar ar alege şi reintroducerea pedepsei cu moartea - 91 la sută.

Pentru pedepsirea penală a celor care critică religia ortodoxă ar vota 88 la sută dintre români, în vreme ce 89 la sută dintre cetăţeni ar opta pentru retragerea cetăţeniei celor care cer autonomia ţinutului secuiesc.

Studiul APD a avut drept scop aflarea modului în care votul la un referendum ar putea fi influenţat de o retorică justiţiară şi ar putea genera, în final, efecte nedemocratice în societate, prin luarea unor decizii care să încalce drepturile omului.

"Propunerea de teme ce contravin valorilor majorităţii - români, ortodocşi - stârneşte patimi justiţiare în rândul acestora şi predispune la luarea de decizii ce pot încălca drepturi ale omului, precum acela la liberă exprimare, de exemplu", a spus liderul APD, Cristian Pârvulescu, în deschiderea unei dezbateri pe tema reformei sistemului constituţional prin mijloace precum referendumurile la nivel naţional.

Studiul prezentat luni a fost realizat de CCSB, la cererea APD. Metoda de sondare folosită a fost aceea a interviurilor telefonice, care s-au desfăşurat în perioada 24-27 martie 2010.

Eşantionul folosit, cuprinzând 1.060 de persoane, a fost unul reprezentativ pentru populaţia adultă neinstituţionalizată a României. Studiul are un grad maxim de eroare de plus sau minus 3,1 la sută.

Wikipedia se relansează pe 5 aprilie

Enciclopedia colaborativă online Wikipedia, care este şi al şaselea cel mai mare site din lume, va fi relansată pe 5 aprilie şi va avea un nou design al paginilor, informează Media Guardian.
Noul design al Wikipedia a fost deja testat de 500.000 de utilizatori şi va fi implementat oficial din 5 aprilie.

Pagina principală a Wikipedia va fi modificată pentru a face navigarea pe site mai simplă, în timp ce celelalte pagini vor fi mai uşor de editat.

"Editarea paginilor va fi mai uşoară, datorită unor noi aplicaţii speciale. Am simplificat modelul de navigare pe site şi am relocat motorul de căutare intern pentru a mulţumi utilizatorii şi pentru a urma standardele impuse de mediul online", a declarat Naoko Komura, Program Manager la Stanton Foundation Usability Project din cadrul Wikimedia.

Anul trecut, lansarea Wikipedia a fost nominalizată printre cele zece momente care au marcat cel mai mult internetul în ultimii zece ani, într-un clasament stabilit în cadrul Webby Awards.

Wikipedia este unul dintre site-urile cu cel mai mare număr de vizitatori de pe internet, atrăgând zilnic, numai în SUA, circa şase milioane de internauţi.

Ieri s-au decernat Premiile Gopo

Lungmetrajul "Poliţist, adjectiv", de Corneliu Porumboiu, a fost marele câştigător al galei Premiilor Gopo 2010, cu şase trofee adjudecate din zece nominalizări, inclusiv cele pentru cea mai bună regie şi cel mai bun film.
În schimb, lungmetrajul "Cea mai fericită fată din lume", în regia lui Radu Jude, nominalizat la 11 categorii, a primit un singur premiu, cel pentru "Tânără speranţă", acordat Andreei Boşneag.

"Concertul", în regia lui Radu Mihăileanu, nominalizat la opt categorii, a primit patru trofee Gopo, printre care cel pentru cel mai bun montaj şi cel pentru cea mai bună muzică originală.

Filmul "Katalin Varga", de Peter Strickland, care a fost nominalizat la şapte categorii, a primit un singur trofeu Gopo, pentru cel mai bun rol principal feminin, decernat actriţei Hilda Peter.

Cea de-a patra ediţie a galei Premiilor Gopo, echivalentul românesc al Oscarurilor, a avut loc luni seară, la Palatul Parlamentului, din Capitală.

Prezentăm lista completă a câştigătorilor celei de-a patra ediţii a galei Premiilor Gopo, organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), în parteneriat cu Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC):

Cel mai bun lungmetraj - "Poliţist, adjectiv" (Corneliu Porumboiu)

Cea mai bună regie - Corneliu Porumboiu ("Poliţist, adjectiv")

Cel mai bun scenariu - Corneliu Porumboiu ("Poliţist, adjectiv")

Cel mai bun actor în rol principal - Dragoş Bucur ("Poliţist, adjectiv")

Cea mai bună actriţă în rol principal - Hilda Peter ("Katalin Varga")

Cel mai bun actor în rol secundar - Vlad Ivanov ("Poliţist, adjectiv")

Cea mai bună actriţă într-un rol secundar - Luminiţa Gheorghiu ("Francesca")

Cel mai bun sunet - Dana Bunescu şi Cristinel Şirli ("Amintiri din Epoca de Aur")

Cel mai bun montaj - Ludo Troch ("Concertul")

Cea mai bună imagine - Marius Panduru ("Poliţist, adjectiv")

Cea mai bună muzică originală - Armand Amar ("Concertul")

Cea mai bună scenografie - Cristian Niculescu ("Concertul")

Cele mai bune costume - Svetlana Mihăilescu ("Călătoria lui Gruber")

Cel mai bun machiaj şi coafură - Dana Busoiu, Michelle Constantinidis ("Concertul")

Cel mai bun documentar - "Lumea văzută de Ion B." (Alexander Nanau)

Cel mai bun scurtmetraj - "Nunta lui Oli" (Tudor Jurgiu)

Premiul "Tânără speranţă" - Andreea Boşneag ("Cea mai fericită fată din lume")

Premiul publicului pentru filmul cu cel mai mare succes de casă în anul 2009 - filmul-omnibus "Amintiri din Epoca de Aur", de Cristian Mungiu, Răzvan Mărculescu, Hanno Hoeffer, Ioana Uricaru şi Constantin Popescu

Cel mai bun film european - "Gomorra", de Matteo Garrone

Totodată, în timpul galei au fost acordate premii speciale:

Premiul special Romanian Society of Cinematographers: Vivi Drăgan Vasile ("Cealaltă Irina")

Premiu special - Gina Stoica (etaloneur)

Premiul special pentru sprijinirea cinematografiei române - ambasadorul Franţei la Bucureşti, Henri Paul

Premiul special pentru întreaga activitate: scenaristul Dumitru Carabăţ

Premiul pentru întreaga carieră: actriţa Draga Olteanu Matei

Gala Premiilor Gopo de la Bucureşti urmează modelul marilor gale europene de gen, precum Premiile BAFTA (Marea Britanie), Premiile Cesar (Franţa), Premiile Goya (Spania). Trofeele Gopo au fost realizate de sculptorul Adrian Ilfoveanu.

BNR a redus dobânda de politică monetară cu 0,5 puncte, la 6,5%, nivel minim istoric

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) a decis, luni, să reducă dobânda de politică monetară cu 0,5 puncte, la 6,5%, nivel minim istoric, şi să menţină ratele pentru rezervele minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei, la 15%, şi în valută, la 25%.
Reducerea dobânzii de politică monetară la 6,5% este aplicabilă începând de marţi, 30 martie.

Banca centrală a reiterat că urmăreşte gestionarea adecvată a lichidităţii din sistemul bancar.

Totodată, BNR a arătat că va continua să monitorizeze atent evoluţiile interne şi ale mediului economic global, astfel încât, prin adecvarea instrumentelor sale, să asigure atingerea obiectivelor de stabilitate a preţurilor şi de stabilitate financiară, în contextul realizării angajamentelor stabilite în acordurile cu Uniunea Europeană, Fondul Monetar Internaţional şi alte instituţii financiare internaţionale.

Decizia BNR a fost anticipată de majoritatea analiştilor economici intervievaţi de MEDIAFAX, care au previzionat că banca centrală va coborî dobânda de politică monetară cu 0,5 puncte, pentru a susţine redresarea economiei şi a creditării, dar şi pentru a tempera presiunile de apreciere asupra leului.

Analiştii consideră că reducerea dobânzii de politică monetară va reprezenta un stimul puternic pentru reducerea mai rapidă a dobânzilor la credite şi va tempera presiunile de apreciere a leului.

În primele două şedinţe de politică monetară din acest an, din lunile ianuarie şi februarie, banca centrală a decis reducerea dobânzii cu câte 0,5 puncte procentuale, de la 8% la 7%. Dobânda de politică monetară s-a mai situat la 7% în perioada iunie- noiembrie 2007, ajungând atunci la nivelul minim istoric.

Inflaţia anuală a scăzut, în februarie, după trei luni consecutive de creştere, la 4,49%, de la 5,2% în ianuarie, iar rata lunară a coborât de la 1,68% la 0,2%.

Guvernatorull BNR, Mugur Isărescu, a declarat, vineri, că banca centrală are toate motivele să reducă dobânda de politică monetară, atât timp cât inflaţia scade.

Pentru 2010, BNR ţinteşte în acest an o inflaţie de 3,5%, cu un interval de variaţie de plus/minus un punct procentual, şi estimează că rata anuală se va situa la 3,5%.

Inflaţia reprezintă unul dintre criteriile fixate în cadrul acordul de finanţare externă semnat de România, în valoare de 20 miliarde de euro, şi coordonat de Fondul Monetar Internaţional. Totodată, inflaţia se numără printre criteriile de convergenţă pe care România trebuie să le îndeplinească pentru aderarea la zona euro.
mediafax

Peste 14.000 de angajaţi din minerit şi energie intră de astăzi în şomaj tehnic

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia are în prezent pe stocuri aproximativ 600.000 tone de cărbune. Din cei peste 8.500 de angajaţi care intră de astăzi în şomaj tehnic vor veni la serviciu numai cei care trebuie să asigure livrarea de cărbune către beneficiari.

Conducerea societăţii speră să economisească astfel 19 milioane de lei. Peste 4 milioane vor fi însă cheltuite pentru tichetele cadou pe care le vor primi angajaţii de Paşte.

Complexul Energetic Turceni va funcţiona în aceste doua săptămâni numai cu un singur grup energetic. Perioada de şomaj tehnic - în care se află peste 3.000 de salariaţi - va fi folosită pentru a mai consuma din stocurile de cărbune aflate la capacitate maximă. În şomaj tehnic au intrat atât angajaţii din cadrul Direcţiei Miniere, cât şi cei de la Exploatare-Transport, Servicii, şi Exploatare energetică. Economiile care se vor face la Turceni prin trimiterea angajaţilor în şomaj se ridică la 9 milioane de lei.

La Rovinari 2.800 de salariaţi din cadrul sectorului minier vor sta acasă două săptămâni.Termocentrala va funcţiona însă fără întrerupere, iar economiile sunt estimate la 6 milioane de lei.
europafm.ro

Urziceniul şi Dinamo au oferit un spectacol fascinant, demn de studiourile americane

Ce potop s-a abătut aseară asupra Urziceniului! Dacă miticii vikingi, oamenii apelor şi cavalerii furtunilor, ar fi renăscut aseară pe plaiuri ialomiţene, tot ar fi prins a se ruga cerului să scape întregi din calea naturii dezlănţuite! Ploaia diluviană a îmbrăţişat cu sarcasm derbyul de pe "Tineretului", ameninţînd cu transformarea lui într-o partidă atipică de polo.

Dar jucătorii au luat repede în piept stropii deşi şi reci, încălzind cît ai zice peşte atmosfera zgribulită din tribune. Şi au decis să înceapă confruntarea în stil de handbal pentru a-i pune sîngele în mişcare şi tipului responsabil cu tabela. Tonul l-a dat trupa lui Levy, la cîteva zeci de secunde după startul partidei. O centrare a lui Brandan, continuată cu un semiluft marca N'Doye şi finalizată cu un şut de la 16 metri al lui Onofraş a fost prima propunere de gol (2).

Apoi, defensiva Unirii a răspuns sinucigaş. Bruno Fernandes (7) a vrut să joace simplu cu Daniel Tudor, dar neatenţia i-a costat pe amîndoi o egalare stupidă, urmare a unui autogol demn de peliculele cu Stan şi Bran. Şi pentru ca filmul să fie şi mai palpitant, Andrei Cristea (9) a întors imediat scenariul, punînd în avantaj o echipă oaspete care începuse meciul cu gura căscată. Aşa cum va rămîne din nou după numai cîteva pase, căci Semedo (10), cu un şut de la 20 m, după o minge furată din bocancul lui Moţi, va restabili remiza la capătul a zece minute de fotbal numai bun de povestit nepoţilor.

S-a oprit ploaia, nu şi fotbalul
Cu ploaia în fine oprită, Unirea şi Dinamo au prins a-şi mai trage respiraţia doar cît să se şicaneze apoi şi mai tăios. Torje (17) a trimis un balon direct în transversală după un slalom ucigaş, iar Frunză (23) a fost blocat la mustaţă după ce executase pe metru pătrat doi fundaşi dinamovişti. Au fost ultimele două sclipiri ale unei reprize ruptă parcă din spectacolul săptămînal oferit de Primera ori de Premier League!
De la cabine au apărut aceiaşi luptători cu garda jos. Astfel încît sarabanda reuşitelor s-a reluat după modelul începutului de întîlnire. Mai întîi, Torje (48) a scăpat lansat pe banda dreaptă şi l-a bătut cu o minge în diagonală pe Tudor. Continuarea i-a aparţinut lui Cristea cel bun, Andrei, creator de penalty şi executant de la 11 metri pentru un 2-4 aproape neverosimil pe un teren îmbibat, greu, neprietenos.

Răpuşi în ultima secundă
Cu pămîntul fugindu-i de sub picioare, Levy a plusat imediat cu dublul Rusescu - Pădureţu, mizînd pe un forcing de final către un 4-4 spectaculos. Mişcarea i-a funcţionat imediat, Unirea a prins să apese acceleraţia cu mai multă luciditate. Iar Bilaşco (70) a scos şi el un penalty, pe care l-a şi transformat. În plasa păzită însă acum de Curcă, fiindcă Dolha a căzut la datorie după duelul anterior din propriul careu.
Chiar şi aşa, Dinamo a rezistat pînă spre final în faţa tăvălugului Urziceniului, a încercat să dea şi lovitura de graţie prin N'Doye (83, şut deviat puţin pe lîngă bară), dar a căzut răpusă în ultima secundă, final al unui thriller cum Liga lui Mitică n-a mai gustat de ani buni! Bruno Fernandes, centrare, şi Bilaşco, cap pentru 4-4, au fost eroii care au refuzat in-extremis "cîinilor" bucuria primului suces din istorie obţinut la Urziceni.

Dolha a comis-o iar, apoi s-a accidentat
Portarul dinamovist a fost înlocuit aseară de George Curcă. Dolha s-a accidentat la faza din minutul 70, cînd l-a faultat pe Bilaşco, iar "centralul" Avram a dictat lovitură de la 11 metri. Ema a acuzat dureri puternice la umărul drept şi nu a mai putut continua partida. El a intrat din nou în gura şefilor, la aceeaşi fază, înainte de contactul cu atacantul ialomiţean, Dolha scăpînd mingea din braţe!

MM a calmat spiritele
Imediat după finalul primei reprize, cînd jucătorii se îndreptau spre vestiare, Vasile Maftei şi Iulian Apostol s-au dus la Teodor Crăciunescu, arbitru de rezervă, şi i-au reproşat acestuia că nu i-a semnalizat "centralului" Avram că dinamoviştii au lovit în repetate rînduri: "Ne-au spart ăştia cu coatele! Fazele s-au petrecut chiar în ochii tăi". Managerul Unirii, Mihai Stoica, a intervenit şi i-a trimis pe jucători la cabine. La revenirea pe gazon, Apostol s-a dus la Teo Crăciunescu şi i-a cerut scuze. (Eduard Apostol)

Ganea, conflict cu jandarmii
La sosirea la stadion, Ionel Ganea a întîmpinat probleme la intrarea în incinta arenei. Oficialul lui Dinamo nu a fost lăsat să intre, lucru ce a stîrnit mînia acestuia. Ganea s-a enervat şi a urmat o altercaţie verbală între el şi forţele de ordinE.

gsp.ro

Vânătoarea de medici

La sfârşitul săptămânii trecute sute de medici români au vizitat un târg de locuri de muncă oferite de spitalele şi clinicile din Europa occidentală, Australia şi ţările Orientului Mijlociu. Salariile oferite pornesc de la 2500 euro şi pot fi mult mai mari pentru specialiştii cu experienţă.

Cei mai vânaţi sunt radiologii, psihiatrii, chirurgii sau specialiştii în medicină de urgenţă. Acest târg a deschis din nou discuţia purtată sub titlul de „exodul medicilor”.


În 2009, peste 3000 de medici, practic o promoţie întreagă, au părăsit România pentru a profesa în ţări care oferă o bază materială şi o recompensă financiară superioare României.

Astfel de ţări nici nu sunt greu de găsit, întrucât salariul unui tânăr medic rezident din România nu depăşeşte 400 de euro, iar debutul carierei este marcat de şpăgile necesare obţinerii unor posturi în spitalele profitabile.

Situaţia persistă, în ciuda faptului că România se confruntă cu o lipsă din ce în ce mai pronunţată de cadre medicale.

Ministerul Sănătăţii promite măsuri care vor stopa această hemoragie, dar reintroducerea rezidenţiatului pe post sau deblocarea angajărilor din sistemul medical sunt doar soluţii paliative.

Este limpede că singura cale prin care statul român poate acorda satisfacţie absolvenţilor de medicină este cea financiară. O creştere a salariilor ar avea un efect rapid.

De mulţi ani, practicarea medicinei şi-a pierdut natura vocatională, devenind o afacere. Tinerele generaţii de medici îşi proiectează cariera având drept prim criteriu recompensa financiară, iar această conduită nu poate fi judecată.

Statul continuă însă să asigure pregătire profesională gratuită acestor generaţii, iar Universităţile de Medicină au devenit din ce în ce mai accesibile, prin renunţarea la o selecţie riguroasă.

Cei care câştigă în final sunt medicii tineri, care beneficiază de învăţământ gratuit, şi statele occidentale, care profită de impotenţa României în a-şi păstra profesioniştii în ţară.

Există însă şi o jumătate plină a paharului. Concurenţa pentru facultăţile medicale din România a scăzut foarte mult în ultimul deceniu, consecutiv şi calitatea pregătirii medicilor tineri.

Odată cu intrarea României în UE, medicina redevine însă o profesie atractivă, fiind un paşaport sigur al unei emigrări de succes. Atractivitatea este direct proporţională cu calitatea absolvenţilor şi există posibilitatea ca România să aibă peste şase ani o nouă generaţie de medici tineri competenţi.

Dar este vorba despre un alt mecanism supus întâmplării şi nu unei strategii pe termen lung elaborate de Ministerul Sănătăţii.

www.dw-world.de

Explozie devastatoare în staţia de metrou Lubyanka.

Cel puţin 25 persoane au murit în această dimineaţă în urma unei deflagraţii produse în centrul capitalei ruse.
Explozia a avut loc în staţia de metrou Lubyanka.

Potrivit autorităţilor, 14 şi-au pierdut viaţa în tren, iar 11 în staţie.

Alte 10 persoane au fost rănite.

O a doua explozie a avut loc la staţia de metrou Parcul Culturii.
UPDATE
Prima deflagraţie s-a produs garnitură de metrou în staţia Lubianka, în urma căreia au murit oameni, informează RIA Novosti, citând o sursă din serviciile de ordine ale capitalei. „Se presupune că explozia s-a produs în cel de-al treile vagon. La locul exploziei au sosit echipe de salvare, pompieri şi maşini de salvare", informează sursa. A doua explozie s-a produs în staţia de metrou Park Kulturâ. A fost deschis un dosar penal conform art.205 a Codului Penal „Terorism", a declarat purtătorul de cuvânt al Comitetului de anchetă al Procuraturii Rusiei, Vladimir Markin.

Mascarici de Romania are si o melodie acum





Ora Pamantului nu si-a atins obiectivul in Romania

"Ora Pamantului" nu a influentat in niciun fel consumul de energie electrica din Romania, sambata intre 20.00 si 21.00 consumul mediu de energie fiind de 7.356 MW, in usoara crestere fata de ora anterioara (19.00-20.00), cand acesta a fost de 7.297 MW, potrivit Dispeceratului Energetic National.
"In acel interval orar, oricum consumul de energie electrica scade, pentru ca si activitatile casnice ale oamenilor se reduc. Apoi, sambata se inregistreaza oricum un consum de electricitate mai redus fata de cel din timpul saptamanii. Mai mult, sambata seara, in timpul Orei Pamantului, s-a inregistrat chiar o crestere usoara a consumului de electricitate, la nivel national, si nu o scadere, cum era de asteptat in urma acestei initiative", au declarat pentru NewsIn reprezentantii Dispeceratului Energetic National (DEN), divizie a Transelectrica.

Potrivit reprezentantilor DEN, pentru a se simti o scadere sesizabila in consumul de energie electrica la nivel national, ar trebui opriti marii consumatori industriali, combinatele.

Zeci de institutii din Capitala, printre care Palatul Parlamentului, Guvernul, Ateneul Roman, Primaria, Opera Romana, Teatrul National si Muzeul National de Arta al Romaniei, au stins luminile, sambata seara, pentru o ora, incepand cu 20.30, alaturi de cladiri din alte 29 de orase, pentru a marca Ora Pamantului, (Earth Hour), cea mai mare initiativa globala legata de mediu.
Anul acesta, 115 tari si-au anuntat participarea la Earth Hour.
Romania a participat pentru prima oara la campania globala "Earth Hour" in calitate de tara oficiala in 2009, la initiativa WWF (World Wide Fund for Nature), organizatia care coordoneaza de patru ani campania globala.

Pe 28 martie 2009, intre 20.30 si 21.30, doua milioane de romani au stins luminile in casele lor, potrivit datelor furnizate de Dispeceratul Energetic National. "Earth Hour" isi propune sa-i determine pe oameni sa constientizeze una dintre cele mai mari amenintari actuale - schimbarile climatice.

La Europa fm premiile sunt foarte mari

Vineri, George Zafiu a mărit miza la concursul "Bani pe Mobil" cu un netbook de ultimă generaţie.

Calculatorul performant vine cu Windows XP preinstalat, are un hard disk de 160 GB, procesor Intel, cititor de carduri, cameră web, baterie Li Ion cu 3 celule, cânăreşte doar 1.17 Kg.

Netbookul oferit bonus la concursul ""Bani pe Mobil" este unul dintre cele mai perfoamente modele prezente pe piaţă şi vă permite câştigătorului să rămână conectat la www.europafm.ro în orice colţ al lumii.

Concursul "Bani pe Mobil" măreşte miza în continuare, cu premii totale de peste 200.000 de euro!

Pentru a participa la concurs trebuie să ascultaţi cu atenţie programele Europa FM, de luni până duminică. Într-o oră DJ-ul va anunţa între 2 şi 8 cifre. Dacă formaţi cu ajutorul acestor cifre numărul de telefon atunci, la semnalul de concurs din ora următoare, sunaţi la 0372.069.599, număr cu tarif normal, pentru revendicarea premiului.

Ţinând cont că cifrele pot fi ordonate în mai multe moduri în interiorul unui număr, se va premia doar ascultătorul care a sunat primul de pe un număr considerat corect.

Un număr este corect şi validat doar dacă include DOAR cifrele anunţate la radio, exceptând începutul comun al numerelor de telefon - 07. Pentru a câştiga, numărul trebuie să conţină TOATE cifrele anunţate de DJ.

Echipa Europa FM va prelua primele 20 de apeluri, în ordinea sosirii lor în centrală. Dacă niciun ascultător dintre primii 20 care au sunat la 0372.069.599 nu are numărul conform regulamentului, atunci premiul se consideră report. În cazul în care un ascultător are numărul format DOAR din cifrele anunţate pe radio şi conţine TOATE aceste cifre, atunci el va intra în direct.

Ascultătorii sunt sunaţi înapoi de echipa Europa FM, înaintea validării câştigului, pentru a verifica dacă numărul este real, corect şi aparţine celui care pretinde acest lucru.

Premiul minim oferit în cadrul acestui concurs este de 200 de euro.

Hard disk-uri de 1 TB pentru laptopuri

Toshiba a prezentat două hard disk-uri care ar urma să doteze noile laptopuri pe care le va pune piaţa cel mai probabil în cursul acestui an.

Modelul MK7559GSXP de 2,5 inch are o capacitate de 750 de GB şi o grosime de doar 9,5 mm, în timp ce un alt model va avea 1 TB, şi o grosime un pic mai mare, de12,5 mm.

Ambele hard disk-uri au o vitează de 5.400 de rotaţii pe minut şi vor fi disponibile începând din aprilie şi pentru alţi producători de calculatoare.

Producătorul japonez a omis însă să anunţe şi preţul pentru noile sale "jucării".

Toshiba este o companie care s-a dezvolta în ultima vreme în multiple domenii, de la centrale electrice şi trenuri de mare viteză, la telefoane mobile şi tehnologii sub-micronice.

Alegeri regionale in Italia

Scrutinul este considerat un important examen politic pentru coaliţia guvernamentală a premierului Silvio Berlusconi.
Alegeri regionale au loc în 17 din cele 20 de regiuni ale Italiei. La urne sunt aşteptaţi astăzi şi mâine peste 40 de milioane de alegători.

Scrutinul este considerat un important examen politic pentru coaliţia guvernamentală a premierului Silvio Berlusconi şi forţele opoziţiei de stânga care îşi doresc revenire la guvernare.

Alegerile parlamentare sunt programate în Italia în 2013.

Creştinii sărbătoresc,azi, cu o săptămână înainte de Paşte, Floriile.


Duminica Floriilor Floriile marchează ziua în care Iisus Hristos a intrat în Ierusalim




Floriile marchează ziua în care Iisus Hristos a intrat în Ierusalim, fiind aclamat de discipoli şi de locuitorii oraşului.

Iniţial a fost o sărbătoare păgână, a ve­ge­taţiei şi a fertilităţii, întâlnită la toate popoarele vechi ale Europei.

Venirea lui Iisus cu o săptămână înainte de patimile Sale şi de Învierea din morţi a fost un eveniment profeţit cu mai bine de 400 de ani înainte, de către Sfântul proroc Zaharia.

Conform tradiţiilor populare româneşti, la miezul nopţii , fetele fierb apă cu busuioc.

În ziua de Florii se spală cu această apă pe cap, ca să aibă păr frumos, să strălucească şi să fie plăcute ca mireasma busuiocului. Apoi toarnă apa rămasă la rădăcinile unui păr, rostind: "Cum îi părul când îi înflorit de frumos, aşa să fiu şi eu de frumoasă! Cum se uită oamenii la un păr înflorit, aşa să se uite şi la mine!".

Alte credinţe populare susţin că cei care îndrăznesc să se spele pe cap vor albi ca pomii. Pot face totuşi acest lucru doar cu apă descântată sau sfinţită.

De Florii se obişnuieşte să se facă "de ursită", astfel că fetele află dacă se vor căsători sau nu în acest an. Cel mai întâlnit obiciei este cel al punerii de busuioc sub pernă pentru a visa ursitul.

Aceste tradiţii nu au nimic în comun cu spiritul creştinesc al praznicului Intrării lui Iisus în Ierusalim.

În ziua de Florii e dezlegare la peşte. Se spune că aşa cum va fi vremea în ziua de Florii, aşa va fi şi în ziua de Paşte.


Aproape un milion şi jumătate de români de români îşi serbează onomastica de Florii.

Potrivit datelor Ministerul Administraţiei şi Internelor, 630.115 sunt femei. Majoritatea acestora poartă numele Viorica - 150.180. Acestora li se adaugă cele care poartă numele de Florentina - 125.132, Floarea - 96.025, Florica - 95.673 sau Florina - 77.559.

Motiv de sărbătoare este şi pentru femeile care poartă numele Camelia, la nivel naţional existând 72.777 de persoane botezate astfel. Mai mult, statisticile arată că există 55.503 de femei care au fost botezate Margareta, alte 56.303 Violeta , Lăcrămioara - 33.747, Delia - 28.698, Narcisa -12.229, Crina - 18.952 sau Iris - 1.494.

Dintre bărbaţii sărbătoriţi în aceeaşi zi, cei mai mulţi poartă numele de Florin - 326.529 şi Viorel - 148.197. Alături de aceştia, vor petrece şi cei care poartă numele de Florian - 55.119, Florea - 33.517, Florentin - 24.339.


Europafm.ro

Sfaturi pentru conservarea planetei

Stiati ca ...




- Un robinet din care curge apă cu o picătură pe secundă iroseşte 25 de litri pe zi aproape 10.000 de litri pe an!

- Un funcţionar foloseşte circa 20.000 de foi de hârtie pe an - din care cea mai mare parte ajunge la gunoi.

- Reciclarea unei tone de hârtie poate salva de la tăiere 17 copaci maturi.

- Oraşele acoperă 2% din suprafaţa Pământului, dar consumă 75% din resursele Planetei.

- Zborul cu avionul este sursa de poluare cu CO2 care cunoaşte cea mai accentuată creştere.

- Capitala Mexicului este oraşul cel mai poluat din lume. A trăi acolo echivalează cu a fuma 2 pachete de ţigări pe zi.

- Peste 1,2 miliarde de oameni, aproape o cincime din populaţia lumii nu are acces la resursele de apă potabilă.

- 80% din toate vieţuitoarele de pe Pământ sunt insecte.

- În fiecare an se vând 100 de milioane de computere noi, iar un milion se aruncă.

- Poţi economisi circa 7% din costurile de încălzire, reglând termostatul caloriferul cu 1 grad Celsius.

- Fiecare european produce în medie 1,5 kg de deşeuri pe zi.

- În fiecare an, în ţările în curs de dezvoltare, se aruncă aproximativ 27% din alimente.

- 79% din consumul total de apă se foloseşte pentru băut şi gătit, 22% pentru spălatul vaselor şi al rufelor, 20% pentru toaletă şi 39% pentru baie şi duşuri, iar 6% pentru spălatul maşinilor şi udatul grădinii, restul fiind folosit pentru alte activităţi. Asta înseamnă că din 100 de litri de apă filtrată numai 7 litri ajung să fie folosiţi exclusiv pentru băut.

- Consumatorii europeni şi americani cheltuiesc anul echivalentul a 13 milioane de Euro pe mâncare pentru animalele de casă.

- Ambalajele reprezintă circa 50% din volumul de deşeuri casnice, produs în Europa.

- Prin reciclarea unei singure cutii de suc din aluminiu se economiseşte energia necesară utilizării laptop-ului timp de 10 ore.

- Economiseşti apa caldă făcând duş în loc de baie, pentru că astfel consumi de patru ori mai puţină energie.

- Prima sticlă de plastic a fost reciclată în 1977.

sursa

Guru penibil: A vrut să ucidă un om cu puterea minţii şi s-a făcut de râs

Un indian a acceptat să fie "omorât în direct" de către un guru faimos care s-a lăudat la tv că poate să ucidă cu puterea gândului pe oricine.

Scepticul indian Sanal Edamaruku l-a provocat pe gurul Pandit Surender Sharma să îl ucidă în timpul unei emisiuni televizate, informează Times Online.

Gurul nu a reuşit decât să se facă de râs, întrucât după o oră de concentrare şi incantaţii rezultatele nu s-au arătat.

La final, Sanal Edamaruku nu numai că era viu, dar mai şi zâmbea ironic la camerele de filmat.

Jucării sexuale vechi de 200 de ani, vândute cu 3.600 de lire sterline

Un set de două vibratoare, care datează din secolul 18, a fost vândut pentru 3.600 de lire sterline, la o licitaţie organizată în Essex, Marea
Britanie, potrivit site-ului newslite.tv.

"Jucăriile" sexuale sunt confecţionate din lemn, fiind descrise drept "extraordinare şi excepţional de rare" înaintea vânzării organizate de Casa de Licitaţii Brentwood Antiques.

Se crede că falusurile sunt făcute în Franţa şi că datează din anii 1700. Setul a fost prezentat în cutia originală, îmbrăcată în piele.

Organizatorii licitaţiei au prezentat setul sub numele de Erotica, acesta
conţinând un falus cu testicule, având o lungime de peste 25 de centimetri (10 inci), şi unul fără testicule, cu o lungime de aproape 28 de centimetri (11 inci).

Câştigătorul licitaţiei a ales să rămână anonim.

O tânără din Marea Britanie a fost concediată pe Facebook

O adolescentă care lucra într-o cafenea din Marea Britanie a fost concediată... pe Facebook. Chelsea Taylor, în vârstă de 16 ani, a primit un mesaj pe faimoasa reţea de socializare în care era anunţată că firma nu mai are nevoie de serviciile ei.

Tânăra a fost concediată pe motiv că a pierdut o bancnotă de 10 lire, informează Daily Mail.

Mama adolescentei a declarat că este indignată de modul în care fata ei şi-a pierdut slujba. "Să concediezi un om pe Facebook este de neconceput"

"Nu-mi vine să cred că nu au avut nici măcar curaj să o anunţe prin telefon sau printr-un e-mail. Iar modul în care era redactat mesajul, cu greşeli gramaticale, arată că nu-şi respectă angajaţii".

Antena3.ro

"Eu cand vreau sa fluier, fluier" are premiera in Romania

Filmul "Eu când vreau să fluier, fluier" a avut în sfârşit premiera şi în România, după ce a fost superpremiat la Festivalul de Film de la Berlin şi aplaudat în toată lumea. Cei mai emoţionaţi au păşit pe covorul roşu deţinuţii adevăraţi care au jucat în film.

Cei şase deţinuţi de la Penitenciarul Craiova au fost printre primii care au sosit la premiera filmului. Nu au ajuns într-o limuzină şi nu au purtat costume scumpe, ci au fost aduşi cu o dubă a poliţiei. Dar asta nu a contat. Pentru o seară au simţit că sunt nişte vedete.

Şi pentru actori şi regizor a fost o seară importantă. Chiar dacă au fost aplaudaţi pe covorul roşu de la Berlin, cele mai mari
emoţii le-au avut tot la Bucureşti. A fost prima întâlnire cu publicul şi presa din România.

Chiar dacă filmul a primit deja Ursul de Argint la Festivalul de la Berlin, mai are un hop de trecut: să primească şi aprecierea românilor.

De astăzi, filmul poate fi văzut în cinci cinematografe din Bucureşti şi în Cluj. Iar pe 27 aprilie urmează Craiova, Braşov, Timişoara şi Arad.

Voicu a iesit din cursa Mister World

Nici cele mai scumpe haine şi nici sfaturile de la mentorul său, Cătălin Botezatu, nu l-au ajutat. Ricky de România, adică Voicu Pânzar, a ieşit din cursa pentru titlul de cel mai frumos bărbat din lume. Nu a ajuns în finala în care luptă acum 15 bărbaţi.

Aventura lui Voicu la Mister World a început cu un filmuleţ de prezentare.

Trebuia să se prezinte Ricky Martin că doar aşa îl ştie o ţară întreagă. Printre emoţii şi cuvinte stâlcite în limba engleză, manechinul lui
Botezatu a reuşit să spună că este pasionat de carting, modelling şi cluburi de noapte.

Pe site mai erau precizate câteva lucruri: studiază ştinţe policitice, vrea să lucreze pentru Ministerul mediului şi motto-ul său este " Fă ce e mai bine şi vei fi cel mai bun!" Era însă mai bine dacă povestea cum a ajuns vedetă. Mai întâi a fost şoferul celei mai celebre femei din România, Monica Columbeanu. Apoi a fost remarcat de creatorul de modă Cătălin Botezatu. Şi aşa a ajuns Voicu să prezinte lenjerie
intimă în toate cluburile, să urce pe podium la Monte Carlo şi să facă zeci de şedinţe foto. Bineînţeles, nu trebuia să uite nici că a fost implicat într-un scandal cu fosta sa şefă. A făcut un schimb neortodox de sms-uri cu ea, care au scăpat în presă. Şi uite aşa i-a crescut cota şi a zburat spre Coreea să reprezinte bărbaţii români la Mister World.

Cu un trusou de 30 000 de euro
, Ricky a plecat singur să-şi încerce norocul. S-a târât prin noroi, s-a luptat cu valurile, ba chiar şi-a arătat talentul culinar. Degeaba! Juriul nu a fost impresionat. Voicu a fost eliminat înainte de etapa finală. Iar acum se pregăteştete să vină acasă unde îl aşteaptă prezentările de modă.

ricky-de-romania-la-mister-world-24-martie-2010-.mp3
sursa

Marş al motocicliştilor in capitala

Zeci de motociclişti din Bucureşti au participat la un marş cu plecare din Parcul Carol. Acţiunea a fost demarata dupa mai multe accidente în care au fost implicaţi motociclişti, în ultimele zile. Chiar vineri noapte s-a produs
un grav accident de circulaţie în Pasajul Unirea din Bucureşti, soldat cu moartea unui motociclist.

Acţiunea motocicliştilor face parte dintr-o campanie
de conştientizare a pericolului prezentat de gropile din asfalt. Motocicliştii au mers pe traseul Parcul Carol - Piata Victoriei - Şoseaua Bucuresti-Ploieşti.
Marşul a fost organizat ca urmare a numeroaselor accidente în care au fost implicaţi motocicliştii. Cel mai recent a avut loc vineri noapte. Un motociclist şi-a pierdut viaţa, într-un accident la Pasajul Unirii din Capitală. Conducătorul scuterului mergea cu viteză foarte mare, iar la intrarea în pasajul Unirea a pierdut controlul asupra ghidonului şi s-a izbit de parapeţii de protecţie.

Circulaţia în pasajul Unirea a fost restricţionată câteva ore, pe sensul de mers dinspre bulevardul IC Brătianu către Tineretului.
antena3.ro
Lady Gaga este primul artist din istorie ale cărui videoclipuri au înregistrat peste un miliard de vizualizări online, informează nme.com.
Cântăreaţa americană a reuşit această performanţă prin cumularea numărului de vizualizări de la numai trei videoclipuri. Astfel, videoclipul melodiei "Poker Face" a înregistrat 370 de milioane de vizualizări, "Bad romance" a cumulat 360 de milioane de vizualizări, iar videoclipul piesei "Just dance" a fost accesat de 273 de milioane de ori.

Cifra nu include şi numărul de vizualizări înregistrate de videoclipurile "Paparazzi" şi "Telephone", în care apare şi Beyonce.

Datele au fost analizate de compania Visible Measure, folosind cifrele înregistrate de vizualizările videoclipurilor artistei publicate pe site-uri precum YouTube şi Vevo.

Lady Gaga este o cântăreaţă americană în vârstă de 23 de ani, câştigătoare a două premii Grammy. Ea este considerată una dintre cele mai interesante şi originale artiste din noul val şi se bucură de un imens succes comercial.

Lady Gaga a devenit celebră graţie unor hituri precum "Bad Romance" şi "Poker Face" şi a încântat publicul cu ocazia unor apariţii live ieşite din comun, purtând întotdeauna costume şocante sau dând foc pianului la care cânta în timpul galei American Music Awards 2009.
Pe numele său adevărat Stefani Joanne Angelina Germanotta, Lady Gaga şi-a lansat albumul de debut, intitulat "The Fame", în 2008, însă nu a avut un mare impact asupra pieţei muzicale internaţionale. Dar primele două discuri single - "Just Dance" şi "Poker Face" - au obţinut poziţii fruntaşe în clasamente. Ea şi-a lansat cel de-al doilea album, "The Fame Monster", în noiembrie 2009. Până în prezent, a vândut peste 20 de milioane de single-uri în format digital şi peste patru milioane de albume în întreaga lume.

Grupul Abba s-ar putea reuni pentru un concert unic

Doi dintre membrii grupului Abba, Björn Ulvaeus şi Benny Andersson, au declarat că nu elimină posibilitatea ca această formaţie de muzică pop suedeză să se reunească pentru un concert unic, după ce au refuzat mulţi ani această idee.
Întrebat de revista Times dacă grupul Abba s-ar putea reuni pentru un spectacol ce va fi filmat şi difuzat apoi în întreaga lume, Benny Andersson a răspuns: "Da, de ce nu?".

"Nu ştiu dacă fetele mai cântă", a declarat Andersson în acest interviu, referindu-se la colegele sale de trupă, Anni-Frid Lyngstad şi Agnetha Fältskog.

"Nu este o idee rea", a continuat Andersson, răspunzând reporterului revistei Times care l-a întrebat despre posibilitatea susţinerii unui concert la care să asiste doar invitaţi şi la care membrii trupei Abba ar putea fi acompaniaţi de o mică orchestră.

Björn Ulvaeus, care a compus împreună cu Benny Andersson hituri precum "Dancing Queen" şi "Waterloo", a declarat cu ironie": "Am putea să cântăm «The Way Old Folks Do»", o aluzie la titlul piesei "The Way Old Friends Do" de pe albumul "Super Trouper".

Răspunsurile celor doi artişti suedezi, care au fost intervievaţi la Londra, unde lucrează la o nouă producţie muzicală, constituie un pas înainte, după ce aceştia au refuzat în mod constant ideea unei reuniri a grupului Abba.

În 2009, după succesul filmului "Mamma Mia!", bazat pe piesele trupei Abba, Björn Ulvaeus a anunţat că cei patru componenţi ai grupului nu vor mai cânta niciodată împreună. El declarase atunci, pentru Sunday Telegraph, că îşi doreşte ca fanii să îşi aducă aminte de ei ca de un grup "tânăr, exuberant, plin de energie şi de ambiţie".
"Nu vom reveni niciodată împreună pe scenă. Pur şi simplu nu mai avem chef să o facem. Banii nu mai reprezintă o problemă şi, în plus, ne dorim ca oamenii să îşi aducă aminte de noi aşa cum eram pe atunci", a explicat Björn Ulvaeus.

Grupul Abba a debutat în 1970 şi s-a destrămat în 1982, însă albumele sale continuă să se vândă şi în zilele noastre.

Trupa Abba a devenit cea mai bine vândută formaţie din istoria muzicii pop, graţie unor piese devenite celebre precum "Money, Money, Money" şi "The Winner Takes It All". Deşi s-a destrămat în 1982, Abba s-a bucurat de o "renaştere" spectaculoasă cu ajutorul piesei de teatru şi al musicalului "Mamma Mia!", inspirat din numeroasele hituri ale trupei.

În 2010, grupul suedez Abba s-a numărat printre legendele muzicale incluse în Rock and Roll Hall of Fame. Mediafax

Sorin Alexandrescu director general Antena 1

Sorin Alexandrescu a fost numit director general la postul Antena 1, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii Antena 1.
Sorin Alexandrescu a fost directorul general al producătorului de ciocolată Kandia Excelent , companie de la conducerea căreia s-a retras în aprilie 2008. Alexandrescu a condus Kandia Excelent începând din anul 2000. El a fost cel care a supervizat procesul de integrare a Kandia Excelent, achiziţionată de către Cadbury în 2007, astfel încât aceasta să devină parte integrantă a Cadbury.

Postul Antena 1 face parte din trustul media Intact, controlat de familia Voiculescu. Intact Media Group mai deţine televiziunile Antena 2, Antena 3, Antena International, Euforia TV şi Gsp TV, posturile de radio Radio ZU şi Romantic FM, publicaţiile Jurnalul Naţional, Gazeta Sporturilor, Săptămâna Financiară, Financiarul, Felicia, Top Gear, 4WD, Good Food, Good Homes şi Confidenţial.

România şi Bulgaria, în raza de acţiune a rachetelor iraniene

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a insistat sâmbătă asupra necesităţii unei apărări antirachetă europene, dând drept exemplu de ameninţare Iranul, care dispune deja de rachete care pot ajunge inclusiv în România, Turcia, Grecia sau Bulgaria.
"Iranul are şi un program amplu de dezvoltare de rachete. Declaraţii ale unor oficiali iranieni indică faptul că raza de acţiune a rachetelor lor Shahab-3 modificate ar fi de 2.000 de kilometri. Astfel, ţări aliate cum sunt Turcia, Grecia, România şi Bulgaria se află în raza de acţiune", a spus Rasmussen, în discursul susţinut sâmbătă la Brussels Forum 2010, organizat de German Marshall Fund.

Secretarul general al NATO a amintit că Iranul, care a semnat Tratatul de neproliferare ca stat care nu deţine arma nucleară, dezvoltă un program nuclear despre care afirmă că ar avea numai scop civil. "Totuşi, Iranul a mers mult dincolo de ceea ce este necesar pentru un program pur civil", a spus el, reamintind că Teheranul a disimulat mai multe obiective nucleare, "s-a jucat v-aţi ascunselea" cu comunitatea internaţională şi a respins toate ofertele de cooperare, sfindând mai multe rezoluţii al Consiliului de Securitate al ONU.

În ceea ce priveşte programul de rachete al Iranului, Rasmussen a afirmat că Teheranul a prezentat în februarie vehiculul de lansare spaţială SAFIR 2, o etapă esenţială în dezvoltarea de rachete cu rază de acţiune intermediară şi intercontinentală. "Dacă Iranul încheie această evoluţie, atunci întreg continentul european, ca şi teritoriul Rusiei, se vor afla în raza de acţiune", a spus el, conform textului discursului publicat pe site-ul NATO.
AFP